برگزیده » پیشخوان
کد خبر : 15023
پنجشنبه - 22 شهریور 1403 - 09:55

پیروزی شیرین نوجوانان دبیری تبریز برابر عقاب مهر

به گزارش تبریزگویا، هفته چهارم رقابت‌های سوپرلیگ فوتبال نوجوانان استان با برگزاری چند دیدار پیگیری شد که در یکی از بازی‌های مهم، تیم دبیری تبریز موفق شد با نتیجه پرگل چهار بر یک از سد تیم عقاب مهر بگذرد.
در این دیدار که با نمایش چشمگیر و تاکتیکی نوجوانان آینده‌دار دبیری تبریز همراه بود، متین پور فرشچیان کاپیتان تیم دبیری دو گل، فاضل مردافکن و محمدرضا شایق هر کدام یک گل برای تیم دبیری تبریز به ثمر رساندند.
تیم دبیری با این پیروزی شیرین هفت امتیازی شد تا به رده سوم جدول ۱۲ تیمی مسابقات صعود کند.
هدایت تیم نوجوانان دبیری تبریز را محمود نصیرپور به عهده دارد و امیر داودوندی و سعید واثقی دیگر اعضای کادرفنی این تیم را به سرپرستی‌ سعید مهدی‌زاده تشکیل می‌دهند.
محمد امامی مدیر فنی تیم‌های پایه، ناصر باقری مدیر آکادمی و رسول محمدپور مدیر اجرایی باشگاه دبیری است که سهم عمده‌ای در موفقیت‌های چند سال اخیر این باشگاه داشته است.

جابجایی ۵ درخت باغ گلستان باید از طریق سازمان سیما و منظر شهرداری صورت گیرد

به گزارش تبریزگویا، یونس فاتح، فرماندار شهرستان تبریز در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: گلستان باغی ظرفیت بزرگی برای شهر ما است، منتها این ظرفیت مورد استفاده شهروندان قرار نمی‌گیرد و متاسفانه مسائلی وجود دارد که شهروندان نمی‌توانند از آن پارک استفاده کنند و بر اساس همین برای پایداری امنیت توافقی شده است تا در قسمت کوچکی از آن پارک، کلانتری مستقر شود؛ طبق گفتگویی که با سردار فرماندهی انتظامی استان داشته ام گفته اند قرار است ۵ درخت در آن جا جابجا کنیم و از آن ها خواستم تا اجازه دهند این جابجایی توسط سازمان سیما منظر شهرداری صورت بگیرد.
وی ادامه داد: در خبری که آقای بابائی اقدم، عضو شورای شهر تبریز اعلام کرده کم لطفی و قضیه را بزرگنمایی کرده اند.
فاتح افزود: در این رابطه در شورای تامین هیچ موضوعی مطرح نشده است ، تنها به عنوان بهره‌برداری توسط نیروی انتظامی صحبت شده بود.
فرماندار تبریز تصریح کرد: کلمه واگذاری به عنوان نشر اکاذیب است و واگذاری انجام نشده و تنها به عنوان بهره‌برداری با یکی از نهاد ها توسط شهرداری تبریز انجام شده است.

۱۲ سری جهیزیه بین نوعروسان نیازمندان مراغه توزیع شد

به گزارش تبریزگویا، «اکبر ابراهیمی» روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: هر سری از این جهیزیه‌ها شامل یخچال، تلویزیون، جارو برقی، فرش، اجاق گاز و سرویس آشپزخانه است.

وی ارزش هریک از این جهیزیه‌ها را ۸۰۰ میلیون ریال عنوان کرد و ادامه داد: کمیته امداد امام خمینی (ره) مراغه به همت خیران، نوعروس پشت نوبت دریافت جهیزیه ندارد.

وی این را هم بیان کرد که از ابتدای امسال تاکنون برای ۴۵ نوعروس تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) جهیزیه اهدا شده است.

«ابراهیمی» اضافه کرد: ۶ سری سیسمونی هم همزمان با توزیع این جهیزیه‌ها، بین زوج‌هایی که سال گذشته از همین هیئت قرآنی جهیزیه دریافت کرده و امسال صاحب فرزند شده بودند، توزیع شد.

به گفته وی هدف این بانوان از توزیع سیسمونی بین زوج‌های جوان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز فرهنگ‌سازی برای جوانی جمعیت است.

«ابراهیمی» افزود: هیئت قرآنی فاطمه الزهرا(ره) در کوچه «همافران» و در یک منزل شخصی نسبت به فعالیت‌های خیرخواهانه اقدام می‌کند.

