رفتن به بالا

هر آنچه در تبریز و آذربایجان می‌گذرد…

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
  • الأحد ۲۰ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 22 December

بررسی وضعیت پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون نشان می دهد اعتبار اختصاصی رئیس‌جمهور شهید سر از سفره واردات درآورده است.

به گزارش تبریزگویا، تسهیلات مکانیزاسیون که به‌منظور حمایت از کشاورزان و در جهت ارتقای مکانیزاسیون بخش کشاورزی به جهت وظیفه ذاتی وزارت جهاد کشاورزی یعنی حمایت از کشاورزی اختصاص داده می‌شود، اما بیش از ۳ سالی هست که اعطای این تسهیلات برای خرید صرفاً تراکتور قطع شده و به سایر ادوات کشاورزی و حتی تراکتورهای وارداتی تخصیص داده می‌شود.

اخیراً هم رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون که فی نفسه وجود این مرکز و هدف از ایجاد آن حمایت از بخش کشاورزی است به جای پاسخگویی به دلایل عدم اعطای تسهیلات به خریداران تراکتور و ایجاد صفهای خرید تسهیلاتی این وسیله کشاورزی، با بهانه قراردادن نبود اعتبارات و نواقص سیستم دولتی و… در کمال تعجب ضمن مقایسه شرکت‌های تولیدی تراکتور با خودروسازان مونتاژکار چینی از شرکت تراکتورسازی خواست رأساً برای تأمین تسهیلات خرید برای کشاورزان متقاضی تراکتور تسهیلاتی اقدام و از آنها حمایت کند.

با این صحبت‌های غیرکارشناسی رئیس توسعه مکانیزاسیون سؤالات متعددی ذهن هر فعال بخش کشاورزی را درگیر می‌کند از جمله اولاً اگر قرار بر حمایت واحدهای تولیدی از بخش کشاورزی هست، پس وجود مرکز توسعه مکانیزاسیون چه ضرورتی دارد دوماً شما به‌عنوان بخش دولتی نمی‌توانید از کشاورز حمایت کنید و انتظار دارید یک واحد تولیدی بار وظایف شما را به دوش بکشد؟ سوماً‌ شخص رئیس‌جمهور شهید اعتباری مختص خریداران تراکتور اختصاص داده چرا از توزیع آن جلوگیری کردید و باعث شدید در چرخه زمان و باتوجه به رشد تورم دیگر این اعتبار هم ارزش واقعی مقطع صدور دستور را نداشته باشد.

برای پیگیری این موضوع گفتگویی با دست‌اندرکاران تراکتورسازی انجام دادیم که کشاورزان متقاضی محصولات این مجموعه از دریافت تسهیلات محروم شده‌اند و کشاورزان متقاضی خرید تسهیلاتی چندین سال در صف انتظار دریافت تسهیلات و در نتیجه خرید تراکتور هستند.

جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی حمایت از بخش کشاورزی به وظایف خود عمل نمی‌کند

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران با اشاره به پیشینه فعالیت‌های تراکتورسازی طی چند سال گذشته از افزایش تولید تا تنوع‌بخشی به تولیدات در راستای تأمین نیاز بخش کشاورزی علی‌رغم تمامی محدودیت‌ها از ناترازی و قطع انرژی، عدم تامین مواد اولیه، عدم تخصیص ارز با وجودداشتن منابع ارزی خود تراکتورسازی به‌عنوان صادرکننده و… گفت: ما به‌عنوان تولیدکننده به وظایف خود برای تأمین محصول عمل کرده‌ایم ولی چرا بیش از ۳ سالی هست که جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی حمایت از بخش کشاورزی به وظایف خود نه‌تنها عمل نمی‌کند بلکه هر روز با بخشنامه‌های خلع الساعه و عدم پایبندی به تعهدات و وظایف خود چوب لای چرخ کشاورزی و تولید می‌گذارد؟

مصطفی وحیدزاده با اشاره به اعتبار اختصاصی رئیس‌جمهور شهید برای کشاورزان متقاضی تراکتورهای ایرانی در بازدید سال گذشته از گروه تراکتورسازان، از مسئولین ذی ربط سؤالاتی همچون چرا این اعتبار باوجود گذشت یک سال از صدور دستورات لازم بین کشاورزان توزیع نشده؟ چرا به‌جای اختصاص این اعتبار به منابع تعریف شده از سوی رئیس‌جمهور شهید به منابعی مانند سایر ادوات و حتی تراکتورهای وارداتی پرداخت شده است؟ را مطرح نمود.

وی ضمن یادآوری آمار ارائه شده و بر اساس اعلام جهاد کشاورزی که از این اعتبار ۲.۷ همت بین کشاورزان توزیع شده درخواست علنی نمودن منابع مصرفی این رقم شد و اضافه کرد: ریالی از این اعتبار نه‌ تنها به تراکتورهای ایرانی پرداخت نشده بلکه به تراکتورهای وارداتی اعطای این تسهیلات درحالی صورت گرفته که تأکیدات همیشگی مقام معظم رهبری و سایر مسئولین مبنی بر حمایت از کالای داخلی استوار است.

