اخبار » برگزیده » پیشخوان
کد خبر : 18216
دوشنبه - 30 تیر 1404 - 17:33

آغاز سفر‌های اتوبوسی زائران اربعین در آذربایجان‌شرقی از چهارم مرداد

به گزارش تبریزگویا، کاظم تیمورزاده گفت: طرح انتقال زائران از چهارم مرداد تا چهارم شهریور اجرا می‌شود و برنامه ریزی و هماهنگی‌های لازم با انجمن‌های صنفی شرکت‌های حمل و نقل مسافری استان به منظور ارائه خدمات مطلوب به زائران در سفر‌های اربعین انجام شده است.

وی گفت: در اجرای این طرح همزمان با سراسر کشور در این استان نیز ۲۰ درصد بلیط سفر‌های اربعین حسینی به صورت پیش فروش حضوری و ۸۰ درصد به صورت فروش اینترنتی انجام می‌شود.

تیمورزاده ادامه داد: به منظور ارائه خدمات مطلوب به زائران حسینی، هماهنگی‌های لازم برای استفاده از ناوگان ترکیه از مبداء تبریز به مقصد مهران انجام شده است.

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌ شرقی با بیان اینکه تمهیدات لازم نیز برای برای حمل یکسره با ناوگان عراقی از تبریز به کربلا در این ایام اتخاذ شده است یادآور شد: برای اجرای مطلوب این طرح اقدامات لازم برای بهسازی راه‌های ارتباطی منتهی به پایانه‌های مرزی هدف و بازدید از پایانه‌های مسافری شهرستان‌ها و رفع نواقص آن‌ها انجام شده است.

تیمورزاده، افزود: مدیران فنی و مدیران عامل شرکت‌های مسافری در طول اجرای طرح جهت کنترل ناوگان از لحاظ ایمنی و تشکیل ستاد اربعین در پایانه مسافری تبریز و ۱۴ پایانه شهرستان‌ها فعال خواهند بود.

انتهای پیام/ش

جیره‌بندی آب در تبریز در صورت صرفه‌جویی نکردن

به گزارش تبریزگویا،یوسف غفارزاده گفت: اگر در مصرف آب صرفه جویی نشود در ماه‌های آینده به سمت جیره بندی خواهیم رفت.

وی ادامه داد: ۶۵ درصد آب شرب تبریز از سد‌های شهید کاظمی بوکان و نهند تامین و توزیع می‌شود و با توجه به اینکه میزان بارش‌ها در سال جاری ۳۰ درصد نسبت به سال قبل کمتر شده و کم بارشی و خشکسالی‌های پنج سال اخیر موجب کاهش روان آب‌ها و ورودی آب سد‌ها شده است میزان آب در پشت این سد‌ها به یک سوم سال قبل کاهش یافته است.

غفارزاده هشدار داد: با توجه به گرمای هوا و مصرف بالای آب در صورت ادامه روند فعلی در مصرف و در نظر گرفتن آبی که در پشت سد‌ها جمع شده است شاید بعد از یک ماه با تنش شدید مواجه شویم از این رو نیاز است که مردم همراهی کنند و با صرفه جویی ۱۵ تا ۲۰ درصدی، پیک تابستانی را بدون قطعی و جیره بندی پشت سر بگذاریم.

غفارزاده افزود: به دنبال استفاده از منابع جایگزین و محدود کردن مصرف در بخش کشاورزی هستیم تا بتوانیم آب شرب مورد نیاز شهر‌های دارای تنش آبی را تامین کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی ادامه داد: البته راهکار‌هایی نیز در کنار صرفه جویی مردم از جمله محدود کردن سهم کشاورزی از آب پشت سد‌ها و پیدا کردن منابع جایگزین را در دستور کار قرار دادیم، اما تاکید می شود اگر مردم صرفه جویی نکنند این راهکار‌ها تاثیرگذار نخواهد بود و چاره‌ای جز جیره بندی در ماه‌های پیش رو نخواهیم داشت.

در هر ثانیه حدود ۶ متر مکعب آب در تبریز تصفیه و مصرف می‌شود و با توجه به جمعیت ۲ میلیون نفری این شهر و مصرف روزانه حدود ۲۵۰ لیتر از سوی هر فرد، نیاز روزانه این شهر به آب آشامیدنی بیش از ۵۰۰ هزار مترمکعب است.

آب شهرستان تبریز از چهار منبع خط آبرسانی زرینه رود ۵۵ درصد، خط آبرسانی نهند ۱۳ درصد، چاه‌ها (هروی، سعید آباد، قزلجه میدان) ۳۱ درصد و قنات‌ها یک درصد تأمین می‌شود.

اعمال قیمت‌های جدید در نانوایی‌های آذربایجان شرقی از امروز

به گزارش تبریزگویا،علیرضا فیروزی اعلام کرد: نرخ های جدید تان با ثبت در کارتخوان های مخصوص نانوایی ها، قابل دریافت از مشتری است.

وی با اشاره به اینکه نرخ های جدید در کلانشهر تبریز با سایر نقاط و شهرهای کوچک آذربایجان شرقی مقداری تفاوت دارد، دلیل این امر را هزینه های جانبی همچون تهیه آرد، نقل و انتقال و سایر هزینه ها عنوان کرد.

