پیشخوان
کد خبر : 3397
پنجشنبه - 10 شهریور 1401 - 14:18
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

۵۵ درصد از اراضی کشاورزی استان در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است

به گزارش تبریز گویا ، اکبر فتحی صبح روز پنج شنبه در دومین جلسه شورای منطقه ۳ حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی که با حضور سرپرست معاونت فرهنگی و آموزشی حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی و مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان در مجتمع فرهنگی شهید کسایی برگزار گردید، مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها را اقدامی مثبت از طرف دولت توصیف نمود که بار اصلی اجرای آن بر دوش بخش کشاورزی، خصوصاً مرغداران و دام پروران است و اظهار کرد: تولیدکنندگان ما در عرصه دام و طیور سختی زیادی در اجرای این طرح متحمل شدند اما با فداکاری و ایثار به تولید خود ادامه دادند تا امنیت غذایی کشور آسیبی نبیند و باید از آنها قدردانی کرد.

وی با اشاره به ۴ برابر شدن سرمایه در گردش مورد نیاز در حوزه دام و طیور پس از اجرای این طرح، به تشریح اقدامات دولت در کاهش آسیب به این اقشار پرداخته و گفت: از یکسو با هماهنگی و تعامل با بانک کشاورزی، بازه زمانی دریافت وام سرمایه در گردش را که پیش از این ۶ ماه بود، به یک هفته کاهش دادیم و در سراسر کشور ۱۲ هزار میلیارد تومان به مرغداران و دام پروران پرداخت گردید که سهم آذربایجان شرقی ۶۰۰ میلیارد تومان بود و هنوز نیز به درخواست‌های تسهیلاتی که در این خصوص واصل شده رسیدگی می‌شود و پرداخت آنها ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی خرید مازاد تولید دام پروران و مرغداران را اقدام دیگر دولت در این خصوص دانسته و خاطرنشان کرد: کاهش تقاضا به دلیل افزایش قیمت‌ها، باعث شد تولیدکنندگان نتوانند همه محصول خود را به فروش برسانند که برای حل این مشکل، شرکت پشتیبانی دام و سازمان تعاون روستایی مکلف شدند مازاد محصولات تولیدکنندگان را خریداری نمایند که در این راستا ۳۵۰۰ تن مرغ گرم از مرغداران خریداری شده و به صورت مرغ منجمد نگهداری می‌گردد.

فتحی نقش حوزه نمایندگی ولی فقیه در فرهنگ سازی و تبیین جامعه را بی‌بدیل دانست و ضمن تشکر از همکاری مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: در اجرای این طرح توجیه مردم و تولیدکنندگان یک ضرورت بود و هنوز نیز لازم است تا مرغداران متقاعد شوند تا جوجه ریزی را افزایش دهند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه دامداران به دلیل وجود صنایع لبنی مشکلی از بابت تقاضا وجود ندارد، اما در حوزه مرغداری‌ها برخی مسائل باید رفع شود، گفت: خوشبختانه در شهریور ماه تقاضا در بازار مرغ افزایش محسوسی پیدا کرده است که این مساله نیز می‌تواند مرغداران را به جوجه ریزی ترغیب کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به تفویض ریاست کمیته سلامت اداری به مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: در طرح شهید رجایی، کمیته سلامت با توجه به شاخص‌هایی که دارد، سلامت اداری سازمان‌های مختلف را بررسی نموده و نتیجه را اعلام می‌کند که خوشبختانه با اقداماتی که در این کمیته انجام شده است سازمان جهاد کشاورزی استان برای ۴ سال پیاپی به عنوان دستگاه اجرایی برتر استان انتخاب شده است.

فتحی در این جلسه به تشریح سیمای کشاورزی آذربایجان شرقی پرداخته و گفت: مساحت استان آذربایجان شرقی ۴.۵ میلیون هکتار است که ۱.۵ میلیون هکتار از این مساحت را اراضی زراعی و باغات تشکیل می‌دهند که قابل کشت هستند. از این اراضی ۱۲۰ هزار هکتار مختص باغات است و مابقی را اراضی زراعی تشکیل می‌دهند که ۷۰ درصد از این اراضی نیز دیم می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه تنها ۱۱۵ هزار هکتار از اراضی استان آبی هستند که در پایاب سدها یا چاه‌ها قرار دارند، گفت: ۵۵ درصد از اراضی کشاورزی استان در حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستند که با توجه به کاهش ۴۰ درصدی سهم آب بخش کشاورزی، باید میزان تولیدات نیز کاهش پیدا می‌کرد اما با استفاده از دانش نوین در کنار دانش بومی، اصلاح الگوی کشت و جایگزینی اقلام با آب بری کمتر و ارزش افزوده بیشتر و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری توانستیم عملکرد در واحد سطح را بهبود دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به جایگزینی زعفران، پسته و گیاهان دارویی به جای محصولات با آب بری بالا، گفت: صنایع بسته بندی و فرآوری برای این محصولات را در استان راه اندازی کرده‌ایم تا برند سازی نیز در این حیطه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه ۷.۵ میلیون واحد دامی اعم از کوچک، سبک و سنگین در آذربایجان شرقی داریم و ۱۰ درصد تخم مرغ کشور را نیز تولید می‌کنیم، گفت: تولید گوشت مرغ در آذربایجان شرقی معمولاً پاسخگوی نیاز مصرفی استان می‌باشد و مازاد آن را نیز به استان‌های همجوار ارسال می‌کنیم.

فتحی ادامه داد: کل تولیدات استان در حوزه کشاورزی ۵ میلیون تن می‌باشد که ۳۵ هزار میلیارد تومان ارزش آن است و باید توجه داشت اقلامی مانند گندم، جو که بخش اعظم سطح زیر کشت استان می‌باشد، ارزش افزوده پایینی دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی رشد ۲۰۰ درصدی خرید گندم نسبت به سال گذشته علیرغم کاهش بارندگی و افزایش دما را یک اتفاق ویژه دانست و گفت: تعیین قیمت خرید تضمینی مناسب، کاهش قیمت کود فسفاته که در تغذیه نباتی مؤثر می‌باشد، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از جمله اقداماتی است که باعث شد عملکرد ما در سال جاری در حوزه گندم فوق العاده باشد.

وی میزان افزایش تولید گندم نسبت به سال گذشته را ۳۰۰ درصد دانسته و ادامه داد: مابقی مطالبات گندم کاران که حدود ۲ هزار میلیارد تومان است در چند روز آتی پرداخت می‌گردد.

فتحی اجرای کشاورزی قراردادی را یکی دیگر از اقدامات سازنده دولت سیزدهم دانست و خاطر نشان کرد: تأمین نهاده‌ها دغدغه همیشگی کشاورزان ما بود که در این طرح رفع می‌شود. کشاورزان نهاده‌ها را دریافت نموده و محصول خود را بیمه می‌کنند و پس از برداشت محصول و فروش آن، هزینه این خدمات را پرداخت می‌کند.