کم شدن صفها با افول قدرت خرید مردم
تبریزگویا، بعداز چند ماه صف نشینی مردم در انواع کالاهای اساسی از شکر و روغن گرفته تا مرغ و گوشت قرمز، حالا دیگر خبری از آن صف های طولانی در استان آذربایجان شرقی نیست.
با اینکه مسئولان امر عنوان می کنند که در سایه افزایش عرضه ها و مدیریت خوبشان این صف های خرید برچیده شده ولی علت این موضوع چیز دیگری است و افول قدرت خرید مردم و گرانی این کالاها باعث آن شده است.
بررسی قیمت کالاهای اساسی مانند برنج، گوشت قرمز، شکر و مرغ نشان می دهد که قیمت این کالاها در اسفند ماه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ بین ۴۰ تا ۱۱۳ درصد افزایش یافته است.
مردمی که برای مرغ تنظیم بازاری ۲۰ هزار تومان صف می کشیدند طبیعی است که دیگر برای مرغ ۲۶ هزار تومانی چندان رغبت و حتی توانی برای خرید نداشته باشند.
مردمی که برای گوشت یخ زده کیلویی ۱۰۰ هزار تومان جلوی قصابی ها به صف می ایستادند تا یک کیلوگرم گوشت خریداری کنند حالا دیگر توانی برای خرید گوشت گوسفندی ۱۶۰ هزار تومانی ندارند.
متاسفانه با این وجود معیشت مردم در سایه سیاه و سنگین گرانی هر روز بیش از گذشته در معرض آسیب قرار می گیرد و متاسفانه تدابیر مسئولان برای کاهش این آسیبها کافی نیست.
جیب های خالی و سفره های خالی تر
یکی از شهروندان تبریزی علت تمام شدن صف های خرید کالاهای اساسی را گرانی این کالاها و نبود قدرت خرید در مردم دانست و گفت: مردم دیگر پولی ندارند که در صف خرید کالایی قرار گیرند.
روزبه آذری با اشاره به اینکه ماه رمضان امسال در حالی آغاز شد که ویروس کرونا بر روی همه ابعاد زندگی سایه انداخته است، گفت: متاسفانه امسال سفره های رمضان خالی تر از همیشه شده است و دلیل اصلی آن گرانی ها و تورم بیش از حد در جامعه است.
وی با تاکید بر اینکه مردم به خاطر قیمت تنظیم بازاری یک محصول صف می ایستند، گفت: وقتی مرغ ۲۰ هزار و ۶۰۰ تومان بود مردم به ناچار و برای چند هزار تومان ساعت ها در صف منتظر می مانند تا مرغ خرید کنند، در حالیکه الان دیگر مرغ ۲۶ و در برخی فروشگاه ها ۲۷ هزار تومان به فروش می رسد و دلیلی برای صف نشینی وجود ندارد.
آذری ابراز داشت: اینکه مسئولان می گویند مدیریت خوب ما باعث شد تا صف های خرید تشکیل نشود سخنی اشتباه است چراکه مردم دیگر پولی ندارند تا در صف بایستند، ضمن اینکه هر روز قیمت کالاها در حال رشد است و مردم نیز قدرت خریدی ندارند.
وی افزود: شاید هم منظور مسئولان این است که در سایه مدیریت آنها قیمت بیشتر کالاها چند برابر شده تا دیگر صف نشینی برای مردمی که پولی ندارند، بی معنی شود.
قیمت شکر، روغن، خرما، مرغ و تخم مرغ، برنج و گوشت قرمز در بازار تبریز
هر کیلوگرم شکر سفید در بازار تبریز به قیمت ۱۲ هزار تومان، هر بسته شکر ۹۰۰ گرمی ۱۰ هزار تومان، هر بسته خرمای یک کیلوگرمی جنوب به قیمت ۴۰ هزار تومان و خرمای عسلی اعلا به قیمت ۲۹ هزار تومان به فروش می رسد.
