رفتن به بالا

هر آنچه در تبریز و آذربایجان می‌گذرد…

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
  • الأحد ۲۰ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 22 December

آذربایجان شرقی دارای پنج نماینده در مجلس خبرگان رهبری است که در انتخابات یازده اسفند توسط مردم همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی انتخاب می شوند و برای راهیابی به دوره ششم این مجلس ۶ نفر توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند.

به گزارش تبریزگویا، حضرات آیات آقایان سیدمحمدعلی آل هاشم، محمدتقی پورمحمدی، جواد حاجی‌زاده کلجاهی، سیدباقر سیدی بنابی، علی ملکوتی و سیدمحمد واعظ موسوی داوطلبان تایید صلاحیت شده آذربایجان شرقی برای ورود به مجلس خبرگان رهبری هستند.

سید محمدعلی آل‌هاشم

سید محمدعلی آل‌هاشم؛ متولد سال ۱۳۴۱، فرزند آیت‌الله سید محمدتقی آل‌هاشم از روحانیون برجسته و بنام تبریز است. وی پس از شهیدان محراب آیت‌الله قاضی و آیت‌الله مدنی، مرحوم آیت‌الله مشکینی، مرحوم آیت‌الله ملکوتی و مرحوم حجت الاسلام والمسلمین مجتهدشبستری، ششمین نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعهٔ تبریز از ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ تاکنون است.

وی تحصیلات مقدماتی را تا دبیرستان در تبریز گذراند؛ سپس برای تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز مشغول و سپس به حوزه علمیه قم عزیمت کرد و تحصیلات حوزوی را تا مقطع سطح چهار حوزوی (دکتری) گذراند و به مدت ۱۴ سال در درس خارج مقام معظم رهبری حضور فعال داشت.

آل هاشم دارای تالیفات تخصصی برای نیروهای مسلح، طلاب و روحانیون و تالیفات عمومی است.

وی سال های بسیاری در مناطق عملیاتی جبهه های جنگ حق علیه باطل شرکت کرده و با فرماندهان بزرگی همچون شهید صیاد شیرازی همراه بوده و سابقه درخشانی در این زمینه دارد.

آل هاشم، همچنین از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ با حکم مقام معظم رهبری مسئولیت سنگین نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران را عهده دار بود. وی در این دوره سه بار موفق به کسب مقام اول بین سازمان‌های عقیدتی سیاسی نیروهای مسلح در اشراف فرماندهی معظم کل قوا شد.

وی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران، عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور و عضو میز آذربایجان در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

بررسی فقهی جنگ روانی، سیره اخلاقی و تربیتی حضرت علی (ع) با رویکرد نظامی، شمیم اخلاقی و تربیت اسلامی و مجموعه چهار جلدی پیام جمعه بخشی از تالیفات آل هاشم است.

چکیده:

مدارج علمی و تحصیلی
_ تحصیل علوم دینی در حوزه علمیه تبریز
_ تحصیلات حوزوی تا مقطع سطح چهار ( دکتری ) در حوزه علمیه قم در محضر آیات عظام
_ حضور در درس خارج مقام معظم رهبری به مدت ۱۴ سال

بخشی از مسئولیت ها و سوابق اجرایی
_ حضور در جبهه های جنگ حق علیه باطل در دوران دفاع مقدس بمدت ۳۰ ماه
_ معاون تبلیغات و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران
_ رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش با موافقت و تصویب فرماندهی معظم کل قوا
_ جانشین سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با موافقت و تصویب فرماندهی معظم کل قوا
_ نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۶ با حکم مقام معظم رهبری
_ نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با حکم مقام معظم رهبری
_ عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران
_ عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با موافقت و تصویب مقام معظم رهبری
_ عضو میز آذربایجان در مجمع تشخیص مصلحت نظام
_ تدریس در دانشگاه های ارتش
_ تدریس فقه و اصول در حوزه علمیه آذربایجان

بخشی از تألیفات و تحقیقات
_ بررسی فقهی جنگ روانی
_ سیره اخلاقی و تربیتی حضرت علی (ع) با رویکرد نظامی
_ شمیم اخلاق و تربیت اسلامی
_ پیام جمعه در ۶ جلد ( خطبه های ایراد شده در نماز جمعه تبریز )

حاج شیخ محمد تقی پورمحمدی

محمد تقی پورمحمدی روز بیست و یکم دی ماه سال ۱۳۳۷ مصادف با اول رجب سال ۱۳۷۸ هجری قمری در خانواده ای متدین در روستایی به نام النجق در حوالی مرند به دنیا آمد.
پدرش مشهدی سلطانعلی فردی متقی بود که از طریق کشاورزی امرار معاش می کرد.