افزایش ۲ برابری پرونده های کلاهبرداری در آذربایجان شرقی

به گزارش تبریزگویا، احمد موقری در جلسه راهکارهای پیشگیرانه در خصوص کلاهبرداری های پیش فروش مسکن، خودرو و جمع آوری وجوه مردم استان، افزود: در حوزه کلاهبرداری رایانه ای نیز میزان پرونده های وارده به دادگستری طی مدت یاد شده سالجاری نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد افزایش یافته است.

وی یادآور شد: علاوه بر مشکلات مالی که از دلایل ارتکاب جرم کلاهبرداری است، آداب عرفی مثل اظهار رمز کارت بانکی به فروشنده هنگام خرید و در برخی موارد نقص قوانین و سرمایه گذاری اشخاص در حوزه مسکن و خودرو موجب وقوع این نوع از کلاهبرداری در آذربایجان شرقی می شود.

وی ادامه داد: با توجه به گزارش های آماری در خصوص کلاهبرداری در حوزه های پیش فروش مسکن، خودرو و جمع آوری وجوه مردم و افزایش روزافزون این موارد، بسیاری از مال باختگان اقدام به تشکیل پرونده قضایی در محاکم استان می کنند و برخی از این ضرر دیده ها به دلیل متواری بودن کلاهبرداران به حق قانونی خود دست پیدا نمی کنند.

موقری با اشاره به اینکه کلاهبرداری ها از فضای حقیقی به فضای مجازی در حال گذر است، این امر را یکی از دلایل افزایش پرونده در محاکم قضایی استان دانست که اهمیت پیشگیری از وقوع چنین جرایمی را دو چندان می کند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بر اساس قانون انجام معامله پیش فروش مسکن با سند عادی جرم است، بر لزوم اطلاع رسانی قانون پیش فروش ساختمان ها از سوی رسانه ها تاکید کرد.

موقری گفت: طبق قانون مشاوران املاک باید پس از انجام مذاکرات مقدماتی، طرفین را جهت تنظیم سند رسمی قرارداد پیش‌فروش به یکی از دفاتر اسناد رسمی دلالت کنند و نمی‌توانند مستقیم مبادرت به تنظیم قرارداد پیش‌فروش کنند.

وی یادآور شد: اشخاصی که قصد مشارکت در ساخت و ساز را دارند باید قرارداد مذکور را با دقت و در قالب قانون پیش فروش ساختمان تنظیم کنند.

موقری اعلام کرد: به موجب قانون الزام به ثبت رسمی املاک از اوایل مرداد ماه امسال اجرایی شده است و معاملات املاک که دارای سند تک برگ هستند و در قالب نقشه جامع حدنگار (کاداستر) صادر شده اند، الزاماً باید به صورت رسمی و در دفترخانه انجام شود.

ثبت‌نام پذیرش دوره‌های کاردانی دانشگاه جامع علمی کاربردی آغاز شد

به گزارش تبریزگویا، اصغر عابدزاده با اعلام این خبر افزود: این دانشگاه در گروه های آموزشی صنعت، مدیریت و خدمات اجتماعی، کشاورزی و فرهنگ و هنر در مراکز آموزش علمی کاربردی در سطح استان اقدام به پذیرش دانشجو کرده است.
وی تصریح کرد: متقاضیان در مهلت در نظرگرفته شده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای ثبت‌نام و فراهم کردن مدارک و اطلاعات مورد نیاز به درگاه اطلاع رسانی  سازمان سنجش به نشانی  www.sanjesh.org مراجعه و نسبت به ثبت‌نام در پذیرش دوره های  مذکور اقدام کنند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی خاطر نشان کرد: متقاضیان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی به نشانی az.uast.ac.ir مراجعه و یا به آدرس مراکز آموزش علمی کاربردی در سطح استان به صورت حضوری مراجعه نمایند.
عابدزاده ضمن اشاره به انعقاد تفاهم نامه های مختلف در راستای اشتغالزایی برای فارغ التحصیلان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی با سایر دانشگاه ها و سازمان های مختلف از جمله اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاهی مهارت محور و اشتغال آفرین می باشد که سعی دارد دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی دغدغه اشتغال نداشته باشند و با فکری آسوده به مهارت آموزی و یادگیری عملی در کنار علم بپردازند.
وی با اشاره به  طرح آباد (آموزش برای اشتغال دانش آموختگان) و انعقاد تفاهم نامه بین وزارت کشورو دانشگاه جامع علمی کاربردی در این زمینه افزود:  بر اساس  ابلاغ معاون محترم رئیس جمهور به استانداری های سراسر کشور، دستگا ه های زیربط را مکلف به همکاری با دانشگاه جامع علمی کاربردی در اجرای این طرح کرده است.