قیمت هر کیلوگرم برنج پاکستانی باسماتی درجه یک در بازار تبریز به ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان رسیده است. هر کیلوگرم برنج تایلندی نیز به قیمت ۱۷ هزار تومان به فروش می رود. همچنین قیمت هر کیلوگرم برنج طارم اعلا نیز به ۳۵ تا ۳۸ هزار تومان رسیده است. قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی درجه یک نیز هم اکنون به قیمت ۳۹ و ۴۰ هزار تومان به فروش می رسد.
قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله نیز به ۱۳۰ هزار تومان رسیده است. هر کیلوگرم گوشت گوسفندی نیز به قیمت ۱۵۵ تا ۱۶۰ هزار تومان به فروش می رسد.
هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه نیز در بازه قیمتی ۲۵ تا ۲۸ هزار تومان به فروش می رسد. قیمت تخم مرغ های بسته ای ۲۰ عددی در بازار امروز ۳۹ هزار تومان است. همچنین روغن جامد ۵ کیلوگرمی نیز همچنان در بازار تبریز کمیاب بوده و به قیمت های بالای ۱۳۰ هزار تومان به فروش می رسد.
اما روغن مایع ۹۰۰ گرمی پخت و پز به قیمت ۱۲ هزار تومان و روغن سرخ کردنی مایع ۸۰۰ گرمی به قیمت ۱۱ هزار تومان به فروش می رسد.
افزایش دوبرابری قیمت پنیر تبریز
یکی از شهروندان تبریزی نیز گفت: قیمت هر کیلو مرغ از سوی متولیان حدود ۲۵ هزار تومان اعلام شده اما تا ۲۸ هزار تومان هم به فروش میرسد.
اکرم باغبان ادامه داد: کالباسی که ماه پیش کیلویی ۴۲ هزار تومان میخریدم، دیروز کیلویی ۶۲ هزار تومان خریدم. بازار نیازمند توجه بیشتر مسئولان ذی ربط است چراکه روند قیمت کالاهای اساسی طی یک سال گذشته علیرغم وعدههای مکرر مسئولان همچنان افزایشی و به مرحله لجام گسیختگی رسیده است.
وی افزود: پنیر تبریز حدود ۵ ماه پیش، کیلویی ۴۰ هزار تومان عرضه میشد اما حالا به حدود ۸۰ هزار تومان رسیده است.
باغبان گفت: سبزی و پنیر پای ثابت سفره های رمضان است ولی دیگر نمی توان پنیر هم خریداری کرد، البته سبزی نیز به قیمت زیر ۱۳ هزار تومان پیدا نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مردم برای تهیه مایحتاج روزانه با سختی مواجه هستند، ادامه داد: خانوادههایی که تا همین دو سال پیش به راحتی میتوانستند از امکانات یک زندگی متوسط برخوردار باشند، حالا به دشواری زندگی میکنند و بسیاری از نیازهای خود را نادیده میگیرند.
این شهروند تبریزی افزود: امیدواریم در این روزهای عزیز ماه مبارک رمضان مسئولان امر برای کنترل و کاهش قیمت کالاهای اساسی مردم چاره ای بیاندیشند تا سفره روزه داران همچون سال های گذشته رنگین شود.
ذخیره گوشت قرمز و مرغ در آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی نیز از ذخیره گوشت قرمز و مرغ در این استان خبر داد و گفت: باید با متخلفان و گران فروشان بازار به شدت برخورد شود.
محمدرضا پورمحمدی ادامه داد: نظارت ها در بازار استان باید تشدید شود، وضعیت کالاهای اساسی در شهرهای مختلف استان هر لحظه رصد می شود.
وی با بیان اینکه تنظیم بازار با بهره گیری از شیوه های نوین باید با جدیت دنبال شود اظهار داشت: طی سال گذشته برای کنترل بازار در استان بیش از ۱۰ هزار تن برنج، ۲۲ هزار تن شکر و ۳۱۰ تن روغن تأمین و توزیع شده است.
توزیع بیش از ۱۲ هزار تن کالاهای اساسی در آذربایجانشرقی
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز از تداوم تأمین و توزیع کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در ایام ماه مبارک رمضان به میزان ۱۲ هزار و ۴۱۶ تن خبر داد.
