برگزیده 3 » پیشخوان
کد خبر : 16445
شنبه - 1 دی 1403 - 09:51

جشنواره یلدای ارس و آیین‌های سنتی، فرصتی برای تقویت هویت فرهنگی

به گزارش تبریزگویا، هادی مقدم زاده در آیین افتتاحیه جشنواره یلدای ارس ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره فرهنگی، به اهمیت پاسداشت آیین‌ها و سنتهای ملی اشاره کرد و گفت: آیین‌های اصیل و سنتهای کهن ایرانی همچون یلدا، جایگاهی ویژه میان مردم دارند و برگزاری چنین رویدادهایی نه تنها موجب زنده نگاه‌داشتن این ارزش‌ها می‌شود، بلکه پیوندهای خانوادگی و اجتماعی را نیز تقویت میکند.

مقدم زاده افزود: آیین‌ها و سنتها از ارکان اصلی تاریخ کهن ایران هستند و لازم است دستگاه‌های متولی فرهنگی با ارائه برنامه‌های متنوع و موثر، این رسوم را به نسل‌های مختلف، به‌ویژه جوانان و نوجوانان، معرفی کنند.

او در ادامه تاکید کرد برگزاری جشنواره‌های سنتی، فرصتی استثنایی برای گسترش روحیه صله‌رحم و همدلی در میان اقشار جامعه محسوب می‌شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس همچنین به نقش کلیدی توسعه گردشگری در این رویدادها نیز اشاره کرد و گفت: توسعه گردشگری تنها به جاذبه‌های طبیعی محدود نمی‌شود؛ بلکه برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی محوری اساسی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی به شمار می‌رود. اینگونه برنامه‌ها خاصه در فصول کم‌گردشگر، مانند پاییز و زمستان، می‌تواند میزان بازدیدها را افزایش دهد.

مقدم زاده پایان از تلاش‌های معاونت فرهنگی سازمان برای برگزاری این جشنواره ها تقدیر کرد و خاطرنشان کرد: اینگونه رویدادها علاوه بر زنده نگه داشتن فرهنگ یلدا، موجب معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، اقتصادی و گردشگری منطقه به عموم مردم می‌شود.

گفتنی است جشتواره یلدای ارس از ۲۸ الی ۳۰ آذرماه در محل مجمتع مشاهیر آذربایجان از ساعت ۱۵ الی ۲۱ برگزار می شود.

بازار تاریخی تبریز خاستگاه حل مشکلات شهر است

به گزارش تبریزگویا، یعقوب هوشیار در دیدار با هئیت‌امنا، انجمن صنفی و بسیج اصناف بازار تاریخی تبریز اظهار کرد: بازار تبریز معادل یک شهر و جمعیت بزرگی است که نقش تعیین‌کننده‌ای در حل مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه دارد.  

وی با اشاره به نقش سیاست‌گذاری بازار تاریخی تبریز افزود: باید مشکلات اجتماعی و فرهنگی شهر را با معتمدین بازار تبریز در میان گذاشته و از دیدگاه‌ها و نظرات تخصصی آنها در حل مسائل و مشکلات اجتماعی بهره‌مند شویم.  

شهردار تبریز خاطرنشان کرد: بازار تاریخی تبریز پیشینه درخشانی در حل مسائل اجتماعی دارد و هم‌اکنون نیز ظرفیت‌های بسیاری در رفع مشکلات اجتماعی دارد که می تواند یاریگر مدیریت شهری باشد.

رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر نیز در این جلسه همفکری اظهار کرد: بازار تبریز علاوه بر نقش اصلی خود به عنوان نبض اقتصادی جامعه، خاستگاه اجتماعی شهر نیز محسوب می شود.

وی افزود: بازاریان تبریز از گذشته‌های دور موضوعات اجتماعی شهر را هدایت کرده‌اند.  

برگی خاطرنشان کرد: بازار تاریخی تبریز در دنیا شناخته شده است و باید از ظرفیت‌های موجود در این مجموعه تاریخی استفاده شود.  

حسین‌ منیری‌فر، شهردار منطقه ۸ تاریخی و فرهنگی تبریز نیز در این جلسه گفت: تامین گرمایش بازار در زمستان، ساماندهی دستفروشان و چرخ دستی‌های بازار، استحکام بازار و شبکه آنتن موبایل و مواردی دیگر خواسته اصلی بازاریان تبریز در نشست همفکری با شهردار بود که مقرر شد این جلسات ادامه یافته و مشکلات احصا و با کمک بازاریان حل شود.  