کشف تصادفی «سنگ محراب» تاریخی در بستان‌آباد

به گزارش تبریزگویا، غلامرضا زینالی اظهار داشت: بنابر اعلام دهیاری روستای انبارداران بستان‌آباد، روز گذشته در راستای اجرای طرح هادی و در جریان عملیات پی کنی احداث دیوار پیرامون قبرستان این روستا، یک قطعه سنگ تاریخی (سنگ محراب) به‌صورت اتفاقی مشاهده و کشف شد.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: در جریان کشف تصادفی این سنگ محراب، بلافاصله موضوع به ستاد یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اطلاع داده شد که با هماهنگی‌های لازم با مرجع‌ قضایی و انتظامی درخواست اعلام نظریه کارشناسان معاونت میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی برای سنگ مکشوفه صادر شد.

وی افزود: پایگاه یگان حفاظت میراث‌فرهنگی مستقر در شهرستان‌ بستان‌آباد ضمن برگزاری جلسات متعدد تعامل و استفاده از ظرفیت‌های مشارکت اجتماعی در خصوص ادامه فعالیت طرح عمرانی هادی، دهیاری‌ها و شورای اسلامی روستاها را با ملاحظات حفاظتی، موارد و مقررات قانونی حفظ حریم آثار و کشف تصادفی آثار تاریخی مطلع ساخته بود که تعامل کم‌نظیر دهیاری روستای انبارداران، حفظ و امکان کارشناسی تخصصی این قطعه سنگ تاریخی را برای معاونت میراث‌فرهنگی استان، امکان‌پذیر کرد.

زینالی با اشاره به آمادگی کامل یگان‌حفاظت میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی برای تعامل و هماهنگی با دستگاه‌های اجرایی تصریح کرد: هماهنگی دستگاه‌های اجرایی عمرانی با یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا پروژه‌های عمرانی مانند طرح‌های هادی روستایی با آگاهی از حریم بناها و محوطه‌های تاریخی به‌درستی اجرا شوند. این تعامل نه تنها از بروز تخریب‌های احتمالی در حین اجرای پروژه‌ها جلوگیری می‌کند، بلکه در مواقع کشف تصادفی آثار تاریخی، آگاهی لازم را برای حفاظت فوری و اصولی از این آثار فراهم می‌سازد. ارتقای آگاهی دستگاه‌های اجرایی از ضوابط میراث‌فرهنگی می‌تواند در حفظ هویت فرهنگی و تاریخی منطقه نقش مؤثری ایفا کند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی بیان داشت: این سنگ تاریخی پس از طی بررسی‌های کارشناسی، مستندنگاری و طی اقدامات قانونی، طی صورت‌جلسه‌ای به دهیار و شورای اسلامی روستای انبارداران شهرستان بستان‌آباد واگذار شد که پس از انتقال سنگ حجاری تاریخی به مسجد جامع روستا برای حفظ و نگهداری در محل مناسب، به منظور اطمینان از حفظ میراث‌تاریخی و فرهنگی منطقه، این قطعه سنگ به‌صورت رسمی ثبت و مستند شد.

واریز ۲ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی مس‌سونگون به حساب کرمان

به گزارش تبریزگویا، رضا علیزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه استان در خصوص موضع مجلس و دولت جدید نسبت به استقلال مس آذربایجان اظهار کرد: شرکت مس آذربایجان در دوره نهم مجلس کلید خورده و متعاقب آن، شرکت مس مولیبدن آذربایجان تاسیس اما تنها یک شرکت در سطح کاغذی باقی ماند.

وی ادامه داد: در دوره یازدهم مجلس جریانی در استان ایجاد و موضوع به مطالبه عمومی تبدیل شد. استاندار وقت، مسؤولان، نمایندگان، مردم و رسانه‌ها، شرکت مس آذربایجان را به عنوان مطالبه اساسی مطرح می‌کردند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: دولت شهید رئیسی در این خصوص در تنگنایی ناشی از فضای روانی ایجاد شده بود و همین موضوع سبب تاسیس شرکت مس آذربایجان شد که در سطح کاغذ باقی ماند. البته دولت قبل چاره دیگری هم نداشت، چرا که فضا در این خصوص بسیار سنگین بود.