غلامعلی راستی گفت: با توجه به در پیش بودن ماه رمضان و افزایش تقاضا برای کالاهای اساسی و به منظور رفاه حال شهروندان، یک هزار و ۲۰۰ تن برنج هندی با قیمت مصوب هرکیلو ۱۸۵ هزار ریال توزیع خواهد شد.
وی همچنین از تأمین و توزیع یک هزار و ۲۰۰ تن شکر خانوار بسته بندی شده با قیمت مصوب هرکیلو ۸۷ هزار ریال در این ایام خبر داد و افزود: با برنامه ریزیها و پیگیری های به عمل آمده همچنین مقرر شده ۹ هزار تن قند مصرفی خانوار نیز در بسته بندیهای پنج کیلویی با قیمت مصوب ۴۹۰ هزار ریال توزیع شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه موضوع تأمین روغن خوراکی خانوار از طریق شرکتهای پخش و نمایندگی شرکتهای تولیدی روغن با جدیت پیگیری می شود، ادامه داد: در راستای حمایت از تداوم تولید، یک هزار و ۱۱۶ تن روغن مورد نیاز صنوف مختلف اعم از تولیدی و خدماتی تأمین و توزیع خواهد شد.
تشکیل قرارگاه ساماندهی گوشت مرغ در آذربایجان شرقی
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از تامین گوشت مرغ مورد نیاز ماه مبارک رمضان در این استان خبر داد.
اکبر فتحی با اشاره به تامین و تولید کالاهای اساسی به ویژه تامین نهاده های دامی مورد نیاز مرغداران در استان آذربایجان شرقی گفت: همه نهاده های مورد نیاز مرغداران در شرایط فعلی تهیه و تامین گردیده و با قیمتهای مصوب در اختیارشان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه جوجهریزی به حد کافی در واحدهای پرورش طیور صورت گرفته و نگرانی بابت تامین مرغ در ماه رمضان نداریم از تشکیل قرارگاه ساماندهی گوشت مرغ خبر داد و گفت: این قرارگاه با هدف آرامش بخشی در زمینه تولید، توزیع و نظارت بر قیمت مرغ تشکیل شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: با بهبود روند توزیع مرغ در تمام شهرستانها، آرامش بیشتری را در بازار شاهد خواهیم بود .
تشدید اقدامات نظارتی بر بازار آذربایجانشرقی طی ماه رمضان
رئیس سازمان صمت آذربایجانشرقی نیز از تشدید اقدامات نظارتی بر بازار آذربایجانشرقی طی ماه رمضان خبر داد و گفت: در این ماه اقدامات نظارتی بر بازار استان بیشتر میشود.
حبیب امین زاده با اشاره به تأمین و توزیع به موقع کالاهای پرتقاضای ماه رمضان در استان افزود: بازار استان به صورت مستمر پایش می شود تا کمبودی را شاهد نباشیم، برای این منظور برنامه هایی برای تسریع در دسترسی مردم به کالاهای مورد نیاز با قیمت مصوب و مناسب اجرا می شود.
وی سپس از تامین و توزیع به موقع کالاهای اساسی در قالب اقلام تنظیم بازاری با قیمت مصوب خبر داد و افزود: در آستانه ماه مبارک رمضان برای جلوگیری از کمبود احتمالی و نوسان نامتعارف قیمت ها به ویژه در خصوص اقلام لبنی، پروتئینی، برنج، روغن، قند و شکر، خرما، میوه، سبزیجات و شیرینی های پرمصرف موضوع تامین، توزیع و نظارت بر اقلام مشمول طرح ضیافت با جدیت انجام می شود.
با تمام این اوصاف در روزهای اخیر کمبود خاصی در کالاهای اساسی در آذربایجان شرقی مشاهده نمی شود و مشکل اصلی مردم و روزه داران قیمت بالای این کالاها است که هر روز شاهد رشد قیمت ها و تورم لجام گسیخته در بازار هستیم.