هاشمی، موشک را در ایران ساخت/ اولین سانترفیوژ به دستور او وارد کشور شد
به گزارش حکیمان، حسن روحانی در مراسم دومین سالگرد درگذشت آیتالله هاشمیرفسنجانی اظهار داشت: جلسه امروز برای احترام در برابر شخصیت بلندی است که بر گردن انقلاب، مردم، ایران و نواندیشی اسلامی حق بزرگی دارد.
وی ادامه داد: هاشمی همواره بالاتر از جایگاهی بود که در آن قرار داشت. وقتی یک طلبه جوان پرشور بود، به فکر آن بود که از قلم بزرگان حوزه استفاده شده و مجله مکتب تشیع را منتشر کند. در دهه سی اگر کسی مقاله ای می نوشت، نویسنده را روزنامهنویس می گفتند و سخنرانی مایه عزت او نبود و می گفتند منبری است. نواندیشی آن طلبه جوان را در نظر بگیرید. در نهضت اسلامی از یاران نزدیک امام بود و همواره بالاتر از نخبگان حوزه تلاش می کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه هاشمی یک شخصیت بنام در انقلاب بود، گفت: دو نفر در ساخت نظام بنام هستند؛ یکی شهید بهشتی که قانون اساسی را به ثمر نشاند و دیگری هاشمی و نقش وی در تشکیل اولین مجلس شورای اسلامی و اداره مجلس اول خیلی سخت بود.
وی ادامه داد: هاشمی در دفاع مقدس و استقرار صلح، نقش کم نظیری داشت. در جنگ فرمانده کل قوا امام راحل بود، اما بعد شهادت شهید بهشتی هر وقت خدمت امام می رسیدم، تقریبا کلام امام مشابه این بود و از من میپرسید اینها که به من گفتی به هاشمی و آیت الله خامنهای گفته ای؟ اگر نگفته بودم، توصیه میکرد به این دو هم بگویم؛ بار جنگ بر دوش این دو بود.
رییس جمهور با بیان این که هاشمی درباره امیر کبیر کتاب نوشت و وقتی کسی به فکر ملتهای خاورمیانه نبود، راجع به فلسطین کتاب نوشت، در این باره گفت: او اموالش را در راه خدا داد، بسیاری از طلبههای فقیر را صاحب خانه کرد. مشکلات نتوانست او را به زانو در آورد. نه شلاق ساواک و نه شلاق بر آبروی هاشمی، نتوانست او را به زانو درآورد.
وی ادامه داد: این جا جمع شدهایم تا بگوییم که هاشمی زنده است و می ماند، فکر و اندیشه هاشمی در مدارا، استقامت، فداکاری و تحمل و آرزوهای هاشمی باقی می ماند. آرزوی او نظام سربلند اسلامی و ایرانی با شکوه بود.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه مرحوم هاشمی جایگاه رفیعی میان ملت داشت، خاطرنشان کرد: هوشیاری مردم ایران نسبت به هاشمی در دو صحنه آشکار شد، یک صحنه بعد از این همه تهمتهای ناروا، هاشمی در آخرین انتخاباتی که شرکت کرد رای بالای مردم استان تهران را به خود اختصاص داد و صحنه دیگر هم بدرقه باشکوه او توسط مردم است. این دو صحنه به همه دشمنان و سرکوبگران اعلام کرد که با تهمت و دروغ نمیتوانند یک فرهیخته محبوب ملت را از صحنه دور کرد.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهایش، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) روزی که هاشمی مورد حمله گروهکهای ضد انقلاب قرار گرفت، گفت: هاشمی زنده است. این شاید به معنای همان جملهای باشد که مدرس گفت: مدرس زنده است! امام شاید از همان مقطع تاریخی این واژه را به عاریت گرفته بود و گفت هاشمی زنده است چون نهضت زنده است.
رییس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه هاشمی به معنای واقعی کلمه در دوران جنگ فردی مدبر بود، تصریح کرد: هاشمی همه جا مدبر بود چه در جنگ و چه در سیاست و چه در اقتصاد. ما عملیات هایی همچون بدر و یا کربلای ۴ داشتیم که ناموفق بودند، فرمان کربلای ۴ را خود هاشمی صادر کرد. به هر حال جنگ فراز و نشیب دارد گاهی ما پیروز بودیم و گاهی دشمن؛ اما هاشمی خستگی ناپذیر بود و بعد از کربلای ۴ بلافاصله دستور طراحی عملیات کربلای ۵ را داد.