پورمحمدی در تبریز زیر نظر اساتیدی همچون حضرات آقایان سید مهدی مرعشی نجفی ، حاج میرزا رحیم قراملکی ، حاج میرزا علی امیرنژاد و حاج میرزا عبدالله کامران دروس مقدماتی را فراگرفت و مغنی اللبیب را در محضر حاج میرزا محمود انصاری که از ادبای معروف آن عصر بود آموخت.

مرحوم انصاری و آیت الله سید مرتضی مرعشی نجفی از مشوقان اصلی اش در دوران تحصیل در حوزه علمیه تبریز بودند. سرانجام او در سال ۱۳۵۳ به قصد ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم مشرف شد.

پورمحمدی از نخستین سال های تحصیل اهتمام ویژه ای نسبت به تدریس داشت به گونه ای که مصمم بود هر چه را می آموزد تدریس کند ، از این رو با شروع تدریس جامع المقدمات و سیوطی تدریس را در حوزه علمیه قم آغاز کردکه هم اکنون این امر ادامه دارد .

وی بارها جامع المقدمات ، سیوطی ، مغنی ،معالم ،شرح لمعه ، رسائل و مکاسب را تدریس کرده و هم اکنون مشغول تدریس مکاسب ،کفایه و خارج فقه در بین طلاب و فضلای حو زه علمیه مراغه است.

وی در عرصه تحقیق کتب و مقالات بسیاری در موضوعات مختلف همچون فقه ، اصول ، تفسیر ، تاریخ و سیره به رشته تحریر در آورده که از آن جمله می توان به تقریرات اصول آیت الله مکارم شیرازی ، سیمای متقین در نهج البلاغه(شرح خطبه همام) ، شرح رساله حقوق امام سجاد (ع) ، گامی لرزان در پیشگاه قرآن، سیمای پر فروغ پیامبر اعظم(ص)، درس هایی از اخلاق نظری، سیری در تعداد یاران حضرت مهدی(عج) ، موعود در ادیان، سفیران خورشید، وحدت جهان شمول در عصر ظهور، ویژگی های خطیب، خدمت رسانی ، وظایف و رسالتهای نماز جمعه ، محتوی و آثار فرهنگی خطبه های نماز جمعه اشاره کرد.

وی از همان اوائل طلبگی اهتمام ویژه ای نسبت به امر تبلیغ داشته اند به طوری که به مناطق گوناگون در داخل و خارج کشورسفر کرده و به تبلیغ مبانی دین مبین اسلام پرداخته است.

پورمحمدی در طول سال های مبارزه امام و امت مسلمان ایران بر علیه نظام استبداد همواره باسیل خروشان همراه بوده است، او مبارزه را از سنین جوانی در قم آغاز کرد و این مسئله موجب دستگیری و بازجویی وی شد ، او پس از انقلاب اسلامی در جبهه های حق علیه باطل حضور مستمر و جدی داشت و سالها مسئولیت روابط عمومی مطقه پنج و فرماندهی سپاه اردبیل را در دوران دفاع مقدس بر عهده داشت و علاوه از خدمات پشت جبهه حدود چهل ماه در جبهه حضور داشت و همکاری های زیادی با فرمانده لشکر عاشورا شهید مهدی باکری و دیگر فرماندهان از جمله حمید باکری و مرتضی یاغچیان داشت.

سوابق و مسئولیت های وی شامل مسئول روابط عمومی سپاه منطقه پنج، فرمانده سپاه اردبیل در دوران دفاع مقدس، امام جمعه اسبق جلفا، امام جمعه سابق اهر، مدیر کل سازمان تبلیغات استان آ.ش، مدیر حوزه علمیه تبریز و امام جمعه موقت تبریز است .

وی اکنون امام جمعه مراغه و نماینده دور پنجم مجلس خبرگان رهبری است .

علی ملکوتی

علی ملکوتی نمایندهٔ استان آذربایجان شرقی در دورهٔ پنجم مجلس خبرگان رهبری است.

او فرزند مسلم ملکوتی از مراجع تقلید شیعه و امام جمعه سابق تبریز است.

