۷ راهکار برای رفع اضطراب
به گزارش تبریزگویا، انسان بطور طبیعی در این دنیا با نگرانیها و اضطرابهایی روبروست و همواره برای رفع آنها تلاش میکند. میتوانیم با راهکارهایی آرامش را بر خود و زندگیمان حاکم کنیم.
نگرانی و اضطرابهای انسان
انسان بطور طبیعی در این دنیا با نگرانیها و اضطرابهایی روبروست و همواره برای رفع آنها تلاش میکند. میتوانیم با راهکارهایی آرامش را بر خود و زندگیمان حاکم کنیم.
گذشته را رها و در حال زندگی کن
مردم عادت دارند که در گذشته زندگی کرده و غصه آیندهای که نیامده را میخورند ولی امیرالمومنینعلیهالسلام میفرماید: گذشته امروزت سپری شده و آیندهاش مورد تردید است. پس زمان حال را غنیمت بدان.(غررالحکم،ح۹۸۴۰)
از حرص و طمع دوری کن
کسانیکه حریص هستن و چشم طمع به مال دیگران دارند، روزبهروز خود را گرفتارتر میکنند. پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله میفرماید: کسی که به مالِ دیگران طمع و چشمداشت دارد حزن و اندوهش بسیار خواهد شد.(بحارالانوار،ج۷۷،ص۱۷۲)
گذر زمان حلاّل مشکلاته، به خود زمان بده
بسیاری از اوقات در مشکلات، صبوری و گذر زمان باعث حل شدن مشکل میشود. امیرالمومنینعلیهالسلام میفرماید:در مشکلات، فرد صبور، پیروزی را بدست میآورد، گرچه زمان طولانی بگذرد.(نهجالبلاغه،حکمت۱۵۳)
دلبسته دنیا نباش
افرادی که دلبسته دنیا هستن روی آرامش را نمیبینند چون همیشه نگران از دست دادن اموال و بهفکر زیاد کردن ثروت خود هستند. پیامبر اکرمصلیاللهعلیهوآله میفرماید: رغبت و علاقه به دنیا موجب غم و حزن انسان است.(بحارالانوار،ج۷۳،ص۹۱)
اهل تغافل و چشمپوشی باش
تغافل نقش بسزایی در آرامش روان و رفع اضطراب و نگرانی دارد و بهمعنای نادیدهگرفتن بعضی از امور بیارزش است که اعتنای به آنها منشأ مشکلات روحی میشود. امیرالمومنینعلیهالسلام میفرماید: کسی که تغافل نکند و از بسیاری از امور چشم نپوشد، زندگیش تیره و تار خواهد بود.(غررالحکم،ج۵،ص۴۵۵)
به قضا و قدر اعتماد کن
کسیکه به قضا و قدر الهی معتقد باشد، هرچه را که خدا بر او تقدیر کند را خیر میداند و از اتفاقات اندوهگین نمیشود.
امیرالمومنینعلیهالسلام میفرماید: اعتماد بر قضا و قدر الهی برطرف کننده غمهاست.(میزانالحکمه،ص۳۹۴)
به بالاترین قدرت، توکل کن
به گزارش وب گاه تبیان، کسیکه به بزرگترین قدرت هستی تکیه و توکل کند هیچ ترس و نگرانی از افتادن ندارد و خود را به او میسپارد.
خداوند میفرماید: هرکس به خداوند توکل کند، خدا او را کافی است.(طلاق،۳)