رفتن به بالا

هر آنچه در تبریز و آذربایجان می‌گذرد…

تعداد اخبار امروز : 7 خبر


  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
  • الأحد ۲۰ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 22 December

به گزارش تبریزگویا، علی آمقی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ۷۰ درصد واکسن‌های انسانی، ۹۰ درصد دامی و ۳۰ درصد طیور مورد نیاز کشور در این مؤسسه تولید می‌شود و ظرفیت تولید این مؤسسه ۴۰۰ میلیون دُز واکسن دوگانه و ۶۰ میلیون دُز واکسن تکی است و بیشتر تولیدات مؤسسه برای تأمین […]

به گزارش تبریزگویا، علی آمقی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ۷۰ درصد واکسن‌های انسانی، ۹۰ درصد دامی و ۳۰ درصد طیور مورد نیاز کشور در این مؤسسه تولید می‌شود و ظرفیت تولید این مؤسسه ۴۰۰ میلیون دُز واکسن دوگانه و ۶۰ میلیون دُز واکسن تکی است و بیشتر تولیدات مؤسسه برای تأمین نیاز داخلی مصرف می‌شود و در واقع این مؤسسه با تولیدات خود مانع از خروج ارز از کشور می‌شود.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نزدیک به ۱۰۰ سال است که در زمینه تولید فرآورده‌های بیولوژیک فعالیت کرده و بیش از ۷۰ نوع محصول بیولوژیک تولید می‌کند.

وی افزود: با توجه به اینکه واکسن‌های تولیدی مؤسسه رازی انسانی و دامی است، این مؤسسه زیر نظر وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی فعالیت می‌کند از این رو استانداردهای محصولات آن باید بالا باشد چراکه وظیفه اصلی این واحد بهبود فرایند تولید موجود و تولید فرآورده‌های جدید است.

آمقی خاطرنشان کرد: با توجه به عمر ۳۰ ساله‌ی شعبه‌ی آذربایجان شرقی این مؤسسه بسیاری از زیرساخت‌هایش فرسوده شده که احتیاج به نوسازی به خصوص در حوزه تأسیسات، بناها و تجهیزات آزمایشگاهی دارد.

وی تاکید کرد: ما در حال حاضر ۴ نوع محصول بیولوژیک در این مؤسسه داریم، شعبه شمالغرب کشور بیشتر از تولید مقالات به دنبال تولید محصولات جدید بوده و در زمینه تولید انواع واکسن‌های نیوکاسل و … فعالیت می‌کنند و قرار است با اخذ مجوزهای مورد نیاز از چهار الی پنج محصول جدید رونمایی شود.

وی ادامه داد: در این مؤسسه، واکسن از طریق تزریق داخل تخم جنین تولید می‌شود و می‌توان گفت تولیدهای این مؤسسه، نسل دوم واکسن است.

آمقی نیاز به تجهیزات و دانش روز را چالش اصلی این مؤسسه عنوان کرد و افزود: نگاه‌ها به این مؤسسه باید تغییر کند و اگر به دنبال این هستیم که این مؤسسه در بازارهای جهانی حضور داشته باشد و بدرخشد باید بودجه مورد نیاز برای ایجاد زیرساخت‌ها تأمین و پرداخت شود.

وی با اشاره به اینکه ۱۰۷ نفر نیروی انسانی در این مؤسسه مشغول به کار هستند، خاطرنشان کرد: ظرفیت تولیدی این مؤسسه برای سال جاری ۴۰۰ میلیون دوز واکسن دوگانه و ۶۰ میلیون دوز واکسن تک گانه پیش‌بینی شده است در این مؤسسه صادرات نداریم و هرچه تولید می‌کنیم در داخل کشور توزیع می‌شود.

وی اضافه کرد: روش تولید واکسن در مؤسسه‌ی شمالغرب رازی کلاسیک بوده و هنوز برای تولید واکسن‌های نسل سوم و چهارم اقدامی انجام نداده‌ایم.

آمقی اظهار کرد: بازار کشور در حوزه‌ی سرم‌سازی اشباع نشده و باید نیاز کشور را تأمین کنیم و برای اینکه بتوانیم صادر کنیم باید زیرساخت‌های پیشرفته‌تری داشته باشیم.

اخبار مرتبط



جديدترين خبرها