در هشتم مرداد سال ۱۳۲۷ شمسی در شهر قم در خانواده ای روحانی به دنیا آمد. پدر او مسلم ملکوتی از فقهای برجسته و مادرش از خانواده ای مذهبی از اهالی شهرستان سراب بودند. با توجه به مهاجرت پدر به شهر نجف در سن هفت سالگی همراه خانواده به نجف مهاجرت نمود و تحصیلات خود را در مدرسه علوی ایرانیان آغاز کرد. سپس برای ادامه تحصیل وارد حوزه علمیه نجف شد و مراحل اولیه دروس حوزوی همچون نحو، صرف، منطق و معانی بیان را در مدرسه علمیه جامعه النجف الاشرف از اساتید نامدار آن عصر فراگرفت.

در ادامه، دروس ادبیات ، منطق ، سطوح عالی فقه و اصول فقه و نیز فلسفه را از اساتید، بزرگان و علماء آن زمان حوزه علمیه نجف همچون محمد علی مدرس افغانی ، غلامرضا باقری ، شیخ محمد تقی جواهری، شیخ غلامرضا رحمانی همدانی، محمد هادی معرفت ، سید محمد کلانتر و جمعی دیگر آموخته و توسط آیت الله محسن حکیم از مراجع بزرگ نجف به کسوت روحانیت درآمده و ملبس شد.

در سال ۱۳۴۷ به همراه خانواده خود به ایران بازگشت و با اصرار اهالی سراب مدتی در معیت پدر خود جهت تبلیغ و ارشاد در آن شهر حضور داشت ولیکن به هنگام مراجعت به نجف با ممانعت رژِیم بعث عراق از سفر او و خانواده اش به عراق جلوگیری بعمل آمد و در شهر قم زادگاه خود ساکن شد و کار علمی و تبلیغاتی خود را در حوزه علمیه قم ادامه داد. علی ملکوتی در دروس خارج فقه و اصول اساتید همچون آیات عظام مسلم ملکوتی، محمد علی اراکی، سید محمد رضا گلپایگانی، میرزا هاشم آملی و دیگران حضور یافت.

طبق سنّت رایج در حوزه های علمیه در کنار تحصیل و تعلّم مشغول تدریس و تعلیم دروسی به طلاب شد که پیشتر گذرانده بود و در مدرسه فیضیه و مدرسه حجتیه از سال پنجاه شمسی دروس شرح لمعه، مختصر، رسائل، مکاسب و کفایتین را تدریس کرد.

علی ملکوتی در کنار تدریس در حوزه های علمیه، سابقه تدریس در دانشگاههای آزاد اسلامی بعنوان هیأت علمی و تدریس در دانشگاه های شهید بهشتی تهران در اوائل دهه شصت و سایر دانشگاهها را به عنوان استاد مدعو و در مقاطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکترا را دارد.

پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، به همراه پدر خود مسئولیت سازماندهی و راهبری اهالی شهرستان سراب و جوانان انقلابی را در تجمعات و تظاهرات مردمی این شهر بر عهده داشته و با سخنرانی های پرشور نسبت به روشنگری و افشاء مفاسد رژیم پهلوی پرداخته و بارها مورد تعقیب و تهدید سازمان اطلاعات و امنیت رژیم قرار گرفت.

علی ملکوتی با پیروزی انقلاب اسلامی جهت ادامه فعالیت علمی و تبلیغی به قم بازگشت امّا با توصیه و تاکید آیت الله خمینی و با دستور مستقیم ایشان به شهر سراب مراجعت کرد و مسئولیت کمیته انقلاب اسلامی شهرستان سراب را برعهده گرفت و با همکاری گروههای انقلابی و جوانان، سایر نهادهای انقلابی در آن شهر را راه اندازی کرد.

علی ملکوتی با تاسیس حزب جمهوری اسلامی با دبیر کلی سید محمد حسین بهشتی به عضویت آن حزب درآمد و در دوره اول و دوم مجلس شورای اسلامی نمایندگی مردم سراب در مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت و پس از آن با درخواست امنا و بزرگان شهر مسئولیت راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی آن شهر را که در شرف انحلال بود برعهده گرفت و نسبت به ساخت و تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی سراب اقدام کرد و پس از دوره مسئولیت در دانشگاه آزاد به شهر قم مراجعت و فعالیتهای علمی خود را ادامه داد .

وی در حال حاضر به عنوان استاد دروس خارج فقه و اصول فقه مشغول تدریس و تعلیم طلاب علاقمند ایرانی و غیر ایرانی است و همچنین به عنوان عضو مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان و نماینده مجلس خبرگان رهبری از استان آذربایجان شرقی فعالیت می کند.

