برگزیده » پیشخوان
کد خبر : 12927
پنجشنبه - 20 اردیبهشت 1403 - 14:19
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی:

مولدسازی قانون و لازم الاجرا است| سنگ اندازی برخی درمقابل اجرای این طرح در استان

 به گزارش تبریزگویا، واقف بهروزی صبح پنج شنبه در جلسه بررسی، تبیین و تبادل نظر در خصوص مسائل و مباحث و ابهامات مربوط به مولد سازی دارایی‌های دولت در استان بویژه مولدسازی اموال دانشگاه تبریز و دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: اداره کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی یک مجموعه کارشناس محور و غیرسیاسی است. دبیرخانه طرح مولدسازی این اداره کل است و تمامی مباحث و مسائل در این مجموعه بدون داشتن نگاه سیاسی و به صورت کارشناس محور بررسی و اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه مولدسازی بخشی از مبانی مولدسازی را حتی در برخی از اصول قانون اساسی نیز می‌توان یافت، اضافه کرد که این موضوع در طی سنوات متعدد گذشته نیز مطرح بوده و در قوانین مختلف پیش بینی گردیده است لیکن بدلیل وجود موانع و مشکلات اجرایی، توفیقی حاصل نشده است.

بهروزی با بیان اینکه مصوبه مولدسازی دارایی‌ها که به تأیید سران قوا و مقام معظم رهبری رسیده است، تاکید کرد: دولت اموال بلا استفاده‌ای که دارد یا اموالی که ارزش افزوده و بهره وری پایین دارد و سال‌ها رها شده اند و استفاده مطلوبی از این اموال صورت نمی‌گیرد و بطور کلی غیرمولد است را شناسایی می‌کند تا این اموال بهینه سازی شود.

مولدسازی دارایی‌های دولت یک نوع ثروت آفرینی است

بهروزی با تاکید بر اینکه مولدسازی دارایی‌های دولت یک نوع ثروت آفرینی است، افزود: ما وظیفه داریم این طرح را به عنوان قانون اجرا کنیم. مولدسازی جزو یکی از بهترین تصمیمات در سطح کلان کشور بوده و در گذشته به دلایلی که اشاره شد چندان عملیاتی نشده بود ولی در سال‌های اخیر تاکید ویژه ای روی این موضوع است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه مولدسازی دارایی‌های راکد در تکمیل پروژه‌های نیمه تمام اهمیت کلیدی و ویژه ای دارد، گفت: به عنوان مثال با مولدسازی دارایی‌های بلااستفاده و راکد دانشگاه علوم پزشکی می‌توان بیمارستان هزار تختخوابی تبریز را تکمیل کرد که امروز شمالغرب کشور نیاز مبرمی به این بیمارستان دارد.

وی با بیان اینکه بیشتر بیمارستان‌های تبریز عمر بالای ۵۰ سال دارند و در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه همچون زلزله خود این بیمارستان‌ها یک بحران جدی خواهند بود، افزود: عایدی بیمارستان برای مردم است و با مولدسازی دارایی‌های راکد و هدایت این منابع به سمت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام حوزه بهداشت و درمان می‌توان این چالش را برطرف است.

سنگ اندازی برخی ها مقابل اجرای طرح مولدسازی در آذربایجان شرقی

وی ادامه داد: در مولدسازی، دارایی از بین نمی‌رود، بلکه یک دارایی راکد به یک دارایی باارزش تبدیل می‌شود.

خانه‌های سازمانی که در دست برخی مدیران و کارمندان است باید مولدسازی شود

بهروزی با اشاره به اینکه مولدسازی دارایی‌های راکد حتی باعث کاهش تورم نیز می‌شود، گفت: بیشترین سهم تورم استان و تبریز مربوط به بخش مسکن است.