روحانی با بیان این که پایان جنگ یکی از پیچیدهترین مسائل استراتژیک دنیا است، خاطرنشان کرد: هنر نیست که در جنگ اقتصادی و سیاسی چه کنیم. هنر این است که چگونه جنگ را پایان دهیم. سیاستمدار مسلمان، متعهد و مجتهد گوهر کمیابی در جامعه ما است، اما هاشمی یک سیاستمدار مسلمان و استراتژیست بود. هدف دشمن در جنگ تحمیلی از بین بردن فرصت انقلاب بود. آنها می خواستند فرصت الگو شدن انقلاب را از ما بگیرند و هاشمی به خوبی این را می دانست. هاشمی می دانست جنگ را به خاطر دستیابی به صلح عزتمند ادامه دهیم. خیلی ها فکر میکردند که باید برای جنگ، بجنگیم، ولی هاشمی برای صلح عزتمندانه می جنگید.
وی با تاکید بر این که هاشمی در اداره جنگ و ساماندهی صلح نقش فوقالعادهای داشت، گفت: باید درباره نقش هاشمی برای ایران، نظام و انقلاب کتابها نوشته شود. روزی که امام خمینی (ره) درگذشت، حاج احمد آقا به نزد ما آمد و گفت تمام شد و ما یکپارچه گریه کردیم. چند دقیقه بعد هاشمی گفت بلند گریه نکنید. او احساس میکرد که همه بار کشور بر دوش او است. من با آقای خاتمی در حال تهیه اعلامیه فوت امام خمینی(ره) بودیم که به من نهیب زد و گفت بلند شو و فوری به همه نیروهای مسلح بگو که صد در صد آماده باشند، حتی به خانواده امام خمینی (ره) هم گفت حق ندارید بلند گریه کنید.
رییس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به این که نباید نقش هاشمی را در روزهای بحران کشور از یاد ببریم، در این باره خاطرنشان کرد: بعد از رحلت امام خمینی (ره) کسی که مجلس خبرگان را جمع کرد و موضوع رهبری را به سامان رساند، هاشمی بود. اگر هاشمی در مجلس خبرگان ۱۴ خرداد سال ۶۸ حضور نداشت جلسه به نظر نهایی نمی رسید. او بسیار وقت شناس بود. من به مجلس خبرگان آمدم که خبری درباره جنگ به او بدهم که وی به من گفت که خبر را پشت تریبون بخوانم. او می دانست که چگونه باید هدایت و رهبری کند. اگر هاشمی نبود معلوم نبود بعد از ۱۴ خرداد چه میشد.
روحانی با اشاره به این که هاشمی در بسیاری از مسائل درجه یک کشور و انتخابات مهم نقش داشته است، بیان کرد: آیا میتوانیم نقش هاشمی را در انتخابات ۷۶ نادیده بگیریم؟ نقش وی در انتخابات سال ۹۲ استثنایی بود. دو ماه قبل از رحلتش به من توصیه کرد که در انتخابات شرکت کنم ساعتها با او جلسه داشتم و اشکالاتم را به من می گفت و آنها را رفع میکرد و گفت که وظیفه من است در انتخابات شرکت کنم. جای او در انتخابات باشکوه سال ۹۶ خالی بود. هیچ روز سختی در دولت نداریم که این احساس را نداشته باشیم که دولت یک حامی بزرگ را از دست داده است. اگر هاشمی بود فضا را به گونهای دیگر می ساخت.
وی ادامه داد: هاشمی بسیار نگران مذاکرات هسته ای بود و این مذاکرات را مرحله به مرحله دنبال میکرد و درباره این مذاکرات از من، وزیر امور خارجه و سایر مسئولان سوال میکرد و بعد از این که برجام به ثمر رسید، به من گفت حالا که کشور به استقرار رسیده و سایه جنگ از کشور ما برداشته شده است، راحت می میرم. هاشمی بنیانگذار فناوری هسته ای کشور بود، اولین سانتریفیوژ به دستور او وارد کشور شد. هر کسی جز هاشمی از فناوری هسته ای بگوید، نادرست گفته است.
رییس جمهور با بیان این که با کمتر از دو سال آینده تمام تحریم های نظامی کشور برداشته میشود، گفت: موشک وسیله دفاعی ما است و ما به آن فخر میکنیم. در هفتههای آینده هم با موشکهای ساخت خود دو ماهواره به فضا می فرستیم. این هاشمی بود که موشک را در ایران ساخت. قدرت دفاعی و فناوریهای نوین یادگاریهای هاشمی است.