شیخ جواد حاجی زاده

شیخ جواد حاجی زاده در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی در روستای کلجاه از توابع شهرستان اسکو در یک خانواده مذهبی چشم به جهان گشود. در سال ۱۳۴۹ وارد حوزه علمیه تبریز شد و از محضر اساتید بزرگوار آن زمان کسب فیض کرد و در سال ۱۳۵۵ به دست مرحوم آیت الله سید حسن انگجی (ره) مفتخر به لباس مقدس روحانیت شد و برای ادامه تحصیل در سال ۱۳۵۶ رهسپار حوزه علمیه قم شد. این ورود همزمان با قیام مردم قهرمان قم مصادف شد و در همان اوان جوانی با روحیه انقلابی ضمن مشارکت و همراهی در انقلاب اسلامی به رهبری خضرت امام خمینی (ره) تحت تعلیمات اساتید بزرگوار به تحصیلات عالیه خود ادامه داد.

پس از ورود به قم علم سطح را نزد حضرات آیات حاج شیخ محمد تقی ستوده و حکیم متاله مرحوم انصاری شیرازی و درس خارج فقه و اصول را نزد مجتهدین مسلم از جمله آیات عظام حاج شیخ جواد تبریزی (ره) و جوادی آملی و فلسفه و عرفان و هیئت (نجوم ) را زیر نظر استاد برجسته و شهیر عالم اسلام و افتخار بشریت حسن زاده آملی ادامه داد.

وی پس از شروع جنگ تحمیلی با حضور در جبهه و همراهی رزمندگان ، به لحاظ شایستگی به عنوان مسئول عقیدتی سیاسی پدافند هوایی تبریز انتخاب شد. پس از پایان جنگ برای ترویج اسلام ناب محمدی (ص) به کشور ترکیه سفر کرد و در امر تبلیغ دینی برای شیعیان استانبول و آنکارا تلاش کرد.

کتاب ازدواج در اسلام به زبان ترکی استانبولی از آثار حاجی زاده است.

در سال ۱۳۷۵ به دعوت بزرگان و اساتید به ویژه حضرت آیت الله مجتهد شبستری به سمت امامت جمعه شهرستان اهر منصوب شد و هم اکنون در همین مسوولیت خدمت می کند.

سید باقر سیدی بنابی

سید باقر سیدی بنابی در روز ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۴۶ در شهر بناب دیده به جهان گشود . وی تحصیلات کلاسیک خود را تا سیکل در زادگاه خود ادامه داد و در سال ۱۳۶۱ همزمان با اولین دوره ی پذیرش مدرسه ولی‌عصر (عج) بناب، وارد حوزه علمیه این شهر شد و پس از اتمام سطح یک در سال ۱۳۶۴ برای ادامه تحصیل عازم قم شد.

وی، در حوزه علمیه قم سطوح عالیه را از محضر حضرات آیات وجدانی، پایانی، اعتمادی و ستوده فراگرفت و بعد در درس خارج آیت‌الله فاضل لنکرانی (به مدت ۲ سال)، خارج فقه آیت‌الله شیخ جواد تبریزی (به مدت ۶ سال) و یک دوره کامل خارج اصول آیت الله شیخ جعفر سبحانی (به مدت ۷ سال)شرکت کرد و همچنین از دروس تفسیر و فلسفه آیت‌الله جوادی آملی بهره برد.

سیدی در سال ۱۳۷۰ در اولین دوره تخصصی کلام اسلامی در مؤسسه امام صادق (ع) پذیرفته شد و طی چهار سال دوره تخصصی کلام را گذراند.

وی از سال ۱۳۷۴ در حوزه علمیه بناب مشغول تدریس شده و در کنار تدریس در حوزه در دانشگاه هم به تدریس فقه و اصول و کلام و فلسفه و مبانی حقوق اسلامی پرداخت و در این مدت علاوه بر داوری و راهنمایی و مشاوره صدها پایان نامه حوزوی و دانشگاهی، به مدت ۱۴ سال نیز مسئولیت دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد شهرستان بناب را عهده‌دار شد.

وی همچنین در دوران دفاع مقدس نیز به مدت هشت ماه در جبهه‌های حق علیه باطل حضور پیدا کرد.

سیدی در کنار تدریس، از امر تحقیق و پژوهش هم غافل نبوده و در این مدت موفق به تألیف کتب متعددی از جمله عصمت پیامبران و امامان در کلام اسلامی، ارث و حلّ مسائل آن، اندیشه‌های سبز (بررسی کلامی و فلسفی احتجاجات امام رضا علیه‌السلام) ، مباحث‌الاصول ، شرحی بر ابیات فلسفی ملا هادی سبزواری، تبیین و نقد بیست قاعده از قواعد فقهی مرحوم بجنوردی ، مهندسی فرهنگی شده است.

