رفتن به بالا

هر آنچه در تبریز و آذربایجان می‌گذرد…

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳
  • الأربعاء ۱۱ جماد أول ۱۴۴۶
  • 2024 Wednesday 13 November

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی میزان تولید انگور فرآوری شده در استان را نزدیک ۱۵۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: سالانه حدود ۸۰ هزار تن محصول فرآوری شده انگور استان به مقصد بیش از ۲۰ کشور جهان صادر می‌شود.

به گزارش تبریزگویا، مسعود جعفرنژاد امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران در جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی در تبریز اظهار کرد: کل سطح زیر کشت محصول انگور استان آذربایجان‌شرقی، ۱۸ هزار هکتار بوده که شامل ۱۷ هزار و ۴۳۴ هکتار سطح بارور و ۵۶۶ هکتار سطح غیربارور است.

وی بیان داشت: تولید انگور در سال گذشته ۲۱۵ هزار تن بوده و تولید امسال حدود ۳۰۰ هزار تن بوده که البته خسارات وارده به تاکستان‌های استان از جمله خسارت سرمازدگی، بادزدگی، تگرگ، تندباد و سیل به میزان حدود ۱۴ هزار تن گزارش شده که این عوامل باعث کاهش ۵ درصد تولید پیش‌بینی‌ شده بود.

رتبه پنجم آذربایجان شرقی از نظر میزان تولید انگور در کشور

جعفرنژاد با اشاره به اینکه متوسط عملکرد انگور استان ۱۷٫۲ تن در هکتار برآورد می‌شود، ادامه داد: تولید این محصول در اغلب شهرستان‌های استان انجام می‌شود که شهرستان‌های ملکان با مساحت حدود ۱۲ هزار هکتار و تولید ۶۴ درصد محصول کل استان دارای رتبه اول و بناب با مساحت حدود ۴ هزار هکتار و تولید ۱۲ درصد محصول کل استان رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده‌اند.

صادرات ۸۰ هزار تن محصول فرآوری انگور آذربایجان‌شرقی به کشورهای همسایه

وی گفت: براساس آخرین آمارنامه رسمی کشاورزی کشور، استان آذربایجان‌شرقی دارای رتبه پنجم از نظر میزان تولید انگور در کشور است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه سالانه حدود ۸۰ هزار تن محصول فرآوری شده انگور به کشورهای همسایه صادر می‌شود، متذکر شد: انگور محصولی است که به‌خاطر خاصیت طبیعی خود از گذشته تا کنون به‌عنوان یک برند در دنیا مطرح بوده و دارای قابلیت‌های خاص و منحصر به‌فردی است.

جعفرنژاد تصریح کرد: ۱۵ محصول تولیدی به‌صورت تازه‌خوری و فرآوری شده همچون آبغوره و دوشاب مصرف می‌شود. حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد محصول انگور تبدیل به کشمش کالیفرنیایی، ۱۵ تا ۲۰ درصد تبدیل به کشمش تیزابی شده و به کشورهای حوزه خلیج‌فارس، روسیه، کشورهای آسیای میانه و برخی کشورهای اروپایی و آفریقائی صادر می‌شود. ۵ درصد محصول نیز در صنایع دیگر از جمله سرکه و سایر مصارف صنعتی تبدیل می‌شود.

اخبار مرتبط



جديدترين خبرها