وی ادامه داد: در همین رابطه نرخ انواع نان بسته به نوع آرد و نانوایی ها که به سه قسمت (آزادپزها)، (یارانه ای ها) و (یارانه ای با مقداری قیمت بالاتر) تقسیم بندی شده است، مقداری متفاوت خواهد بود.

فیروزی تعداد نانوایی های شهرستان تبریز را ۲ هزار و ۳۰۰ واحد یارانه ای و ۵۰۰ واحد آزادپز اعلام کرد.

به گفته وی تعداد قلیلی از نانوایی های سطح شهرستان تبریز نیز بدون مجوزهای لازم در حال فعالیت هستند.

بر اساس ابلاع وزرات صمت، نرخ نان لواش نوع دو از چهار هزار و ۳۰۰ ریال به هشت هزار ریال، سنگگ نوع یک (یارانه ای) از ۲۵ هزار ریال به ۴۷ هزار و ۵۰۰ ریال و نان روغنی از ۲۵ هزار ریال به ۵۷ هزار ریال افزایش پیدا کرده است.

ذخیره ۳۸ میلیون تن طلا در آذربایجان شرقی

به گزارش تبریزگویا، صابر پرنیان گفت: از این تعداد، سه معدن دارای واحد فرآوری بوده و یک واحد فرآوری نیز در حال ساخت است و مجوز ساخت یک واحد فرآوری دیگر نیز صادر شده است.

وی با بیان اینکه توسعه بخش معدن به‌ویژه در حوزه طلا یکی از اولویت‌های راهبردی استان است اظهار کرد: ۱۰ محدوده طلای دیگر نیز در نوبت صدور پروانه بهره‌برداری قرار دارند که در صورت تسریع در پاسخ استعلام‌های قانونی، حدود ۱۰ میلیون تن ذخیره قطعی با عیار ۱.۹ به ظرفیت موجود استان افزوده خواهد شد.

پرنیان گفت: اکنون آذربایجان شرقی از نظر تعداد معادن و میزان ذخایر قطعی طلا، رتبه سوم کشور را دارد، اما با صدور پروانه‌های جدید، این استان از لحاظ تعداد معادن طلا به رتبه اول کشور ارتقا می‌یابد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های کم‌نظیر معدنی این استان ادامه داد: معادن طلای اندریان و آستارگان از بزرگترین ذخایر طلای کشور به شمار می‌روند.

پرنیان خاطرنشان کرد: میزان استخراج سالانه طلا از این ۲ معدن به بیش از ۱۷۰ کیلوگرم می‌رسد و معدن طلای اندریان با ذخیره قطعی ۳۰ میلیون تن و عیار متوسط ۵۲ صدم گرم در هر تن، یکی از شاخص‌ترین و مهمترین معادن طلای کشور محسوب می‌شود.

 آذربایجان شرقی با ۸.۱ میلیارد تن ذخایر معدنی تخمینی، رتبه نخست کشور را در این زمینه دارد و از نظر تنوع مواد معدنی هم در وضعیت مناسبی است، اما به دلیل راکد بودن تعدادی از معادن، کامل نبودن زنجیره تولید معادن فعال و برخی مشکلات فرا بخشی، سهم این بخش در اقتصاد استان متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست.

انتهای پیام/ر

رتبه دوم آذربایجان شرقی در تولید ‌آلبالو در کشور

به گزارش تبریز گویا،مسعود جعفرنژاد اظهار کرد: آذربایجان شرقی با سطح زیر کشت سه هزار و ۲۴۱ هکتار آلبالو، رتبه دوم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است که شامل  سه هزار و ۱۶۶ هکتار باغات بارور و ۷۵ هکتار باغات غیربارور است.

وی افزود: شهرستان‌های شبستر، مرند، جلفا و میانه به ترتیب قطب‌های مهم تولید آلبالو در استان بوده و استان آذربایجان شرقی با تولید بیش از ۱۵ هزار تن آلبالو حدود ۱۵ درصد سطح زیرکشت باغات آلبالو در سطح کشور را داراست.

وی ادامه داد: متوسط عملکرد این محصول در سال‌جاری با توجه به خسارت‌های وارده در سطح استان حدود پنج تن در هکتار برآورد شده و عملکرد باغات شاخص بیش از هشت تن در هکتار است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: ۲۰ درصد از محصول تولیدی آلبالو استان مصرف تازه خوری داشته و ۸۰ درصد آن به صنایع فرآوری این محصول از جمله تولید میوه منجمد شده با هسته و بدون هسته، میوه خشک، تهیه آبمیوه، شربت، مربا، مارمالات و غیره اختصاص می‌یابد.

وی تاکید کرد: باید توجه داشت که ارزش افزوده محصول فرآوری شده بیش از سه برابر فروش محصول خام برآورد می‌شود.

وی اضافه کرد: ۸۵ درصد سطح زیرکشت استان را ارقام بومی آلبالو تشکیل می‌دهند، ۱۵ درصد نیز شامل ارقام اصلاح شده آلبالو مجاری (رقم سگانی و بوترمو) است. ارقام مجاری به خاطر داشتن رنگ روشن و میوه آبدار و اندازه میوه بزرگتر در صنایع تبدیلی کاربرد زیادی دارند. رقم سیگانی نسبت به سایر ارقام زودرس تر است یعنی ۲۰ روز پیش از سایر ارقام می‌رسد.

جعفرنژاد در پایان بیان کرد: مقدار زیادی از محصولات تولید شده در کارخانجات فرآوری میوه به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود.