وی با بیان اینکه خانه‌های سازمانی که در دست برخی مدیران و کارمندان است باید مولدسازی شده و منابع حاصل از این کار صرف تکمیل پروژه‌ها شود، افزود: هرچند تعدادی از دستگاه‌ها برای تأمین رفاه خودشان حاضر به همکاری برای اجرای قانون مولدسازی نیستند ولی ما مکلف به اجرای قانون هستیم و باید این اتفاق بیافتد.

بهروزی با بیان اینکه فروش املاک سازمان و ادارات دولتی به هیچ عنوان نباید به معنی از دست دادن سرمایه‌ها تلقی شود، یادآور شد: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، عوائد و سرمایه گذاری این درآمدها در محل‌های مورد نیاز، بسیاری از مشکلات و چالش‌های جامعه را حل و فصل می‌کند و در حقیقت نوعی سرمایه گذاری برای آینده به شمار می‌رود که ارزش آتی آنها نسبت به اموال راکد بسیار بالاتر و بیشتر می‌باشد.

وی با ابراز گلایه از اینکه برخی از ادارات و سازمان‌ها که خدمات آنها در رضایت مندی مردم بسیار اهمیت دارد، ولی همکاری لازم و کافی در زمینه مولدسازی اموال و املاک راکد خود ندارند.

وی با اشاره خانه‌های سازمانی در اختیار مدیران و کارکنان تعدادی از ادارات و سازمان‌ها در تبریز گفت: در حالی که این اماکن هیچ ارزش افزوده برای مردم و دولت ندارد، بنا به دلایلی رغبتی برای گنجاندن آنها در فهرست املاک مولدسازی نیست.

سنگ اندازی برخی ها مقابل اجرای طرح مولدسازی در آذربایجان شرقی

اراضی دانشگاه تبریز لم یزرع و بلااستفاده است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان با اشاره به اینکه در قانون مولدسازی همه مسائل شفاف بوده و حتی مزایده اموال نیز چندین بار انجام می‌شود تا به قیمت بالایی به فروش برسد، افزود: در این موضوع هیچ گونه پنهان کاری و مسائل محرمانه وجود ندارد. یکی از مهمترین و محوری ترین عناصر در قانون مولدسازی، شفاف سازی است.

وی در پاسخ به ابهامات مطرح شده در خصوص مولدسازی املاک دانشگاه تبریز در خلعت پوشان ضمن ارائه تصاویر اراضی لم یزرع و بلااستفاده مذکور که بیش از ۵۰ سال بدون استفاده مانده است، توضیحات لازم را ارائه کرد.

لوله سازی آذرشهر در دستور کار مولدسازی

وی همچنین در پاسخ به انتقاد صورت گرفته از اینکه چرا برخی از دستگاه‌ها از جمله آب منطقه‌ای که بهترین املاک شهر را در ولیعصر تبریز به عنوان خانه سازمانی استفاده می‌کند ولی در دستور کار مولدسازی نیست تا از طریق آن، پروژه مهم انتقال آب ارس به تبریز که با سه هزار میلیارد تومان تکمیل شود، اظهار داشت: اینگونه نیست که برخی از دستگاه‌ها از مولدسازی مستثنی شوند اتفاقاً آب منطقه‌ای هم اقدام خوبی برای مولدسازی انجام داده و املاک متعددی از جمله ملک لوله سازی آذرشهر که سالیان زیادی راکد و فرسوده شده است را در دستور کار مولدسازی قرار داده و تکمیل پروژه انتقال آب ارس که منابع بسیار بیشتری از رقم ذکر شده نیاز دارد و در اولویت تکمیل پروژه‌های استان و آب منطقه‌ای است.

وی گفت: ملک شهرک مسکونی ولیعصر نیز در اولویت قرار دارد و در صورت تکمیل مستندات و مدارک اقدام خواهد شد و عایدی آن به پروژه‌های نیمه تمام مهم استان از جمله انتقال آب ارس تخصیص خواهد یافت. ​