پیشخوان
کد خبر : 2054
دوشنبه - 14 شهریور 1401 - 08:20
یک کارشناس کشاورزی تاکید کرد؛

ضرورت همراهی کشاورزان برای تغییر الگوی کشت

به گزارش تبریزگویا، علی صیادی در گفتگو با خبرنگاران گفت: اقناع کشاورزان به لحاظ حفظ درآمدهای حاصل از کشت محصولات سابق آب بر در الگوی جدید، جهت تغییر الگوی کشت ضروری است.

وی افزود: در بخش کشاورزی آب قابل استحصال ۱۸۹ میلیون مترمکعب است که عمدتا از چاه ها و آبهای زیرزمینی تامین می‌شود، بنابراین با توجه به افت سطح آبهای زیرزمینی برنامه تغییر الگوی کشت جزء برنامه های اولویت دار شهرستان است. این تغییر الگو بحث بسیار مهمی است که باید توانایی اقناع کشاورزان را داشته باشد در واقع درآمدهای حاصل از تغییر الگوی کشت باید برای کشاورزان محسوس و مشهود باشد بدین معنی که درآمد سابق کشاورزان دچار کاهش نگردد در این زمینه کشت پسته و زعفران در شهرستان مرند رونق پیدا کرده و عمدتا این موضوع ارتباط بسیار اساسی با الگوی کشت دارد و تا امروز ۵۰۹ هکتار پسته و ۲۱۴ هکتار زعفران در این شهرستان کشت می شود.

صیادی خاطرنشان کرد: در بحث دیم برنامه های متعددی در این شهرستان در حال انجام است که با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان مرند تولید علوفه به سمت کشت دیم سوق داده می شود تا زمین های اختصاص یافته به کشت یونجه برای کشت سایر محصولات آزاد شود.

وی افزود: در این شهرستان ۴۲ واحد صنایع تولیدی کشاورزی وجود دارد که سالانه ۷۴۸ هزارتن محصول تولید می‌کنند در سطح شهرستان برای مهار آبهای سطحی و ذخیره سازی ۸ واحد سد با ظرفیت ۲۸ میلیون مترمکعب احداث شده و در ۲ هزار و ۷۶۸ هکتار از اراضی سیستم های نوین آبیاری و در ۲ هزار و ۸۹۸ هکتار شبکه های فرعی از جمله لوله گذاری در پایاب سدها اجرا شده است که از نظر میزان صرفه جویی آب  ارقام بالایی محسوب می شود.

وی در ارتباط با راهکارهای اتخاذ شده برای برندسازی محصولات تولیدی شهرستان گفت: علاوه بر ایجاد بازارچه های عرضه مستقیم محصولات ایجاد صنایع تبدیلی بزرگ از جمله راهکارهای موثر در این زمینه می تواند باشد که اقدامات مقدماتی و مطالعاتی جهت سرمایه گذاری در این زمینه صورت گرفته است.