انتهای پیام

کاهش قیمت تمام‌شده تولید؛ نسخه نجات‌بخش اقتصاد کشاورزی است

به گزارش تبریز گویا، اکبر فتحی اظهار کرد: در دهه‌ اخیر، با تشدید چالش‌های اقلیمی، محدودیت منابع آبی، افزایش قیمت نهاده‌ها و تحولات ژئوپلیتیکی و وقوع جنگ های منطقه ای همچون جنگ اوکراین و تجاوزات رژیم صهیونیستی در خاورمیانه، موضوع قیمت تمام‌شده تولید محصولات کشاورزی و دامی به یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران بخش کشاورزی در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران تبدیل شده است.

وی ادامه داد: در کشور ما که بخش کشاورزی سهم عمده‌ای در امنیت غذایی، اشتغال روستایی و معیشت خانوارهای کم‌درآمد دارد، کاهش قیمت تمام‌شده تولید نه فقط بهبود بهره‌وری اقتصادی بلکه ارتقاء تاب‌آوری ملی در برابر بحران‌ها را نیز تضمین می‌کند.

فتحی با اشاره به چیستی و اهمیت قیمت تمام‌شده در زنجیره تأمین کشاورزی، گفت: قیمت تمام‌شده (Cost Price) در کشاورزی، مجموعه تمام هزینه‌هایی است که برای تولید یک واحد از محصول کشاورزی یا دامی صرف می‌شود؛ از جمله نهاده‌ها، نیروی کار، انرژی، ماشین‌آلات، خدمات فنی، هزینه‌های مالی، استهلاک، تلفات، حمل‌ونقل، بسته‌بندی و غیره بر این اساس افزایش قیمت تمام‌شده تولید، آثار مخرب زیادی دارد.

وی با شمردن آثار مخرب افزایش قیمت تمام شده در زنجیره تامین کشاورزی، اظهار کرد: کاهش قدرت رقابت محصولات داخلی در بازارهای جهانی و حتی داخلی؛ افزایش قیمت مصرف‌کننده و تهدید امنیت غذایی، کاهش سودآوری تولید و خروج کشاورزان از چرخه تولید؛ افزایش وابستگی به واردات از جمله آثار مخرب یاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: کاهش بهره‌وری، ناکارآمدی ساختاری، وابستگی به واردات، و ناپایداری نهاده‌ها از مهم‌ترین عواملی هستند که موجب شده‌اند قیمت تمام‌شده تولید محصولات کشاورزی و دامی در ایران در مقایسه با بسیاری از کشورهای منطقه بالاتر باشد.

وی اضافه کرد: ناکارآمدی زنجیره تأمین زنجیره تولید تا مصرف در بخش کشاورزی، به طور عمده با واسطه‌گری‌های زیاد، ضعف زیرساخت‌های لجستیک، نبود بازارهای سازمان‌یافته و انبارهای مناسب همراه است.

فتحی با بیان اینکه این موضوع منجر به افزایش هزینه‌های پنهان، ضایعات بالا و کاهش سود تولیدکننده می‌شود، گفت: یکی دیگر از جلوه‌های ناکارآمدی در زنجیره تأمین، نبود هماهنگی و انسجام میان بخش‌های تولید، فرآوری، حمل‌ونقل و بازاررسانی است.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد، کشاورزان به‌دلیل فقدان اطلاعات بازار و نبود قراردادهای فروش، اقدام به تولید بدون برنامه‌ریزی می‌کنند که منجر به عرضه مازاد، کاهش قیمت فروش و افزایش ضایعات می‌شود.

وی افزود: از سوی دیگر نبود سامانه‌های شفاف و متمرکز برای خرید، قیمت‌گذاری و توزیع محصول، به گسترش واسطه‌گری و افزایش فاصله قیمتی بین تولیدکننده و مصرف‌کننده منجر شده است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: این گسست ساختاری، بهره‌وری اقتصادی زنجیره تولید را کاهش داده و به‌طور مستقیم هزینه‌های تمام‌شده را بالا برده است.

فتحی با اشاره به اینکه بهره‌وری آب، کود، بذر، و نیروی انسانی در بسیاری از زیربخش‌های کشاورزی پایین‌تر از متوسط جهانی است، گفت: به‌ عنوان مثال، بازدهی آبیاری در کشور حدود ۴۵ درصد است در حالی‌که در کشورهای پیشرو این عدد به بیش از ۷۰ درصد می‌رسد، افزون بر این، توزیع و مصرف نهاده‌ها در اغلب مناطق کشور به‌صورت غیراستاندارد و بدون نظارت فنی صورت می‌گیرد.

وی افزود: مصرف بیش‌ از حد یا کم‌مصرفی کودهای شیمیایی بدون انجام آزمون خاک، باعث کاهش کارایی تغذیه‌ای و افزایش هزینه‌های سربار شده است، همچنین استفاده نادرست از سموم دفع آفات بدون رعایت دُز و زمان‌بندی مناسب نه‌تنها بهره‌وری را کاهش می‌دهد بلکه ریسک آلودگی محیط‌زیست و باقی‌مانده سم در محصولات را نیز بالا می‌برد.

وی خاطرنشان کرد: نبود دسترسی مناسب به خدمات فنی‌ـ‌تخصصی و ضعف شبکه ترویج، این مشکلات را تشدید کرده و در نهایت موجب افزایش قیمت تمام‌شده تولید می‌ شود.