وی افزود: تبریز با بازار خود شناخته شده و این مجموعه تاریخی افتخاری برای تبریز بزرگ است.  

همچنین در این نشست همفکری، هیئت امنا، انجمن صنفی و اعضای بسیج اصناف بازار تبریز نیز به طرح دیدگاه‌های خود در رابطه با حل مشکلات بازار و مسائل اجتماعی جامعه پرداختند.

تصفیه بیش از ۱۳۸/۶ میلیون مترمکعب فاضلاب و تحویل سالانه پساب جهت احیاء آبهای پذیرنده و مصارف کشاورزی و صنایع

به گزارش تبریزگویا، محمد خانی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: با تحویل سالانه ۱۳۲/۱ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده جهت احیاء آبهای پذیرنده و مصارف کشاورزی و صنعتی، گامی موثر در رونق اقتصادی، بهبود کسب و کار و جلوگیری از برداشت منابع آب زیرزمینی برداشته شده است. این فرآیند، علاوه بر کاهش فشار بر منابع زیرزمینی، به احیای دریاچه ارومیه نیز کمک شایانی کرده است.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از پساب به عنوان یک منبع جایگزین آب در شرایط بحران کم آبی افزود: پساب، آبی ست که از فعالیت های شهری، صنعتی و کشاورزی باز می گردد و پس از طی فرآیندهای تصفیه، قابل بازگشت به چرخه مصرف است. این اقدام نه تنها پاسخگوی نیازهای آب برای مصارف مختلف است، بلکه از اثرات زیست محیطی ناشی از تخلیه پساب های آلوده به طبیعت نیز می کاهد.
در پایان با تاکید بر اهمیت توسعه زیرساخت های تصفیه فاضلاب در استان گفت: مدیریت بهینه پساب و استفاده مجدد از آن، راهکارهای حیاتی برای مقابله با بحران آب و حفظ تعادل زیست محیطی است که در سیاست های کلان شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی جایگاه ویژه ای دارد.

خاموشی نورپردازی‌ها و لامپ‌های تزئینی شهر تبریز با هدف صرفه‌جویی در مصرف انرژی

به گزارش تبریزگویا، یعقوب غیور ضمن اعلام این خبر تأکید کرد: در راستای اجرای سیاست‌های صرفه‌جویی و دستور شهردار تبریز، به تمامی مناطق ده‌گانه شهرداری تبریز ابلاغ شده است که نورپردازی‌های غیرضروری را تا اطلاع ثانوی قطع کنند، این اقدام در ادامه سیاست‌های کلان کشور برای مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از خاموشی‌های احتمالی در مناطق مختلف انجام شده است.

غیور ضمن تشکر از همکاری شهروندان تبریزی، از مردم خواست تا در طرح ملی «پویش کاهش ۲ درجه دما» مشارکت داشته باشند.

وی افزود: با کاهش تنها ۲ درجه دمای وسایل گرمایشی در منازل، می‌توانیم از اتلاف انرژی جلوگیری کرده و شرایط بهتری برای تأمین برق و گاز در همه نقاط کشور فراهم کنیم این پویش با هدف کاهش فشار بر شبکه‌های برق و گاز و حمایت از خانواده‌هایی که در نقاط سردسیر کشور زندگی می‌کنند، طراحی شده است.

شهرداری تبریز امیدوار است با همکاری مردم، بتواند الگویی از مدیریت صحیح انرژی را به سایر نقاط کشور ارائه دهد، از شهروندان عزیز دعوت می‌شود که با حمایت از این طرح، سهم خود را در پایداری منابع انرژی ایفا کنند.

کانون آموزشی آتش‌نشانی برای کودکان و نوجوانان احداث می‌شود

به گزارش تبریزگویا، حسین منیری فر بر اهمیت احداث مرکز آموزش آتش نشانی برای کودکان و نوجوانان تاکید کرده و گفت: در راستای تکمیل بوستان آب و آتش تبریز و برج یانقین، شهرداری منطقه ۸ با همکاری سازمان آتش نشانی تبریز، اقدام به راه اندازی کانون آموزشی آتش نشانی برای کودکان و نوجوانان، در ساختمان سابق آتش نشانی خاقانی کرده است که عملیات عمرانی این موزه به سرعت در حال اجراست و پیشرفت ۶۰ درصدی دارد.

