رفتن به بالا

هر آنچه در تبریز و آذربایجان می‌گذرد…

تعداد اخبار امروز : 1 خبر


  • چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳
  • الأربعاء ۱۱ جماد أول ۱۴۴۶
  • 2024 Wednesday 13 November

رئیس هیأت مدیره تنها شرکت خصوصی پالایشگاهی ایران گفت: در این وضعیت کمبود بنزین و گازوئیل می‌توان با استفاده موثر از ظرفیت‌های بخش خصوصی ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز وارداتی بنزین و گازوئیل کشور را مرتفع کرد.

به گزارش تبریزگویا، علیرضا نگهبان، رئیس هیأت مدیره شرکت ارکان پارس هشترود در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال ۱۳۸۷ به دعوت دفتر فنی مهندسی ریاست جمهوری و وزارت نفت به عنوان سرمایه‌گذار خارجی به ایران آمدیم و اولین مجوز احداث پالایشگاه خصوصی ایران را در زمان مسوولیت ترکان در وزارت نفت و استانداری بیگی در آذربایجان شرقی دریافت کردیم.

وی با بیان اینکه قبل از ایران در کشور عراق اقدام به احداث واحدهای پالایشگاهی کردیم، افزود: متاسفانه از همان ابتدای کار معطل و درگیر بروکراسی های شدید اداری، جابجایی مدیران و کارشکنی‌های مختلف بودیم و در نهایت در سال ۱۴۰۰ فاز اول پالایشگاه را به بهره‌برداری رساندیم و در همان سال به میزان ۴۰ هزار تن صادرات داشتیم.

نگهبان توضیح داد: حجم سرمایه‌گذاری صورت گرفته در پالایشگاه حدود ۲ هزار میلیارد تومان (۲۰ میلیون دلار) بوده و برای فاز یک نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه صورت گرفت.این فعال اقتصادی ابراز داشت: در سال ۱۴۰۱ اولین مجوز تولید فرآورده‌های نفتی از میعانات گازی را از وزارت نفت دریافت کردیم و در واقع پالایشگاه هشترود اولین واحدی است که به شیرین سازی میعانات گازی می پردازد و جنس با کیفیت بالا تولید کند.

رئیس هیأت مدیره شرکت ارکان پارس هشترود تصریح کرد: گازوئیل تولیدی پالایشگاه بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ PPM بوده و این در حالی است که گازوئیلی که وزارت نفت در پمپ بنزین‌ها ارائه می‌کند ۵ تا ۷ هزار PPM است.وی ادامه داد: بنزینی هم که تولید می‌شود با توجه به امکان شیرین سازی ۵۰ PPM و بنزین‌های پمپ بنزین‌ها بالای ۵۰۰ PPM هستند و توانایی تولید بنزین یورو چهار را داریم.

نگهبان خاطرنشان کرد: متاسفانه بخش خصوصی نمی‌تواند بنزین یا گازوئیل صادر کند، بنابراین با وزارت نفت مکاتبه و اعلام کردیم توانایی تولید روزانه یک میلیون لیتر بنزین و ۵۰۰ تن گازوئیل را داریم؛ در واقع در این وضعیت کمبود بنزین و گازوئیل می‌توان با استفاده موثر از ظرفیت‌های بخش خصوصی ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز وارداتی بنزین و گازوئیل کشور را مرتفع کرد.

وی گفت: واردات بنزین کشور روزانه ۱۰ میلیون لیتر است و اگر وزارت نفت با ما قرارداد ببندد و مواد اولیه ما را تامین کند شرکت ما به تنهایی قادر است روزانه ۶ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو چهار تولید کند.

رئیس هیأت مدیره تنها شرکت خصوصی پالایشگاهی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود اذعان داشت: فاز اول پالایشگاه اردبیل با ظرفیت تولید روزانه ۲۵ هزار بشکه نفت خام در زمینی به مساحت ۲۲ هکتار احداث شده و در حال تکمیل فاز دوم هستیم. اگر وزارت نفت مجوزهای لازم را ارائه دهد می‌توانیم در عرض یک سال این ظرفیت را تکمیل و راه‌اندازی کنیم.

نگهبان اعلام کرد: شرکت ارکان پارس ضمن ساخت و تجهیز واحدهای پالایشگاهی تولید کننده فرآورده‌های نفتی از جمله بنزین توانایی تامین نیاز بنزین شمال غرب کشور و سایر استان‌ها را با کیفیت عالی استاندارد جهانی دارد.

وی با بیان اینکه در پالایشگاه هشترود فیلر شیرین‌سازی و تبدیل به گاز LNG و LPG می‌شود و در مشعل ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزود: سیستم خنک کن پالایشگاه، ایرکولر بوده و از آب های زیرزمینی برای خنک کنندگی استفاده نمی شود؛ در نتیجه آلایندگی زیست محیطی ایجاد نمی کند.

رئیس هیأت مدیره تنها شرکت خصوصی پالایشگاهی ایران، اعلام کرد: پالایشگاه هشترود اولین پالایشگاه است که به سمت استفاده از هوش مصنوعی در اتاق کنترل می‌رود.نگهبان در بخش دیگری از صحبت‌های خود توضیح داد: در کشور عمان پالایشگاهی با ظرفیت تولید ۳۱ هزار بشکه نفت در روز در شهر سلاله در ۲۵۰ کیلومتری یمن احداث کردیم و بازار یمن را که به شدت به سوخت نیاز دارد همچنین چین، آفریقا و هندوستان هدف قرار دادیم.

این فعال بخش خصوصی با انتقاد از سیاستگذاری های نادرست اقتصادی کشور و در نتیجه آن کاهش صادرات شرکت از ۱۰۰درصد به ۱۰ درصد در سال‌های گذشته یادآور شد: در شهرستان محروم هشترود ۱۰۰ نفر کارمند داشتیم که هدفگذاری کرده بودیم این تعداد را به ۵۰۰ نفر برسانیم، اما با شرایطی که پیش آمد در حال حاضر تنها ۸ نفر کارمند داریم.

وی با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا و اروپا ۳۰ درصد تحریم داخلی به تولید ضربه می‌زند، افزود: از آقای استاندار و تیم مدیریتی جدید انتظار داریم بسته‌های حمایتی موثر از بخش خصوصی و تولید داخل ارائه دهند.

اخبار مرتبط



جديدترين خبرها