فتحی ادامه داد: وابستگی بالا به واردات نهاده‌ها در تولید محصولات دامی مانند مرغ، تخم‌مرغ و دام سنگین، وابستگی زیادی به نهاده‌هایی همچون ذرت، سویا، کنجاله و مکمل‌های دامی وجود دارد که در مواقع بحران ارزی یا تحریم‌ها موجب جهش قیمتی شدید می‌شود.

وی گفت: وابستگی ساختاری کشور به واردات نهاده‌های دامی و کشاورزی، به‌ویژه در مورد ذرت، کنجاله سویا، کودهای شیمیایی و مکمل‌های معدنی، سبب شده تا هزینه تولید به‌ شدت تحت تأثیر نوسانات نرخ ارز، تحریم‌ها و موانع بانکی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، محدودیت‌های ارزی و تأخیر در تخصیص یا تأمین نهاده‌های وارداتی باعث شد بسیاری از تولیدکنندگان با کمبود نهاده و افزایش قیمت مواجه شوند، گفت: این وابستگی نه‌تنها امنیت تولید را تهدید می‌کند بلکه در صورت بروز بحران‌های جهانی مانند جنگ یا همه‌گیری‌ها، زنجیره تولید داخل را دچار اختلال جدی می‌ کند.

وی گفت: تقویت تولید داخلی نهاده‌ها و کاهش تدریجی وابستگی به واردات یک ضرورت راهبردی برای کنترل هزینه‌های تولید است.

وی یادآور شد: یکی از چالش‌های ریشه‌ای در بخش کشاورزی، خرد بودن اراضی و پراکندگی تولیدکنندگان است که مانع از شکل‌گیری اقتصاد مقیاس، مدیریت حرفه‌ای و سرمایه‌گذاری فناورانه می‌شود.

فتحی ادامه داد: ساختار سنتی و خرد بهره‌برداری در کشاورزی ایران، با متوسط مالکیت کمتر از ۲ هکتار برای هر بهره‌بردار، مانع از استفاده مؤثر از فناوری، ماشین‌آلات مدرن و مدیریت بهینه منابع شده است.

وی گفت: این ساختار خُرد، هزینه‌های تولید را بالا برده و امکان استفاده از اقتصاد مقیاس، خریدهای گروهی، بازاریابی حرفه‌ای و زنجیره‌ای را کاهش داده است، در چنین شرایطی، هزینه‌های سربار برای هر واحد محصول بیشتر بوده و قدرت چانه‌زنی تولیدکننده در برابر واسطه‌ها و بازار کمتر است.

یکی از چالش‌های ریشه‌ای در بخش کشاورزی، خرد بودن اراضی و پراکندگی تولیدکنندگان است که مانع از شکل‌گیری اقتصاد مقیاس، مدیریت حرفه‌ای و سرمایه‌گذاری فناورانه می‌شود.

وی افزود: ادغام داوطلبانه بهره‌برداران در قالب تشکل‌های تولیدی، شرکت‌های سهامی و تعاونی‌های تخصصی می‌تواند پاسخی مؤثر به این مسئله باشد.

فتحی گفت: افزایش هزینه‌های سوخت، قطعات یدکی، کودهای شیمیایی و خدمات فنی از دیگر دلایل عمده افزایش قیمت تمام‌شده در سال‌های اخیر است.

وی با بیان راهبردهای کلان برای کاهش قیمت تمام‌شده تولید، اظهار کرد: ارتقاء بهره‌وری در واحد تولید ، توسعه کشاورزی دقیق و هوشمند ، استفاده از بذرهای پرمحصول و مقاوم ، آموزش کشاورزان برای مدیریت علمی مزرعه ، مکانیزاسیون اصولی و هدفمند، توسعه زیرساخت‌های زنجیره ارزش – تکمیل زنجیره از مزرعه تا سفره ، توسعه سردخانه‌ها، مراکز فرآوری و بسته‌بندی ، تشکیل بازارهای الکترونیکی و بورس محصولات کشاورزی -واتصال مستقیم تولیدکننده به مصرف‌کننده (Contract Farming) از جمله این راهکارها است.

وی ادامه داد: حمایت هوشمند از نهاده‌های کلیدی ، سیاست‌های تخصیص ارز ترجیحی هدفمند و موقت ، حمایت از تولید داخلی نهاده‌های اساسی ، تسهیل ورود فناوری‌های نوین در تولید نهاده، اصلاح ساختار بهره‌برداری ، تجمیع اراضی کشاورزی در قالب شرکت‌های سهامی، تعاونی‌ها و کشت و صنعت‌ها ، ایجاد خوشه‌های تولیدی و زنجیره‌ای برای دستیابی به اقتصاد مقیاس و مدیریت هوشمند منابع آب و خاک ، توسعه سامانه‌های آبیاری نوین ،استفاده از الگوهای کشت متناسب با اقلیم و آب در دسترس، حمایت از فناوری‌های مدیریت خاک، تغذیه گیاه و بهداشت دام از دیگر راهکارهای کاهش قیمت تمام شده ست.