وی افزود: کانون آموزشی آتش نشانی کودکان و نوجوانان در فضای ۲۰۰۰متر مربعی و در جهار طبقه با اعتبار چهار میلیارد تومان احداث می شود که بعد از تکمیل میزبان کودکان و نوجوانان در راستای پیشگیری از حوادث آتش سوزی و مقابله با آتش سوزی ها خواهد بود .

شهردار منطقه ۸ در پایان گفت: در کنار کانون آموزشی آتش نشانی کودکان و نوجوانان، ابزار آلات قدیمی آتش نشانی مورد استفاده در صد سال گذشته به همراه تصاویر آتش سوزی ها و ماموریتهای آتش نشانی شهرداری تبریز در این مرکز به نمایش در خواهد آمد.

سالن ورزشی چند منظوره راه آهن با ۲۵۰ میلیارد ریال هزینه وارد مرحله بتن‌ریزی شد

به گزارش تبریزگویا، حمید شاهوردی اعلام کرد: این سالن با طول ۶۰ متر و عرض  ۲۵ متر و با مساحت ۱۵۰۰ یکی از ۲۵ سالن ورزشی چند منظوره سطح شهر تبریز  است که با هزینه ای حدود ۲۵۰ میلیارد ریال مراحل عمرانی را طی کرده و وارد مرحله بتن ریزی شده است.

وی افزود: پروژه سالن ورزشی چندمنظوره راه‌آهن با هدف ایجاد یک فضای مناسب برای برگزاری انواع رویدادهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی طراحی شده است. این سالن با مساحت وسیع خود به عنوان یک مرکز چندمنظوره، ظرفیت میزبانی مسابقات مختلف در رشته‌های ورزشی همچون والیبال، بسکتبال، فوتسال و همایش‌های فرهنگی را خواهد داشت.

شهردار منطقه ۱ تاکید کرد: این پروژه با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال در راستای ارتقای زیرساخت‌های ورزشی و رفاهی منطقه و پاسخگویی به نیازهای رو به رشد جمعیت شهروندان در حال اجراست.

وی همچنین از تسریع در روند تکمیل پروژه و بهره‌برداری از آن در آینده نزدیک خبر داد.

این پروژه علاوه بر ارتقای سطح ورزش‌های همگانی، زمینه‌ساز حضور ورزشکاران حرفه‌ای و سازمان‌های ورزشی مختلف در منطقه خواهد بود و به توسعه فضاهای فرهنگی و اجتماعی نیز کمک خواهد کرد.

پیش بینی تولید ۱۴.۵ میلیون‌تن گندم در کشور

به گزارش تبریزگویا، سهراب‌ سهرابی‌ در حاشیه گردهمایی معاونان تولیدات‌گیاهی سازمانهای جهاد کشاورزی استانهای کشور‌ و دوره تغذیه‌ گندم در تبریز در گفتگو با خبرنگاران گفت: تا امروز از مجموع برنامه ۶ میلیون هکتاری سطح زیر کشت‌گندم، ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار کشت شده است که شامل یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار گندم آبی و حدود ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار گندم دیم و عملیات کشت نیز ادامه دارد.
وی افزود: براساس برنامه هفتم ‌توسعه باید به خودکفایی ۹۰ درصدی در محصول گندم دست پیدا کنیم. بررسی های انجام شده نشان می‌دهد خلاء عملکرد بالایی برای رسیدن به خودکفایی داریم که مهمترین دلیل آن موضوع تغذیه گیاهی است.
مجری طرح‌ گندم وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به دلیل اهمیت موضوع تغذیه گندم، دوره‌ ای ویژه معاونان بهبود تولیدات گیاهی سازمان های جهاد کشاورزی سراسر‌شکور در تبریز‌ برگزار شد که در آن اساتید از نقاط مختلف‌کشور‌ دعوت ‌شدند تا اصول تغذیه در اراضی و دیمزارها، خصوصاً تغذیه در شرایط ‌تنش خشکی، گرما، شوری ‌‌و سایر‌ تنشها را تدریس کنند.
سهرابی‌گفت: سعی‌می کنیم ‌با اطلاعاتی که در این دوره به شرکت کنندگان داده می شود بتوانیم افزایش‌ تولید در واحد سطح را رقم ‌بزنیم چرا‌که با توجه به برنامه هایی‌که داریم‌ نمی توانیم سطح زیر‌کشت را افزایش دهیم و باید با ارتقا بهره‌وری آب در اراضی آبی و ارتقا بهره وری آب سبز در دیمزارها به این هدف برسیم.
وی بیان کرد: دست یافتن به خودکفایی قابل تحقق است به شرطی‌که اصول فنی‌توسط‌کشاورزان رعایت شود.
مجری ‌طرح‌گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس برنامه ای که به استان‌ها ابلاغ کردیم برای سال زراعی جاری ۱۴.۵ میلیون تن تولید گندم را‌ پیش بینی کردیم و امیدواریم به این برنامه دست پیدا‌ کنیم. ‌