وی در حال حاضر امام جمعه موقت بناب است و مدیریت مرکز تخصصی حضرت ولیعصر (عج) بناب را عهده دار است.

سیدی بنابی به عنوان نامزد ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری از استان آذربایجان شرقی وارد عرصه رقابت انتخاباتی شده است.

سید محمد واعظ موسوی

سید محمد واعظ موسوی (زاده ۱۳۴۳ در شبستر)، مدرسِ سطح عالی و درس خارج فقه، خارج اصول و تفسیر در حوزه علمیه قم و نماینده سابق مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری است.

وی در مجلس خبرگان رهبری نایب رئیس کمیسیون سیاسی-اجتماعی و عضو کمیسیون پاسداری از ولایت فقیه بوده و در انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه های علمیه رئیس دوره های اول تا سوم بوده است.

سیدمحمد واعظ موسوی فرزند سیداحمد واعظ موسوی، سال ۱۳۴۳ در خانواده ای روحانی در روستای قره تپه از بخش تسوج در منطقه شبستر به دنیا آمد.

وی دوران نوجوانی را در روستای محل تولدش گذراند و موفق به کسب دیپلم تجربی شد. پس از آن به تحصیل در دانشگاه تبریز پرداخت و پس از مدتی برای فراگیری علوم اسلامی راهی قم شد.

واعظ موسوی تحصیلات حوزوی خود را در سال ۱۳۶۵ در مدرسه علمیه عترت آل محمد آغاز کرد و دوره ۱۰ ساله سطح را در مدت چهار سال به پایان رساند. مهم‌ترین اساتید وی در این دوره آدینه وند، مدرس، فشارکی، وجدانی فخر، اعتمادی، پایانی و ستوده بودند.

وی در سال ۱۳۶۹ دروس خارج فقه و اصول را آغاز کرد و عمده مباحث فقهی را نزد تبریزی و مباحث اصولی را در نزد وحید خراسانی فراگرفت و از کلاس‌های بهجت، فاضل لنکرانی، شبیری زنجانی و مکارم شیرازی بهره گرفت و در مباحث فلسفی و اسفار از انصاری شیرازی استفاده کرد.

واعظ موسوی از سال دومِ طلبگی به عنوان مدرس در مدرسه محل تحصیل خود و پس از مدتی در حوزه‌های علمیه مختلف از جمله مدرسه عترت آل محمد، مدرسه معصومیه قم و مدرسه امام خمینی شهر گرگان اشتغال داشت.

وی از سال ۱۳۷۶ تاکنون در مقطع سطح عالی حوزه علمیه، در مدارس امام خمینی، فیضیه، دارالشفاء و گلپایگانی به تدریس اصول (رسائل و کفایه) و فقه (مکاسب) اشتغال داشته‌است و از سال ۱۳۹۰ به تدریس درس خارج مشغول شده است.

وی آثار علمی در زمینه‌های مختلف به رشته تحریر درآورده یا در دست تدوین دارد، که از جمله آن‌ها می‌توان به الفوائدالادبیه (دوره فشرده و کامل ادبیات عرب)، حج در آئینه قرآن (تفسیر آیات الحج)، نردبان اخلاق و ایمان (تفسیر سوره لقمان)، تقریرات خارج اصول و تقریرات خارج فقه اشاره کرد.

واعظ موسوی در دوران جنگ ایران و عراق هشت بار به عنوان بسیجی به مناطق جنگی اعزام شده و در واحدهای مختلف مانند زرهی، توپخانه، تعاون و بهداری، به جنگ با دشمن بعثی پرداخته است.

وی در موقعیت‌های مختلف جهت تبلیغ مکتب تشیع و ترویج آرمان‌های انقلاب اسلامی، در مناطق مختلف کشور حضور یافته و به عنوان روحانی کاروان حج نیز به حاجیان خدمت می‌کند.

واعظ موسوی در آذرماه سال ۱۳۸۵ از سوی مردم استان آذربایجان شرقی به عنوان نماینده دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد.

وی در انتخابات میان دوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری به عنوان کاندیدای استان تهران ثبت نام کرد.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری هم‌زمان یازدهم اسفند برگزار می‌شود.

آذربایجان شرقی پنج نماینده در مجلس خبرگان رهبری دارد.

اخبار مرتبط



جديدترين خبرها