فتحی همچنین با اشاره به برخی تجربیات موفق، گفت: تجربه آذربایجان شرقی در کاهش قیمت تمام‌شده گندم در چند سال گذشته، با اجرای الگوی کشت، تجمیع اراضی گندم و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، متوسط عملکرد گندم آبی در این استان را به بیش از پنج تن در هکتار رسانده و قیمت تمام‌شده کاهش قابل توجهی یافته است.

وی خاطرنشان کرد: افزون بر این، اجرای طرح پهنه‌بندی اراضی کشاورزی در سطح شهرستان‌ها و استقرار کارشناسان فنی در پهنه‌ها موجب شد تا کشاورزان گندم‌کار از مشاوره‌های علمی و توصیه‌های تغذیه‌ای دقیق‌تری بهره‌مند شوند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: آذربایجان شرقی اکنون به‌عنوان یکی از استان‌های پیشرو در اجرای سیاست‌های کاهش قیمت تمام‌شده، الگویی قابل تعمیم به سایر استان‌ها تلقی می‌شود.

فتحی تاکید کرد: کاهش قیمت تمام‌شده تولید، راهبردی حیاتی و فراگیر برای حفظ بقای کشاورزی، تنظیم بازار، کاهش تورم غذایی و پایداری اقتصادی کشور است، این مهم نیازمند عزم ملی، سیاست‌گذاری‌های هوشمندانه، سرمایه‌گذاری مؤثر و اجرای منسجم است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی با نگاه دانش‌بنیان، مردمی و آینده‌نگر، تمام ظرفیت‌های خود را به‌کار گرفته است تا این مهم به‌طور مرحله‌ای و هدفمند تحقق یابد طوری که ما به آینده‌ای امیدوار هستیم که در آن، کشاورزی ایران نه‌تنها تأمین‌کننده غذای سالم برای ایرانیان، بلکه مزیت رقابتی کشور در سطح منطقه باشد.

۴۲ هزار و ۷۸۷ داوطلب در مرحله دوم کنکور سراسری آذربایجان شرقی رقابت می‌کنند

به گزارش تبریز گویا،محمد تقی اعلمی در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: مرحله دوم کنکور سراسری ورودی دانشگاه‌ها از صبح امروز (پنجشنبه ۲۶ تیرماه) همزمان با سراسر کشور در استان نیز آغاز شده است.

وی با بیان اینکه این آزمون در روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۶ و ۲۷ تیرماه در ۳۱ حوزه امتحانی واقع در ۱۹ شهر استان برگزار می‌شود، ادامه داد: بیشترین داوطلبان استان با سهم ۵۲ درصدی مربوط به گروه علوم تجربی است.

اعلمی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه زمان‌بندی، صبح پنجشنبه آزمون گروه‌های ریاضی و علوم انسانی و بعدازظهر آزمون گروه‌های زبان و هنر برگزار می‌شود. روز جمعه نیز آزمون گروه علوم تجربی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/ش

صید لالیگایی تراکتور + عکس

به گزارش تبریز گویا، الکساندار سدلار مدافع ۳۳ ساله اهل صربستان با امضای قرارداد رسمی به جمع شاگردان دراگان اسکوچیچ اضافه شد و فصل آینده با پیراهن تراکتور به میدان خواهد رفت.

سدلار که فوتبال حرفه‌ای خود را از کشورش آغاز کرد، پس از درخشش در لیگ صربستان به تیم پیاست گلیویتسه لهستان پیوست و با این تیم عنوان قهرمانی لیگ لهستان را به دست آورد. او سپس راهی اسپانیا شد و با تیم‌های مایورکا و آلاوز در لالیگا به میدان رفت.

سدلار همچنین سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی صربستان را در کارنامه دارد.

صید لالیگایی تراکتور + عکس

اعضای هیات رئیسه جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی انتخاب شدند

به گزارش تبریزگویا، بر اساس انتخابات صورت گرفته سعید پورشریفی به عنوان رییس و رسول ایمانزاده و بهمن محمدپور به عنوان نایب رییسان اول و دوم جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی انتخاب شدند.

امیر علی اکبری به عنوان دبیر، شکور اکبرنژاد به عنوان رئیس کمیته سیاسی، حسن پورعظیم(دکتر نیک) به عنوان رئیس کمیته شهرستان ها، اکبر امجدی به عنوان رئیس کمیته برنامه ریزی و راهبردها، محمد درخشی به عنوان رئیس کمیته پایش و داوری و بهزاد فرزام فرد به عنوان رئیس کمیته رسانه برگزیده شدند.

اعضای هیات رئیسه جبهه اصلاحات آذربایجان شرقی انتخاب شدند

این انتخابات با شرکت احمد شریف نماینده جبهه اصلاحات ایران و دبیران ۲۳ حزب حقوقی استان و ۶ شخصیت حقیقی برگزار شد.
این انتخابات سالانه برگزار می شود و اعضای هیات رییسه نیز برای یکسال انتخاب می شوند.

برقراری پرواز‌های هفتگی هما از تبریز به باکو

به گزارش تبریز گویا، پرواز‌های هما از تبریز به باکو به صورت هفتگی در روزهای سه‌شنبه با هواپیمای ایرباس A۳۱۹ انجام می‌شود. پرواز رفت با شماره ۷۷۸ ساعت ۱۹:۱۰ از تبریز انجام خواهد شد و پرواز بازگشت با شماره ۷۷۹ ساعت ۲۱:۵۰ به وقت محلی از باکو پرواز می‌کند.

