رفتن به بالا

هر آنچه در تبریز و آذربایجان می‌گذرد…

تعداد اخبار امروز : 7 خبر


  • جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • الجمعة ۱۹ رمضان ۱۴۴۵
  • 2024 Friday 29 March
اختصاصی تبریزگویا؛

حُسنِ حَسَن



به مناسبت سالگرد شهادت دومین شهید محراب؛

آیت الله شهید مدنی (ره)؛ معلم اخلاق و عمل


گزارش

اختصاصی؛

بال های افتخار در آسمان اقتدار

شمارش معکوس تا زمان برگزاری کنگره ملی ۱۰ هزار شهید استان آذربایجان شرقی شروع شده و حال هوای این دیار عطر آگین به نام و یاد شهداست.


اختصاصی تبریزگویا؛

حُسنِ حَسَن

انتظار همیشه سخت است. این واژه زمانی بیشتر معنا پیدا می‌کند که مادری ۳۴ سال چشم انتظار فرزند خود روزگار می‌گذراند تا شاید روزی فرزندش را در آغوش بگیرد.



به مناسبت سالگرد شهادت دومین شهید محراب؛

آیت الله شهید مدنی (ره)؛ معلم اخلاق و عمل

آیت الله سیداسداللّه مدنی (ره)، دومین شهید محراب، معلم اخلاق و عمل بود. مردی که سالهای زیادی برای دفاع از انقلاب اسلامی خدمت کرد و نام و یادش همواره در تاریخ کشورمان ماندگار است.



راه ورود به مجلس از «شاخسی» می گذرد؛

آغاز ماراتن تبلیغات انتخابات مجلس باحضور در مراسم عزاداری

امسال، سال انتخابات مجلس شورای اسلامی است و بیشتر کاندیداهای مطرح این انتخابات در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر به خصوص نمایندگان فعلی مجلس نگاه ویژه ای به حضور در مراسم های عزاداری به خصوص «شاخسی» دارند.


کشاورزی سنتی متهم اصلی بحران کم آبی؛

خاک آذربایجان شرقی تشنه است

شهرهای ایران حال و روز خوبی ندارند، بحران خشکسالی به بزرگ‌ترین چالش این روزهای کشور‌ تبدیل شده ‌است؛ حال اگر نخواهیم آن را فاجعه بنامیم، واژه‌ای نیست که بیانگر عمق این وضعیت خطرناک و پیامدهای مخرب آن برای آینده باشد.


روایتی از غزل‌های دلتنگی‌ دختر شهیده راهِ حجاب؛

آنام غریب گِددی

وقتی حرف از مادر به میان می‌آید، چشمانش بارانی می‌شود، سه سال داشت که مادرش را از دست داد؛ اما مادر او یک شیرزن بود،از آن شیر زنان آذری که مردانگی پیش غیرتشان زانو می‌زند.




همه عناوین خبرها

یادداشت ویژه

اختصاصی تبریزگویا؛

حُسنِ حَسَن

تبریزگویا- سعید رنجبر پرنیاء؛ آسمان ایثار و شهادت استان آذربایجان شرقی مملو از درخشش ستارگان نامداری است که هر کدام در دفاع مقدس نامی ماندگار از خود به یاد گذاشتند اما امروز کمتر از آنها یاد می‌شود. شهید حسن جنگجو یکی از شهدای ماندگاری است که خیلی‌ها فقط با عکسش می شناسند؛ عکسی که تا آن طرف مرزهای کشورمان هم رفته بود، تصویری ساده از جوانی اسلحه به دست که سینه خیز در گل و لای جلو می رفت؛ محل عکس مسجد سلیمان بود و زمانش اسفند ۱۳۵۹. این عکس در روزهای نخست جنگ ایران و عراق توسط آلفرد یعقوب‌ زاده گرفته شده و در خیلی جاها به عنوان نمادی از مقاومت جوانان ایران و شهیدان کم سن و سال به کار می‌ رود. شهید حسن جنگجو در سال ۱۳۳۹ در محله «باغمیشه» تبریز متولد شد. وی با آغاز جنگ تحمیلی به‌همراه چند تن از دوستانش عازم دزفول شد؛ اما بعد از طی دوره آموزشی، مسئولین مربوطه به علت کوچک بودن جثه و قد وی، به تصور اینکه سن پایینی دارد، از اعزام او به خط مقدم جبهه خودداری کردند؛ ولی او این آتش اشتیاق را تاب نیاورد و حضور در خط مقدم را بر اقامت در تبریز ترجیح داد . شهید جنگجو از اولین روز حضورش در جبهه با شهید «چمران» آشنا شده بود و با ضمانت چمران از آشپزخانه به خط مقدم راه پیدا کرده بود. بعد هم که در رکاب شهید چمران به گروه جنگ‌های نامنظم ملحق شد و در سایه ی فرماندهی ایشان در عملیات‌های فتح المبین، والفجر۴ و خیبر حضور داشت. جنگجو خیلی به شهید چمران علاقه داشت و همیشه گوش به فرمان این فرمانده جان بر کف بود و در زمان شهادت شهید چمران در مرخصی بود که به محض شنیدن این خبر دوباره به جبهه برگشت و تنها پیامش به خانواده اطاعت از امام امت و ولایت فقیه و حضور در تمام صحنه‌ ها بود.حسن در عملیات «مسلم بن عقیل» از ناحیه صورت و در عملیات «والفجر ۴ »از ناحیه پا و برخی قسمت‌های بدن زخمی شده بود و هنوز کاملا بهبود نیافته بود که باز عازم جبهه شد.در موقع اعزام از او خواستند تا خوب شدن پایش صبر کند اما او چنین فریاد برآورد:«پای برهنه با دشمن خواهم جنگید.»اما پیش از رفتن از خانواده خواست تا اگر شهید شد و پیکرش بازنگشت؛ سیاه نپوشند و ناله و زاری نکنند؛ بلکه هر وقت دلشان تنگ او شد؛ به مزار شهدا بروند و آنان را زیارت کنند.مدتی بعد بود که پدر و مادر حسن در یک شب، خوابی مشترک دیدند. آنان در خواب دیده بودند که حسن به درجه رفیع شهادت نائل شده است و چندی بعد خبر رسید که حسن جنگجو در عملیات خیبر و پس از یک مقاومت کم نظیر، مفقود الاثر شده است؛ سال ۱۳۶۲. پیکر این شهید جوان دفاع مقدس در سال ۱۳۹۶ و پس از ۳۴ سال، به میهن عزیز بازگشت تا در خاک وطن آرام گیرد و شاهد مراسم ...