وی ادامه داد: اگر انتظار داریم که شرکت مس آذربایجان یعنی اینکه مس را به آذربایجان می‌دهند، این تصور اشتباه است. علیزاده با بیان اینکه مس سونگون بخشی از مس ایران است، متذکر شد: اما اگر نگاه ما نسبت به استقلال این باشد که استان در مورد مس، نقش حاکمیتی داشته و یکسری تصمیمات مربوطه در خود استان گرفته شود، ما نیز با این تفسیر استقلال شرکت، موافقیم.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: وقتی شرکتی ثبت شده اما اموال به اسم این شرکت در نمی‌آید، این تاسیس شرکت تنها شکل کاغدی دارد. اما اگر مالکیت بر عهده مس ایران بوده اما اموال به اسم شرکت مس آذربایجان زده شود، نیازمند پرداخت مالیات بسیار بالایی است.

وی افزود: در دیدار با رئیس جمهور دولت چهاردهم از ایشان خواستیم که در خصوص استقلال شرکت مس آذربایجان، یکسری کارهای کارشناسی انجام شده و از چرخه کارهای پوپولیستی خارج شویم.

علیزاده با اشاره به ثبت شرکت ملی مس در استان کرمان تصریح کرد: طبق قانون، حقوق دولتی این معادن به شرکت اقتصاد و دارایی کرمان واریز می شود که ۱۵ درصد این حقوق باید به محل فعالیت معدن وارد شود اما متاسفانه کرمان این مبلغ را به ما نمی‌دهد.

نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس میزان حقوق دولتی این معدن در سال گذشته را دو هزار میلیارد تومان عنوان کرد که به حساب کرمان واریز می‌شود و ادامه داد: ۱۵ درصد این مبلغ یعنی ۳۰۰ میلیارد باید به حساب شهرستان ورزقان واریز میشد که سال گذشته تنها مبلغ کمی از این میزان گرفته شد گه ان هم در استان هزینه شد و چیزی به ورزقان نرسید.

وی ادامه داد: اگر شرکت مستقل باشد، دیگر از بابت حقوق دولتی مس سونگون مشکلی نخواهیم داشت. همچنین یک درصد فروش سالیانه و یک و نیم درصد عوارض الایندگی نیز باید به این شهرستان پرداخت شود اما فعلا این امر اتفاق نمی‌افتد.

علیزاده ادامه داد: هم اکنون عمده هدف ما وصول این مبلغ است که این موارد باید قبل از استقلال، عملیاتی شود.

بهره‌برداری از پروژه‌های آموزشی، درمانی، عمرانی و صنعتی خداآفرین

به گزارش تبریزگویا، مجید کیانی در آیین افتتاح این واحد تولیدی با بیان اینکه به‌منظور رونق تولید و اشتغال‌زایی، آماده‌سازی شهرک صنعتی خداآفرین و جذب سرمایه‌گذاران بیشتر برای این محدوده در اولویت قرار گرفته است، تصریح کرد: در سایت ۱۴۰ هکتاری خداآفرین قطعات متعددی آماده واگذاری است و سایر سرمایه‌گذاران وقتی در این منطقه حضور می‌یابند موفقیت تولیدکنندگان فعلی را ببینند.‌

وی خاطرنشان ساخت: در این مجموعه با ظرفیت سالانه ۲۵۶ هزار تن، انواع جدول بتنی، بلوک دیوار بتنی و سنگ‌فرش و جدول سنگی تولید خواهد شد و تولیدات آن مورد نیاز پروژه‌های عمرانی است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه این مجموعه ظرف مدت یک سال احداث و برپا شده است، عنوان کرد: ما خود را موظف به حمایت ویژه از سرمایه‌گذاران محدوده خداآفرین میدانیم و امیدواریم شاهد ایجاد واحد تولیدی بیشتری در این منطقه باشیم.

گفتنی است واحد تولیدی قطعات پیش ساخته بتنی با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد ریالی، پروژه اصلاح معابر و آسفالت شهرک خداآفرین با اعتبار ۱۳۳ میلیارد ریالی، چمن مصنوعی بسطاملو با اعتبار ۴۰ میلیارد ریالی و مدرسه شهید نصرت‌زاده با اعتبار ۳۲ میلیارد ریالی پروژه‌هایی بودند که به افتتاح رسیدند و عملیات اجرایی احداث درمانگاه و پانسیون پزشکی جانانلو، مدرسه زنبلان و واحد تولیدی آواپلاست ارس نیز آغاز شد.