بلیط این پرواز در دو کلاس پروازی بیزنس و اکونومی از طریق سایت رسمی هما به نشانی iranair.com، دفاتر فروش هما دفاتر خدمات مسافرتی و تماس با شماره ۰۲۱۴۶۶۲۱۸۸۸ قابل تهیه است.

انتهای پیام/ش

تراکتور شانس اول قهرمانی است/ کار سختی پیش رو داریم

به گزارش تبریز گویا، خداداد عزیزی اظهار کرد: تکرار قهرمانی سخت است اما بازیکنان تراکتور حرفه ای و باتجربه هستند و هدفشان رسیدن به قهرمانی و تکرار آن است.

وی با بیان اینکه توقع از ترکتور بیش از گذشته شده است گفت: جامعه فوتبال و هواداران تیم علاقه و دوست دارند تا تیمشان دوباره قهرمان شود و این کار و مسئولیت را در تراکتور سنگین تر کرده است.

عزیزی افزود: شاکله و ترکیب اصلی تیم حفظ شده و تقریبا تمامی بازیکنانی که فصل گذشته در ترکیب اصلی بودند در تیم حضور دارند و این امتیاز مهمی برای تراکتور است.

وی برای بازیکنانی که در این فصل از تراکتور جدا شدند آرزوی موفقیت کرد و گفت: امیدوارم این بازیکنان در هر جا و تیمی که هستند موفق باشند.

مدیر تیم تراکتور در مورد محل برگزاری اردو و امکانات آن اظهار کرد: مکان خوبی برای اردو انتخاب شده همه چیز عالی است از کیفیت زمین چمن تا نزدیکی آن به هتل و تغذیه حرف ندارد فقط زمان طولانی ۲۲ روزه اردو بازیکنان را کمی اذیت می کند که البته در فوتبال طبیعی است.

انتهای پیام/ش

کوچ طلاجویان از ورزقان به اهر، با افراد متخلف برخورد قاطع می شود

به گزارش تبریز گویا، در روزهای اخیر، حضور افراد ناشناس، چهره‌های غریبه و جابه‌جایی‌های مشکوک در معدن طلای اهر، توجه مردم و نهادهای نظارتی را جلب کرده و بررسی‌ها نشان می‌دهد بخشی از طلا جویان غیرقانونی اکنون در اهر به دنبال طلا هستند.

این افراد بدون مجوز، به بهانه‌های مختلف در معدن طلای اهر پیش رفته‌اند و طبق برخی گزارش‌های محلی، فعالیت‌هایی برای استخراج آغاز شده است، فعالیت‌هایی که نه‌تنها خسارت‌های جبران‌ناپذیر زیست‌محیطی به همراه دارد، بلکه می‌تواند بستر ناامنی اقتصادی و گسترش قاچاق فلزات گرانبها در منطقه را فراهم کند.

در واکنش به این وضعیت، برخی مسئولان شهرستان اهر از آغاز بررسی‌ها و برخورد قاطع با طلا جویان غیرقانونی خبر داده‌اند. با این حال، مردم همچنان نگرانند که سکوت یا تعلل، به قیمت از دست رفتن منابع ارزشمند بومی و آلوده شدن فضای اقتصادی و اجتماعی شهر تمام شود.

با طلا جویان اهر برخورد قانونی می‌شود

فرماندار اهر با تأیید این مسئله  گفت: واقعیت این است که تعدادی افراد فرصت‌طلب و سودجو در روزهای اخیر به شهرستان اهر آمده‌اند و بدون هیچ‌گونه مجوز قانونی، اقدام به حفاری و استخراج سنگ طلا کرده‌اند. با هماهنگی کامل بین شرکت بهره‌بردار قانونی، دادستان، شورای تأمین و نیروهای انتظامی شهرستان، برخورد قاطع و بدون مماشات با این افراد در دستور کار قرار گرفته است.

صادق احمدی ادامه داد: معدن طلای اهر که در محدوده شهرک صنعتی و روستای کرد احمد واقع شده، به‌صورت کاملاً قانونی و از طریق مزایده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، به یکی از شرکت‌های بومی شهرستان واگذار شده که زیرمجموعه منطقه آزاد ماکو محسوب می‌شود. این شرکت دارای مجوزهای رسمی فعالیت معدنی است و حفاری‌های انجام‌شده خارج از این محدوده، غیرقانونی و با سوءنیت انجام شده‌اند.

به گفته این مقام مسئول، در عملیات‌های مشترک انجام‌شده تاکنون چندین نفر از عوامل حفاری غیرمجاز دستگیر شده‌اند و همچنین چند دستگاه وانت که اقدام به حمل سنگ طلا می‌کردند توقیف شده‌اند.

وی افزود: پرونده این افراد در دستگاه قضائی تشکیل شده و مراحل قانونی در حال پیگیری است.

افزایش فعالیت‌های حفاری غیرمجاز در برخی مناطق استان

مهراب داوری، معاون امنیتی و انتظامی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به افزایش فعالیت‌های حفاری غیرمجاز در برخی مناطق استان، گفت: با هرگونه اقدام خودسرانه برای جست‌وجوی طلا برخورد قاطع خواهد شد و نیروهای انتظامی در تمام شهرستان‌ها آماده مقابله با این اقدامات هستند.

وی همچنین درباره وضعیت معدن اندریان خاطرنشان کرد: امنیت این معدن به‌صورت کامل تأمین شده و نظارت‌ها با حساسیت بالا ادامه دارد تا از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شود.

