سکونت ۱۰ میلیون نفر در بافت ناکارآمد شهری کشور
به گزارش تبریزگویا، رئیس کارگروه معماری شرکت بازآفرینی شهری در نشست آموزههای زلزله بم و نقش بازآفرینی در کاهش آسیبپذیری و مقاومسازی بافتهای ناکارآمد در مراغه با اعلام این خبر گفت: وسعت بافتهای ناکارآمد شهری در کشور ۱۷۰ هزار هکتار است.
دقتی افزود: در بافتهای فرسوده، سکونتهای غیررسمی و بافتهای تاریخی کشور بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی شناسایی شده است.
وی اضافه کرد: برای نوسازی ومقاوم سازی خانهها در بافتهای فرسوده مشوقهایی را وزارت راه وشهرسازی شامل وام ۳۵۰ میلیون تومانی و تخفیف ۵۰ درصد پروانه ساخت را شهرداریها در نظر گرفته اند.
وی با بیان اینکه ۲۵ درصد وسعت شهرهای کشور بافتهای ناکارآمد هستند افزود: بازسازی و مقاوم سازی خانههای ناایمن در بافتهای فرسوده و سکونت گاههای غیررسمی نیازمند همکاری مردم برای تخریب و بازسازی خانههای ناایمن است.
رئیس کارگروه معماری شرکت بازآفرینی شهری همچنین تصریح کرد: مقاوم سازی خانههای غیرمقاوم در بافتهای فرسوده و حاشیه شهرها به تنهایی از عهده دولت خارج است.
دراین نشست حدادیان سفیر شهر بم بر ضرورت مقاوم سازی واحدهای مسکونی برای کاهش آسیبهای زمین لرزه تاکید کرد و افزود: هزینه مشکلات اجتماعی و امدادی پس از زلزله بسیار بیشتر از مقاوم سازی خانه هاست.
رئیس اداره بازآفرینی شهری راه وشهرسازی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه وسعت بافتهای ناکارمد دراستان ۶ هزار و ۲۴۸ هکتار است: در بافت ناکارآمد استان حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی ناایمن وجود دارد و یک میلیون نفر در آنها سکونت دارند.
فرقانی اضافه کرد: مصالح بکار رفته در خانههای این سکونت گاهها غیراستاندارد و کوچهها و معابر برای ارائه خدمات و امداد رسانی بسیار نامناسب است.
محرم پور رئیس راه و شهرسازی مراغه نیز در این جلسه از صدور سند به واحدهای فاقد سند در بافتهای ناکارآمد مراغه خبرداد و افزود: شهروندان برای دریافت سند تا آخر سال اقدام کنند.
این نشست یک روزه با حضور جمعی از کارشناسان شهرسازی و انبوه سازان استان روز گذشته در شهرداری مراغه برگزار شد.