وحیدزاده سخنان رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون را مبنی بر سرمایه‌گذاری شرکت‌های تولیدی برای حمایت از کشاورز و دادن تسهیلات و مقایسه تراکتور با واردکنندگان و مونتاژ کاران خودروهای چینی را کاری غیرکارشناسی و به معنی فرار از زیر بار مسئولیت عنوان کرد و گفت: تراکتورسازی تا جایی حمایت از کشاورز را در دستور کار خود قرار داده که با حذف واسطه‌ها و دلالان و امضاهای طلایی این حوزه که در واقع با اقدامات غیرکارشناسی همین مرکز توسعه مکانیزاسیون به وجود آمده بودند تراکتور را هم اکنون به قیمت کف کارخانه و صرفاً با حاشیه سود ۱۰ درصد در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد که همین حمایت تراکتورسازی به مذاق خیلی‌ها خوش نیامده و حاصل آن قطع بیش از ۳ساله ارائه تسهیلات به کشاورزان خریدار تراکتور، برای تحت‌فشار قراردادن تراکتورسازی جهت بازگشت به روند قبلی و حاکمیت سیستم قبلی و در نتیجه رونق دوباره امضاهای طلایی در مرکز مکانیزاسیون شده است.

نبود صف خرید برای تراکتورهای تولیدی

این فعال حوزه صنعت این مقایسه را بسیار بیهوده و عبث و دیدگاه پشت سر آن را خطرناک اعلام و تصریح نمود: مقایسه صنعتی مانند صنعت خودروسازی با وضعیتی که بر آن حاکم است با بخش کشاورزی، حکایت از دیدگاهی غیرعلمی حاکم بر این بخش دارد چرا که بخش کشاورزی حوزه مرتبط با امنیت غذایی کشور بوده و هرگونه آزمون‌و خطا در آن برابر با خطر افتادن امنیت جامعه می باشد.

وحیدزاده در عین حال بر عدم دریافت ریالی کمک و تسهیلات از سیستم و شبکه دولتی طی چندین سال گذشته و تمرکز بر تولید حداکثری با تمام توان مالی و نیروی انسانی جهت تامین نیاز بخش کشاورزی به منظور عدم وابستگی به بیگانگان در شرایط تحریمی تاکید و اعلام کرد: با روند کنونی که ماشین آلات و ناوگان ابزارهای تراکتورسازی بالای ۳۵ سال عمر دارند و نیازمند نوسازی و به سازی برای تولید پایدار و ادامه دار بودن روند رشد تولید می باشد مرکز توسعه مکانیزاسیون انتظار دارد تراکتورسازی برای صفهای خرید تراکتورهای تسهیلاتی این مرکز نیز اقدام و چهاره اندیشی کند.

وی بر نبود صف خرید برای تراکتورهای تولیدی مجموعه تحت مدیریتش اذعان و گفت: تراکتورسازی توانایی تأمین تراکتور تمامی کشاورزان متقاضی تراکتور را دارد و هیچ‌گونه صف انتظار برای خریداران تراکتور وجود ندارد، تنها صف ایجاد شده نیز در سایه سیاست‌های نادرست و غلط مرکز توسعه مکانیزاسیون به وجود آمده که این صف نیز صف خرید تراکتورهای تسهیلاتی می‌باشد که بیش از ۳ سال از عدم پرداخت آن و هم‌زمان با آغاز واگذاری مستقیم تراکتور به کشاورزان از سوی تراکتورسازی صورت گرفته است.

اراده‌ای از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزان وجود ندارد

معاونت بازاریابی و فروش گروه صنعتی تراکتورسازی ایران نیز دراین‌رابطه گفت: در کل دنیا حمایت از بخش کشاورزی در اولویت دولتمردان است اما در کشور ما متأسفانه هیچ‌گونه اراده و عزمی برای حمایت از کشاورز و بخش کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و خاصه مرکز توسعه مکانیزاسیون این وزارتخانه وجود ندارد.

ناصر قربانیان با تأکید بر اینکه وظیفه ذاتی جهاد کشاورزی حمایت از کشاورز در تسهیل دریافت نهاده های این بخش که تراکتور هم یکی از تأثیرگذارترین این نهاده‌هاست می‌باشد افزود: متأسفانه عمل به این وظیفه محوله از سوی مسئولین بخش کشاورزی انجام نمی‌شود و تاکنون هیچ نهاد نظارتی نیز این سازمان را مورد پرسشگری و بازخواست قرار نداده که چرا به وظیفه محوله از سوی قانون گذار عمل‌نکرده و در واقع امنیت غذایی کشور را با خطر مواجه می‌کند.

وی نیز با تأیید خبر اعطای تسهیلات اختصاصی از سوی رئیس‌جمهور شهید به تراکتورهای وارداتی اظهار داشت: چطور می‌شود جهاد کشاورزی در توجیه عدم اعطای تسهیلات نبود منابع را دست آویز قرار می‌دهد اما برای سایر ادوات و تراکتورهای وارداتی موانعی مانند نبود منابع و اعتبارات وجود ندارد؟

قربانیان از افزایش تولید سالانه تراکتور از ۲۲ به بیش از ۴۰ هزار دستگاه، تولید تراکتور سنگین، تولید تراکتور شالیزار که برای تأمین آن سالانه منابع هنگفتی ارز دولتی از کشور خارج می‌شد، تراکتورهای باغی، ادوات و کامیون‌های حمل بخش کشاورزی، ارتقای تکنولوژی تراکتورهای متناسب با وضعیت جغرافیای و عوامل زیست‌محیطی کشور و… به‌عنوان عملکرد تراکتور در راستای انجام‌وظیفه این مجموعه تولیدی طی سالهای اخیر دفاع کرد و گفت: با وجود این اقدامات برای حمایت از بخش کشاورزی از سوی واحد تولیدی و صنعتی تراکتورسازی، حال مرکز توسعه مکانیزاسیون انتظار دارد تا وظیفه خود مبنی بر حمایت از بخش کشاورزی را نیز به تراکتورسازی تحمیل نماید که جای بسی تعجب دارد.

اخبار مرتبط



جديدترين خبرها