امانتداری پاکبان پاکدست شهرداری تبریز

به گزارش تبریزگویا،اصغر فاتحی از پاکبانان سختکوش شهرداری منطقه ۲ تبریز در حین انجام وظیفه، کیف حاوی یک فقره چک به مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال و مدارک را پیدا کرد و به صاحبش بازگرداند.
به پاس این اقدام خداپسندانه پاکبان پاکدست و صدیق شهردار ناحیه۲ منطقه۲تبریز و شهروند صاحب چک و مدارک از وی قدردانی کردند.

تغییر رویکرد سنتی در مدیریت شهری لازمه توسعه هوشمند شهرها است

به گزارش تبریزگویا، یعقوب هوشیار شهردار تبریز که به نمایندگی از کشورمان در پنجمین نشست هفته دیجیتال قازان سخنرانی کرد، اظهار داشت: خروجی تغییر در رویکردهای قدیمی در مدیریت زیرساخت‌های شهری بهبود سطح زندگی مردم و رفاه شهروندان هر شهر است.

وی با بیان اینکه افزایش کارایی خدمات شهری با توسعه خدمات شهری مدرن محیط زیبایی را برای ساکنین آن فراهم می‌آورد، افزود: خدمات شهری مدرن به طور فزاینده‌ای به تحول دیجیتال برای افزایش کارایی، بهبود مشارکت شهروندان و ارتقای پایداری، متکی است.

شهردار تبریز با اشاره به زمینه‌ها و راه‌حل‌های کلیدی برای دستیابی به تحول دیجیتال در خدمات شهری خاطرنشان کرد: زیرساخت هوشمند، حمل و نقل، ایمنی عمومی، مدیریت پسماند، مشارکت شهروندی، بهداشت و درمان، پایداری زیست‌محیطی و امنیت‌ داده‌ها و حریم خصوصی راهکارهای کلیدی برای دستیابی به تحول دیجیتال هستند.

وی با اشاره به اقدامات شهرداری تبریز در حوزه هوشمندسازی و تحول دیجیتال یادآور شد: شهروندسپاری، راه‌اندازی اپلیکیشن تبریز، اجرای ۲۲۰ کیلومتر فیبر نوری و برنامه ریزی برای اجرای ۶۰۰ کیلومتر دیگر، احداث مرکز مدیریت هوشمند شهری، بهره‌مندی از هوش مصنوعی برای مدیریت ترافیک و چراغ‌های راهنمایی و رانندگی، بهره‌گیری از نرم‌افزار بهروب برای جمع‌آوری پسماند تفکیک شده، هوشمندسازی حوزه مدیریت بحران و آتش‌نشانی، هوشمندسازی کنترل مصرف آب و برق، از جمله اقدامات شاخص شهرداری تبریز در حوزه هوشمندسازی و تحویل دیجیتال شهر است.

هوشیار با بیان اینکه تغییر ریل از روش‌های سنتی مدیریت شهری به مدرن مشکلاتی نیز به همراه دارد، گفت: تغییر ریل از روش‌های سنتی مدیریت شهری به مدرن نیازمند آموزش در این حوزه است.

وی با اشاره به بهره‌گیری از فناوری‌های متفاوت در شهرها و عدم یکپارچه‌سازی این فناوری‌ها به عنوان یکی از موانع مهم، اضافه کرد: اشتراک‌گذاری تجارب شهرهای دنیا می‌تواند سرعت بهره‌مندی مردم از امکانات دیجیتال و همچنین رفع معضلات جهانی را افزایش دهد.

میزگرد شهرها یکی از رویدادهای کلیدی انجمن بین‌المللی هفته دیجیتال قازان است که امسال تحت حمایت وزارت توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانه‌های جمعی فدراسیون روسیه برگزار شد.

این میزگرد طی ۴ سال گذشته بیش از ۸۸۰ هزار نفر از ۵۰ کشور جهان را گرد هم آورده است. در این میزگرد شهرداران شهرها و شهرداری‌هایی از کشورهای دور و نزدیک و همچنین رؤسای دولت‌های محلی از فدراسیون روسیه حضور دارند. به طور سنتی این نمایندگان از کشورهای چین، ترکیه، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، آفریقای جنوبی، امارات و روسیه هستند. شهردار تبریز به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت.