مردادماه ۲۰ درصد از آب سدهای آذربایجانشرقی را بلعید
به گزارش تبریزگویا، یوسف غفارزاده مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی امروز در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت سدهای استان اظهار کرد: حدود ۴۶ درصد از سدهای داخل استان پر بوده که این میزان در اواسط مرداد ماه ۶۷ درصد بوده و باوجود اینکه نسبت به مدت مشابه سالهای قبل حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب افزایش را نشان میدهد، نشانگر افزایش مصرف ناشی از گرمای بی سابقه روزهای اخیر است.
غفارزاده با بیان اینکه شرایط امسال سدها مناسب بوده، اضافه کرد: سال گذشته در سد علویان حدود ۱۲ میلیون مترمکعب آب وجود داشت که امسال این رقم به ۲۸ میلیون مترمکعب رسیده و حاکی از افزایش ۵۰ درصد بوده و حجم آب موجود سد نهند به عنوان سد تامین کننده آب شرب کلانشهر تبریز حدود ۱۷ میلیون مترمکعب و سد ستارخان اهر که سال قبل آب منطقهای استان را بسیار رنج داد، حدود ۳۶ میلیون مترمکعب است و برای مصارف کشاورزی و شرب استفاده میشود.
به گفته مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی، مخازن سدهای مرزی نیز وضعیت مناسبی دارند، به طوری که حجم آب موجود سد ارس ۷۲۹ میلیون مترمکعب و سد خداآفرین هم که بهرهبرداری آن از امسال آغاز شده، حدود ۶۱۷ میلیون مترمکعب آب است.
وی تاکید کرد: با وجود وضعیت بهتر مخازن سدها نسبت به سال گذشته، باید دقت و ملاحظه بیشتری در مصرف داشته باشیم تا از تبعات مصرف بی رویه مصون بمانیم. بر این اساس از هم استانی های عزیز در بخش های شرب، کشاورزی و صنعت خواستاریم در مدیریت بهینه منابع موجود آبی یاریگر ما باشند.
غفارزاده پیش از این در خصوص وضعیت بارندگی و ذخیره سدهای استان اظهار کرد: از ابتدای مهر ۱۴۰۲ (آغاز سال آبی) تا ۱۱ مرداد ۱۴۰۳، حجم ذخیره و پر بودن سدها در ۱۲ سد اصلی آذربایجانشرقی، ۱۲۵۲٫۹ میلیون مترمکعب است که سال گذشته به ۷۵۱٫۶ میلیون مترمکعب بود.
به گفته وی، هماکنون ذخیره کنونی سدهای استان به میزان ۶۷ درصد است که سال گذشته حدود ۴۰ درصد بود.
مدیرعامل آب منطقهای آذربایجانشرقی با اشاره به آمار بارشها، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار بارندگی در ایستگاههای مبنای وزارت نیرو در سال آبی گذشته ۲۴۷٫۲ میلی متر بوده که در سالجاری به بیش از ۳۴۴ میلیمتر رسیده است.
غفارزاده با بیان اینکه متوسط بلند مدت بارندگی در آذربایجانشرقی ۲۸۸٫۵ میلیمتر است، اضافه کرد: بارشها در استان بیش از ۱۹ درصد و در شهرستان تبریز نیز ۱۱٫۹ درصد افزایش داشته است.
وی با تاکید برموضوع صرفهجویی و مدیریت مصرف آب، افزود: آب ارثی نیست که از گذشتگان به ما رسیده باشد بلکه امانتی هست از آیندگان، که با مصرف درست در این منابع بی بدیل بایستی آن را برای نسلهای بعد هم حفظ کنیم.
غفارزاده با اشاره به شرایط و چالشهای سال گذشته ادامه داد: خوشبختانه سال گذشته با وجود خشکسالی بیسابقه و علیرغم کمبودهای موجود، توانستیم با کمک مردم استان و انجام اقدامات و راهکارهای فوریتی تنش آبی را پشت سر بگذاریم و امیدواریم در سالجاری که وضعیت منابع آبی با نزولات آسمانی مناسبتر است، رعایت الگوی مصرف بهینه را سرلوحه مدیریت این منابع قرار دهیم.