سرعت کند «نهضت ملی مسکن» در آذرشهر/مردم چشم انتظار تحقق وعدهها
به گزارش تبریزگویا، شهریور ماه ۱۳۹۸ طرح اقدام ملی مسکن با حضور رییس جمهور کلنگ زنی شد و ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸ ثبت نام از متقاضیان در چهار استان آغاز و سپس به دیگر استانها تسری پیدا کرد. برای این پروژه ۴۰۰ هزار واحد تعریف شد که در دور اول و دوم نام نویسی ۱.۶ میلیون نفر از طریق سایت tem.mrud.ir و پیامک ثبت نام کردند که ۴۶۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند. اولین واحدها به تعداد ۱۱ هزار و ۵۶۰ واحد در روز یکم آبان ماه ۱۳۹۹ به دستور رئیس جمهور افتتاح شد. این پروژه از طریق آورده متقاضیان و ۱۰۰ میلیون تومان وام بانکی با نرخ سود ۱۸ درصد ساخته میشود. آورده متقاضیان در مرحله اول حدود ۴۰ میلیون تومان بود.
اکنون چندین سال از آغاز این پروژه بزرگ در شهرها گذشته است، برخی از ثبت نام کنندگان خانه و زمین خود را دریافت کردهاند و برخی مانند اهالی شهرستان آذرشهر همچنان پس از گذشت چندین ماه حتی خبری هم از زمین آماده شده نیست.
آذر ماه سال گذشته بود که خبر گروه بندی متقاضیان مرحله اول طرح نهضت ملی مسکن آذرشهر منتشر شد.
در خبری که در وزارت راه و شهرسازی منتشر شد، آمده بود؛
“طرح نهضت ملی مسکن آذرشهر قبلا با اختصاص زمینهای موجود راه و شهرسازی در شهرک بهاران شروع شده بود که از چندی قبل با طی مراحل اداری و قانونی، با اختصاص زمین از محل لولهسازی آذرشهر سرعت گرفت.
با انجام گروهبندی و قرعه کشی که در روزهای آتی با حضور سرگروهها و دستگاههای اداری ناظر انجام خواهد شد، ادامه طرح در زمینهای اختصاصی لولهسازی عملیاتی خواهد شد.
اختصاص زمین برای سایر متقاضیان نیز در دستور کار قرار گرفته پیگیری و در حال طی مراحل اداری و قانونی است.
قابل ذکر است که با توجه به تلاشها و پیگیریهای مستمر صورت گرفته برای اختصاص زمین مناسب، زمینهای تحویلی به متقاضیان محترم طرح نهضتی ملی مسکن شهر آذرشهر به لحاظ موقعیت در بهترین نقطه واقع شده و به لحاظ ریالی از ارزش منطقهای خوبی برخوردار است.”
اکنون پنج ماه از زمان انتشار این اتفاق مهم سپری شده و خبری از مسکن ملی آذرشهر نیست؛ نه تنها زمینی با موقعیت مناسب بلکه زمینی تحویل داده نشده است.
به سراغ متقاضیان مسکن ملی این شهرستان رفته و وضعیت را جویا میشویم؛
یکی از متقاضیان به خبرنگار مهر میگوید: چند سال از ایجاد پروژه مسکن ملی سپری شده اما همچنان خبری از زمینهای این پروژه در آذرشهر نیست.
او ادامه میدهد: اگر ما دارا بودیم و تمکن مالی داشتیم، هیچگاه در مسکن ملی ثبتنام نمیکردیم، گرانی است و وضعیت مسکن اسفناک پس ما هم مجبور هستیم از طریق مسکن ملی صاحب خانه شویم.
او میافزاید: با این روند تحویل زمینها و گرانی مصالح فکر میکنم آرزوی خانهدار شدن را با خود به گور ببریم.
متقاضی دیگری نیز میگوید: سه فرزند دارم و در این شرایط گرانی مستاجر هستم، هزینه مسکن ملی را با سختی بسیاری جور کردم اما هنوز خبری نیست، محلهایی که قرار است مسکن ملی آذرشهر ساخته شود، مشخص شده و قول آن را هم دادهاند اما تاکنون اقدامی انجام نشده است.
او خاطرنشان میکند: آذرشهر ۳۰۰۰ متقاضی واجد شرایط مسکن ملی دارد که در دو ماه اخیر فقط برای ۳۰۰ نفر زمین دادهاند؛ پس ما ها که بلاتکلیف ماندهایم چه کنیم؟
برای پیگیری بیشتر موضوع سراغ مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی میرویم تا دلایل عقب ماندگی این پروژه در آذرشهر را بررسی کنیم؛
احمد موسوی در این خصوص میگوید: آذرشهر از شهرهای مهم استان است، در سنوات گذشته به دلیل محدودیت زمین واجد شرایط برای احداث مناسب مسکن ملی با مشکل جدی مواجه بودیم، بنابراین اولین بحث تامین زمین بود.
او ادامه میدهد: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده دو پروژه در حال پیگیری است؛ سایت پنج هکتاری لوله سازی که تمام شده و در حال آماده سازی است و ۴۵۰ تا ۵۰۰ نفر را در برمیگیرد و یک سایت ۱۵۲ هکتاری شهرک مسکونی آذرشهر که به شورای عالی شهرداری انتقال داده شده و ظرف چند ماه آینده مصوبه ابلاغ و کار آماده سازی منطقه آغاز میشود.
موسوی متذکر میشود: ازمجموع سه هزار متقاضی واجد شرایط مسکن ملی در این شهرستان، فقط برای ۳۰۰ متقاضی زمین واگذار شده و این روند به هیچ وجه قابل قبول نیست.
او خاطرنشان میکند: طراحی سایت پنج هکتاری لوله سازی پایان یافته وعملیات اجرایی واحدهای مسکونی در این سایت توسط گروههای ساخت بزودی آغاز میشود.
او میافزاید: شهرک مسکونی ۱۵۲ هکتاری برای واگذاری به متقاضیان مسکن ملی در مرحله تایید نهایی شورای عالی شهرسازی و معماری کشور است و امیدواریم با مشارکت مردم شاهد جهش تولید مسکن در شهرستان آذرشهر باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی یادآور میشود: امیدواریم تا پایان فصل بهار تمامی متقاضیان مسکن ملی در این شهرستان تعیین تکلیف شده و زمین مناسب برای احداث مسکن ملی در اختیار آنها قرار بگیرد.
طرح مسکن ملی از جمله طرحهای مهم بوده تا در این شرایط بد اقتصادی و گرانی مسکن، همه افراد بتوانند از مسکن مناسبی برخوردار شوند، اما بلاتکلیفی و عدم پیگیری مناسب این پروژه بهویژه در شهرستانهای کوچک سبب عقبماندگی این طرح و نارضایتی متقاضیان شده است که امیدواریم با بررسی بیشتر مسئولین مشکلات برطرف شود.