معاون امنیتی و انتظامی استاندار آذربایجان شرقی بر تداوم برخورد قاطع با هرگونه فعالیت غیرقانونی در حوزه استخراج طلا تأکید کرد و گفت: در این زمینه هیچ‌گونه مماشاتی نخواهیم داشت و حفاظت از منابع ملی و حقوق مردم خط قرمز ماست.

ورود طلا جویان غیرقانونی از اندریان به اهر، فقط یک جابه‌جایی فیزیکی نیست؛ بلکه نشانه‌ای‌ست از گسترش شبکه‌ای غیررسمی و خطرناک که نه‌تنها منابع ملی را تاراج می‌کند، بلکه نظم اجتماعی، امنیت اقتصادی و محیط‌زیست منطقه را تهدید می‌سازد. اگرچه مسئولان از برخورد قانونی و قاطع با این افراد سخن می‌گویند، اما واقعیت این است که تعلل در اقدام، می‌تواند بهای سنگینی برای اهر به‌دنبال داشته باشد؛ شهری که پیش از آنکه معدن طلایش به بهره‌برداری برسد، ممکن است قربانی بی‌قانونی و طمع شود. اکنون، پیش از آنکه گنج به غارت برود، زمان اقدام است؛ اقدامی جدی، همه‌جانبه و شفاف.

روح تازه ای به منطقه آزاد ارس دمیده شده است

به گزارش تبریز گویا، هادی مقدم زاده رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد ارس باحضور در مرکز خداآفرین با حجت الاسلام والمسلمین هادی ضیائی امام جمعه شهرستان خداآفرین دیدار و گفتگو کرد.

امام جمعه شهرستان خداآفرین در این دیدار با قدردانی از اقدامات مختلف محرومیت زدایی و توسعه ای در منطقه به همت سازمان منطقه آزاد ارس اظهار داشت: در منطقه آزاد ارس روح تازه ای دمیده شده است و باحضور تیم جدید مدیریتی دولت در سازمان منطقه آزاد ارس شاهد تحولات بسیار مثبتی هستیم که در گذشته سابقه نداشت.

حجت الاسلام والمسلمین ضیایی ادامه داد: برای تیم جوان مدیریتی در ارس آرزوی موفقیت در ادامه راه را داریم.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد ارس نیز در این دیدار با اشاره به اجرای پروژه های مختلف در مرکز خداآفرین منطقه آزاد ارس گفت: سایت اداری مرکز خداآفرین ارس که اواخر فروردین ماه کلنگ زنی شد، هم اکنون به سرعت درحال اجرا است و بهره برداری از آن یک نقطه عطف در توسعه شهرستان خداآفرین خواهد بود.

مقدم زاده سپس افزود: نگاه ویژه ای به زیرساخت های بهداشت و درمان خداآفرین نیز داریم و با رایزنی که با دانشگاه علوم پزشکی تبریز داشتیم پروژه رها شده درمانگاه جانانلو با مشارکت سازمان منطقه آزاد ارس مجددا عملیاتی خواهد شد.

انتهای پیام/ش

توانمندی آذربایجان‌شرقی در تجارت با گرجستان

به گزارش تبریزگویا،نوید امجد، دبیر میز تجاری گرجستان در اتاق بازرگانی تبریز به تشریح جزئیات برنامه عملیاتی توسعه روابط اقتصادی و تجاری با این کشور پرداخت و گفت: در این برنامه، شاخص‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی گرجستان، مقاصد صادراتی و مبانی وارداتی، حجم تجارت خارجی و نیازهای وارداتی این کشور در حوزه‌های فناوری صنعتی، بهداشت و درمان، کشاورزی و مواد غذایی، ساخت‌وساز، حمل‌ونقل و انرژی به تفکیک مشخص شده‌اند.

وی، با ارائه آماری از وضعیت تجارت میان ایران و گرجستان در بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، تصریح کرد: طی این پنج سال، تراز تجاری و حجم مبادلات دو کشور روندی صعودی داشته است.

دبیر میز تجاری گرجستان، گفت: اقلامی همچون میلگرد و شمش آهنی، کاشی و سرامیک، پلیمرهای اتیلن، مصنوعات شیشه‌ای، فرآورده‌های نفتی، گاز و پتروشیمی و محصولات کشاورزی و غذایی مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران به گرجستان است.

امجد، ادامه داد: در مقابل، گوشت و احشاء خوراکی، ماشین‌آلات و تجهیزات، تنباکوی فرآوری‌شده، مخلوط‌های معطر برای نوشیدنی و چوب عمده‌ترین کالاهای وارداتی ایران از گرجستان در سال ۲۰۲۳ بوده‌اند.

وی، با اشاره به مجموعه‌ای از چالش‌های موجود در مسیر توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور، گفت: پیچیدگی قوانین تجاری، مشکلات در تبادلات مالی، مالیات‌های تأثیرگذار بر تجارت بین‌المللی، استانداردهای سخت‌گیرانه محصول، زیرساخت‌های ناکافی و ضعف در ارتباطات تجاری مؤثر ازجمله این چالش‌هاست.

