اخبار » تیتر یک
کد خبر : 158
شنبه - 8 دی 1397 - 09:31

آیا سرنوشت دریاچه ارومیه در انتظار جنگل‌های ارسباران است؟

به گزارش حکیمان و به نقل از فارس، یکی از بی‌نظیرترین مناطق ایران، جنگل‌های ارسباران است، منطقه‌ای در شمال شرقی با ۱۲ هزار کیلومتر وسعت که حیات وحش ایران هم لقب گرفته است.

جنگل‌های ارسباران، با سرسبزی بی‌نظیری که چشم هر بیننده‌ای را متحیر می‌کند، اما این روزها که صحبت از جنگل‌های ارسباران می‌شود، باید افسوس خورد.

واقعاً جای تأسف است که میراث طبیعت را یک به یک نابود می‌کنیم، دریاچه ارومیه که روزی نگین فیروزه‌ای آذربایجان نام گرفته بود را با کم لطفی و اقدامات نادرست خود در چنگال خشکی گرفتار ساختیم، اکنون نیز چشم طمع به درختان جنگلی ارسباران دوخته‌ایم.


از ماست که بر ماست

طی روزهای گذشته خبرنگار فارس به محض مطلع شدن از قطع درختان در منطقه‌ ارسباران در فضای مجازی، برای صحت و روشن شدن این موضوع مصاحبه‌هایی با اداره‌کل محیط زیست، اداره‌کل منابع طبیعی و سازمان جهاد کشاورزی داشت اما هرکدام قطع درختان را مربوط به باغ‌های اشخاص در این منطقه اعلام کرده و مدعی شدند که قطع درختان ربطی به جنگل‌های ارسباران ندارد.

جنگل‌های ارسباران که به دلیل تنوع حیات وحش، موزه حیات وحش ایران لقب گرفته است، اما چه فایده که روزی قرار بر این بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شود، هرچند تاکنون در این انتظار به سر می‌برد.

طی گزارشات و مصاحبه‌های انجام گرفته، قطع درختان را مربوط به باغ‌های اطراف این منطقه دانستند اما این روزها فضاهای مجازی، میزبان تصاویر متعددی از قطع درختان جنگلی ارسباران و حمل آنهاست.


امام جمعه  تبریز برخلاف مسوولان دولتی که سکوت کردند، سنت‌شکنی کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد علی آل‌هاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز، خواستار تشکیل کمیته ویژه جهت بررسی این مشکل و بازگو کردن آن با مردم شد و گفت: گزارشات حاکی از آن بود که درختان قطع شده مربوط به باغات شخصی است و هیچ‌گونه ربطی به جنگل‌های ارسباران ندارد ولی عکس‌های منتشر شده این ادعا را تکذیب کرد.

وی افزود: قطع درختان جنگل‌های ارسباران، نیازمند توجه ویژه‌ای است و از مسوولان خواستاریم تا به این مسئله اهتمام ویژه‌ای داشته باشند، چرا که جنگل‌های ارسباران و منطقه قره‌داغ، قلب تپنده این منطقه است.

امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: خواستار توضیح منابع طبیعی، محیط زیست و جهاد کشاورزی شده و از رئیس صدا و سیما خواستار شد تا در استان کارگروهی تشکیل دهند و مردم را در جریان قطع درختان قرار دهند.

آل‌هاشم ادامه داد: از استاندار آذربایجان‌شرقی می‌خواهیم تا کمیته ویژه‌ای در استانداری تشکیل داده و این مشکل را بررسی کنند و در نهایت نتیجه بررسی این مشکل با مردم مطرح شود.

اینک این سوال مطرح می‌شود که چرا باید مسوولان دولتی آنقدر درباره این مسئله سکوت اختیار کنند که امام جمعه تبریز وارد موضوع شده و خواستار تشکیل کمیته و بررسی آن می‌شود؟

واقعا وظایف مسوولان دولتی درباره تخریب محیط زیست و جنگل‌ها چیست؟ نکند مصیبت دریاچه ارومیه را بر سر جنگل‌های ارسباران بیاوریم؟

فرماندار شهرستان هوراند نیز طی بازدیدی از چوب‌های جنگلی که توسط اداره منابع طبیعی این شهرستان از سودجویان الوار جنگلی کشف و ضبط شده است، اظهار کرد: جنگل‌های ارسباران، قلب تپنده این منطقه است و با افرادی که اقدام به قطع درختان جنگلی و فروش آنها می‌کنند، از طریق مجاری قانونی به شدت برخورد خواهد شد.

وی افزود: از شهروندان خواستاریم  تا در صورت مشاهده چنین مواردی در روستا‌ها و مناطق جنگلی، سریعاً به اداره منابع طبیعی و نیروی انتظامی گزارش دهند.

مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی نیز از متوقف کردن سه محموله‌ غیرمجاز حمل چوب به وزن تقریبی ۴۰ تن خبر داد و گفت: به دنبال قطع و حمل درختان منطقه ارسباران، تیمی متشکل از کارشناسان محیط طبیعی حفاظت محیط زیست استان جهت بررسی این موضوع به شهرستان خداآفرین اعزام شده‌اند.

از قدیم گفته‌اند کسی که به خواب رفته را می‌توان با نهیب بیدار کرد اما کسی که خود را به خواب زده و بیداری را مصلحت نمی‌داند، به یقین هشدار نمی‌پذیرد و این موضوع ناخودآگاه مرا به یاد حکایت این روزها که عده‌ای کمر به قتل درختان جنگلی ارسباران بسته‌اند، می‌اندازد.

خبرگزاری فارس همچنان قلع و قمع درختان جنگلی ارسباران را منعکس می‌کند، اما متأسفانه برخی خود را به خواب زده‌ و از وقوع این واقعه اظهار بی‌خبری می‌کنند.

نابودی جنگل‌های ارسباران چیزی به جز فقر منابع طبیعی و فقدان فضای سبز چیزی را به ارمغان نخواهد آورد.

این گزارش حاکی از آن است که از اولین روزهای شروع قطع درختان جنگلی ارسباران با چیزی به جز بازی با کلمات و سخنان دوپهلو از سوی برخی سازمان‌های ذی‌ربط و توجیه مسائل همانند مسائل گذشته روبه رو نشدیم.

جنگل‌های ارسباران، قلب تپنده این منطقه هست درست اما چه فایده وقتی کار از کار گذشته است و در حال تخریب میراث طبیعی سرزمین خود هستیم.

افسوس بر ما که همواره دیر اقدام می‌کنیم، امید است مسوولان ذی‌ربط، قدری آگاه شوند که چه بر سر جنگل‌های ارسباران می‌آید و برای چند لحظه‌ای هم که شده به آخر و عاقبت این نابودی بیاندیشند.