اجرای سقف بازارچه کوی دادگستری توسط شهرداری منطقه ۲

به گزارش تبریزگویا، موسی علی پور زنوزی در توضیح احداث این بازارچه افزود: به منظور دسترسی آسان شهروندان برای تامین مایحتاج روزانه خود توسط معاونت فنی و عمرانی منطقه ۲ بازارچه میوه و تره بار در خیابان نگین کوی دادگستری در حال احداث است و این پروژه به مرحله اجرای سقف فلزی رسیده است.
وی افزود: اسکلت سازه این بازارچه به اتمام رسیده و مساحت آن ۳۵۰ مترمربع است که علاوه بر دسترسی آسان اهالی کوی دادگستری برای خرید مایحتاج روزانه خود از بازارچه میوه و تره بار، این مرکز خرید جهت تهیه اقلام خوراکی ساکنان ویلاشهر هم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
شهردار منطقه ۲ اعتبار اولیه برای احداث بازارچه میوه و تره بار خیابان کوی دادگستری را ۸۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: برای ثابت نگهداشتن قیمت ها بر اساس قیمت های اعلامی سازمان میادین و تره بار، سعی می شود بازارچه پس از بهره برداری توسط شهرداری منطقه ۲ مدیریت شود. 

آسفالت ریزی بیش از یک هزار و ۲۰۰ تنی هفته گذشته معابر سطح حوزه شهرداری منطقه ۲

به گزارش تبریز گویا، موسی علی‌پور زنوزی با اعلام این خبر گفت: در راستای رفاه حال شهروندان توسط اکیپ آسفالت معاونت فنی و عمرانی منطقه ۲ بهسازی تردد از معابر اصلی و فرعی سطح حوزه همچنان ادامه دارد و به همین منظور در طول هفته گذشته از یک هزار و ۲۷۲ تن آسفالت برای معابر شهری استفاده شده است.
شهردار منطقه ۲، بیشترین حجم آسفالت ریزی را در خیابان پروین اعتصامی نام برد و افزود: به علت استهلاک این مسیر شهرک زعفرانیه با هدف تسهیل تردد شهروندان هر دو لاین غربی و شرقی مسیر آسفالت ریزی شده است.
علی‌پور، تداوم بهسازی مسیرهای سطح حوزه شهرداری منطقه ۲ را آسفالت ریزی ورودی بیمارستان رازی ذکر کرد و گفت: برای رفاه حال شهروندان به هنگام تردد و مراجعه به این مرکز درمانی همچنین آسفالت ریزی مقابل و ورودی بیمارستان رازی هم در طول هفته گذشته آسفالت ریزی شده است.
به گفته شهردار منطقه ۲، در تداوم احداث زمین های ورزشی خیابان ورزش پارک ائل گلی همچنین زمین ورزشی والیبال و بسکتبال هم آسفالت ریزی شده و بهسازی سایر معابر شهری حوزه این منطقه در صورت مساعد بودن شرایط جوی ادامه خواهد داشت. 

تداوم احداث پروژه کافه کتاب و خانه مادر و کودک

به گزارش تبریزگویا، موسی علی پور زنوزی ضمن اعلام خبر تداوم احداث پروژه کافه کتاب و خانه مادر و کودک پارک زعفرانیه گفت: سازه بتنی پروژه کافه کتاب در محوطه پارک زعفرانیه در دو طبقه به اتمام رسیده و این پروژه فرهنگی به مرحله نازک کاری رسیده است.
علی‌پور، احداث مرکز فرهنگی کافه کتاب را برای توزیع عادلانه امکانات فرهنگی و برای بهینه سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در ۲۰۰ مترمربع مساحت با ۶۰ میلیاردریال هزینه اولیه اعلام کرد.
به گفته شهردار منطقه ۲، مزایای راه اندازی کافه کتاب برای برگزاری جلسات نقد آثار نویسندگان و بررسی کتب مختلف و همچنین رونمائی از کتاب های منتشر شده جدید است. 
علی پور، همچنین در جوار این پروژه از احداث مرکز فرهنگی خانه مادر و کودک برای فراگیری برخی مهارت های زندگی برای کودکان و آموزش شهروندی از سنین پایین برای نونهالان نیز خبر داد.