دبیر میز تجاری گرجستان، با اشاره به توانمندی‌های استان آذربایجان‌شرقی برای حضور فعال‌تر در بازار گرجستان، گفت: حوزه‌هایی چون خدمات گردشگری و بهداشتی، ماشین‌آلات صنعتی، نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع غذایی و کشاورزی، خدمات فنی و مهندسی، صنایع فلزی و فولاد و مصالح ساختمانی از مزیت‌های این استان در تجارت با گرجستان است.

امجد با تأکید بر لزوم توجه به شناخت دقیق از رقبا، چه داخلی و چه خارجی، در مسیر توسعه روابط اقتصادی با گرجستان، گفت: سایر استان‌های ایران نیز در این زمینه دارای ظرفیت‌هایی قابل توجه هستند که باید به‌صورت هماهنگ مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

انتهای پیام/

داخلی سازی بیش از ۸۰ درصد لوازم خانگی آذربایجان شرقی

به گزارش تبریزگویا،صابر پرنیان در بازدید از واحد‌های صنعتی موفق تولیدکننده و صادرکننده لوازم خانگی در آذربایجان شرقی با تاکید بر اهمیت این حوزه صنعتی گفت: لوازم خانگی یکی از مهمترین ظرفیت‌های صنعتی استان محسوب می‌شود و امروز تکنولوژی صفر تا صد برای تولید در اختیار تولیدکنندگان قرار دارد. این موضوع نشان‌دهنده آمادگی کامل استان برای ارتقای جایگاه خود در بازار‌های داخلی و بین‌المللی است.  

وی با اشاره به فرصت‌های صادراتی این حوزه تصریح کرد: ارزش فعلی صادرات لوازم خانگی استان تا سه برابر قابل افزایش است. تحقق این هدف در گرو تامین به‌ موقع مواد اولیه، تسهیل فرآیند‌های صادرات و همراهی همه‌جانبه با تولیدکنندگان است.

  وی اظهار کرد: برای رفع مشکلات صنایع هزار راه نرفته وجود دارد. مهمتر از همه این است که باور کنیم تنها از مسیر حمایت واقعی از تولید داخلی و توسعه محصولات صادرات‌ محور می‌توان به رشد اقتصادی پایدار رسید.  

 پرنیان با اشاره به توانمندی بخش خصوصی استان خاطرنشان کرد: ظرفیت بازارگشایی و توسعه صادرات همچنان در استان وجود دارد و باید با ایجاد زیرساخت‌های حمایتی این فرصت را به نقطه قوت تبدیل کنیم.

انتهای پیام/ش

مردی با چهره‌ای یخی که رویای تراکتور را ساخت

به گزارش تبریزگویا، همه قبول دارند که دراگان اسکوچیچ یکی از دوست داشتنی ترین مردان فوتبال است. در کنار زمین خونسرد است و در کنفرانس‌های مطبوعاتی‌اش احساس آرامشی دارد. با عکس‌های مختلفی که از او در شبکه‌های اجتماعی بازیکنان تراکتور پس از کسب  قهرمانی این فصل لیگ منتشر شد نشان می‌دهد بازیکنانش به وضوح او را دوست دارند. او تنها مربی ای است که به رویای قهرمانی تراکتوری‌ها در لیگ ایران واقعیت بخشید و در تاریخ این باشگاه جاودانه شد.

وقتی او را از تیم ملی کنار گذاشتند کمتر کسی تصور می‌کرد، اسکو با هدایت تراکتور جام بیاورد.

همه این‌ها شاید نشانه‌ای است از این که مردان خوب و دوست داشتنی هم می‌توانند برنده باشند. اما به این سادگی هم که به‌نظر می‌رسد نیست. احتمالا اسکوچیچ اعتباری را که شایسته اوست دریافت نمی‌کرد؛ او آمده بود برای تابوشکنی،‌ برای ثابت کردن شایستگی‌هایش و برای بغض های گاه‌وبی‌گاهی که گرفتارش کرده بود.

اسکوچیچ فوتبال را تغییر نداده است. مردی انقلابی نیست. او رویا گرای خشمگین نیست که در تلاش بی‌حد و حصر به دنبال و رسیدن به اصول و دکترین خود باشد.

بیشتر از یک سال از حضور اسکوچیچ روی نیمکت تراکتور می‌گذرد. ۱۹ تیر ۱۴۰۳ روز معرفی او به عنوان سرمربی جدید قرمزها بود و ۲۴ تیرماه، (درست یک سال قبل) اسکوچیچ در تبریز آفتابی شد.

سرمربی تاریخ‌ساز تراکتور، ۲۵ مرتبه مرد برنده میدان بود. ۱۰ شکست و چهار مساوی نیز عملکرد درخشان اسکوچیچ را تکمیل کرد. اسکو اما کار پرشورها را ساخت؛ آنها را به مرز جنون رساند و بالاخره جام برای اولین بار آفتاب تبریز دید. البته کنار رفتن زود هنگام از گردونه رقابت‌های جام‌حذفی و وداع با سطح دو لیگ قهرمانان آسیا نیز از کارنامه اسکوچیچ حذف شدنی نیست.

اسکوچیچ طی دو فصل آتی نیز به ماجراجویی خود در نیمکت تراکتور ادامه خواهد داد. او میراث‌دار نیمکتی است که همواره لرزان بوده و حالا با تکیه بر ثبات این نیمکت، برای جدال بزرگ بیستم مردادماه برابر استقلال در سوپرجام آماده می‌شود.

انتهای پیام/ش