پیشخوان
کد خبر : 5805
سه شنبه - 16 خرداد 1402 - 22:16
مدیر اداره آب و فاضلاب شهرستان اهر خبر داد:

شناسایی ۱۳۰۰ انشعاب غیر مجاز آب در اهر

به گزارش تبریز گویا ،علی جعفرپور در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و ایجاد پدیده خشکسالی در منطقه ارسباران و شهرستان اهر، امروز بحران آب یکی از دغدغه‌های اصلی منطقه می‌باشد و نیاز است همگان در مصرف آب صرفه جویی و الگوی مصرف را رعایت کنند.

وی در ادامه بر لزوم احداث سد کچری در راستای تأمین آب شرب شهرستان اهر تاکید کرد و ادامه داد: از نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی درخواست می‌کنیم برای احداث این سد که یکی از اولویت‌های مهم شهرستان در حوزه آب شرب و گام اساسی در توسعه خواهد بود پیگیری و تلاش جدی کنند، چرا که با احداث این سد کلیه آب شرب این شهرستان تامین و ظرفیت آب سد ستارخان نیز برای تامین آب بخش صنعت و کشاورزی کافی خواهد بود.

وی همچنین از افزایش ۲۳۵۰ انشعاب جدید به شبکه آبرسانی شهرستان اهر نیز خبر داد و افزود: خوشبختانه با وجود افزایش این تعداد از انشعابات در سطح شهر با همکاری همشهریان امسال میزان مصرف آب نسبت به سال‌های گذشته روند کاهشی داشته، ولی همچنان باید الگوی مصرف و صرفه جویی در سطح جامعه فرهنگ سازی و نهادینه شود.

جعفرپور از تصویب موضوع تبصره ۳ در جلسه‌ای که بین شورای اسلامی شهر و شهرداری با مدیرکل آبفار استان آذربایجان شرقی شد خبر داد و گفت: بر اساس این تبصره هزینه اخذ شده از همشهریان در قبال مصرف متر مکعبی آب شرب، صرفا در جهت ایجاد شبکه فاضلاب، بازسازی و ایجاد شبکه آب‌های جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: شهرستان اهر در بخش آب و فاضلاب از نظر امکانات فاضلاب در سطح استان رتبه اول را دارد و حدود ۹۰ درصد شهر تحت پوشش شبکه فاضلاب بوده و کلیه شبکه‌ها با بیش از ۲۵۵ کیلومتر خط انتقال به تصفیه خانه فاضلاب انتقال می‌یابند و در این راستا تنها ۱۰ درصد با وجود داشتن شبکه فاضلاب متاسفانه به صورت غیر مجاز و از طریق جوی‌های آب فاضلاب خانه‌ها را به طرف رودخانه اهرچای و… انتقال می‌دهند.

مدیر آبفار اهر همچنین در خصوص خدمات اداره آب و فاضلاب شهرستان اهر به مناطق شهری و روستایی این شهرستان افزود: در بخش فاضلاب امسال نزدیک به ۶ کیلومتر شبکه فاضلاب در محله علامه حلی، کوی خیام، کوی احمدآباد و پشت اداره جهاد کشاورزی در حال انجام می باشد و در مناطق محروم روستایی نیز در طول ۲ سال اخیر برای ۵۸ روستای این شهرستان پروژه آبرسانی انجام که هزینه احداث این پروژه در ۲۵ روستا از محل اعتبارات فاقد دهیاری و محروم تامین شد.

وی ادامه داد: برای ۳۳ روستای دیگر که در قشلاقات با مشکل شدید آب روبرو بودند حدود ۱۶ کیلومتر خط انتقال در حال انجام بوده که تاکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به زودی مابقی پروژه به اتمام خواهد رسید و این روستاها از نعمت آب شرب بعد از چندین سال بهره مند خواهند شد.

وی گفت: متاسفانه بخش اعظمی از شبکه توزیع آب شرب در شهرستان اهر فرسوده می‌باشد و روزانه با تعداد زیادی از نشتی روبرو هستیم و در این راستا نیز ظرف یکسال ۴۸۰۰ متر شبکه توزیع فرسوده تعویض، بالغ بر ۵۰۰ انشعابات استانداردسازی و حدود ۳۰۰ کیلومتر شبکه توزیع انجام شد.

جعفرپور همچنین از مهندسی مجدد، تعویض و بازسازی هشت حلقه چاه در راستای ذخیره و تأمین آب شرب شهر اهر نیز خبر داد و افزود: آب شرب قسمتی از شهر با آب تصفیه خانه مدرن و قسمت دیگر نیز همزمان با آب چاه.ها و تصفیه خانه که هیچ مشکل و مسئله‌ای در کیفیت و بهداشت آب ندارند تامین می‌شود و این آب نیز به صورت مداوم توسط کارشناسان شبکه بهداشت نمونه برداری، آزمایش‌ها و کنترل می‌شود.

وی در ادامه از پیگیری و ارتقای فاز اول تصفیه خانه فاضلاب شهرستان اهر نیز خبر داد و افزود: تاکنون برای ارتقاء و بازسازی این تصفیه خانه حدود ۲۰۰ میلیارد ریال برای مراحل فنی، مهندسی، کارهای تعمیری و تجهیزاتی هزینه شده است.

وی در پایان تصریح کرد: این هزینه‌ها توسط یک شرکت پیمانکاری در شش حوضچه، تعویض و ارتقای سیستم هوادهی به سیستم مدر روز، خرید دستگاهای جدید از جمله(دمنده هوا) با هزینه ۱۰۰ میلیارد ریال در حال اجراست و همزمان با ارتقای فاز اول این تصفیه خانه مراحل مطالعاتی، زمین شناسی، برآورد جمعیت، آزمایش و…، فاز دوم نیز درحال انجام می‌باشد و امیدواریم با احداث سریع فاز اول، شاهد حل مشکلات و موضوعات مطرح شده باشیم.