- دوشنبه 3 دی 1403 - 13:26
- کد خبر : 16503
- برگزیده 3
شهردار تبریز با عنوان اینکه شهرداری تبریز در این دوره، بیشترین منابع خود را به سمت تقویت حملونقل عمومی سوق داده است ادامه داد: امسال، ۷ هزار میلیارد تومان برای مترو هزینه کردیم و ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس اختصاص داده ایم.
به گزارش تبریزگویا، یعقوب هوشیار در ادامه پنجمین نشست خبری، در بخش دیگری از صحبتهای خود، به مشکلات ترافیکی شهر و راهکارهای شهرداری برای حل آن پرداخت و اظهار کرد: تبریز بیش از ۸۲۰ هزار دستگاه خودرو دارد و سرانه خودرو در این شهر بیشتر از بسیاری از کلانشهرهاست.
وی تصریح کرد: باید فرهنگسازی کنیم تا مردم از آوردن خودرو شخصی به نقاط غیرضروری خودداری کنند.
وی همچنین از نوسازی بیش از ۲ هزار دستگاه تاکسی خبر داد و افزود: شهرداری به هر راننده تاکسی ۲۵۰ میلیون تومان وام ۴ درصدی داده است.
شهردار تبریز همچنین به پروژههای بزرگ حملونقل عمومی، بهویژه مترو اشاره کرد و گفت: فاز سوم خط یک مترو را به مسئولیت خود پیش بردیم و در حال حاضر، این خط بهطور روزانه حدود ۹۰ هزار نفر را جابهجا میکند. همچنین، پروژه خط دو مترو در حال پیشرفت است و ایستگاههای آن در حال احداث هستند.
وی همچنین از مشکلات فنی در پروژه تیبیام (ماشین حفاری تونل) خبر داد و اعلام کرد: مشکلات فنی در بخش شرقی مترو باعث تأخیر در تکمیل پروژه شده است، اما امیدواریم تا خرداد ماه این پروژه به پایان برسد.
هوشیار در خصوص اراضی ارتش و مسائل مرتبط با آن، بیان کرد: ارتباط شهرداری با ارتش در دورههای گذشته بهدرستی مدیریت نشده است و در حال حاضر، این موضوع با برخی ابهامها همراه است.
وی تصریح کرد: در اوایل دهه ۹۰ تفاهمنامهای با ارتش منعقد و مصوبهای در کمیسیون ماده پنج تصویب شده بود که کاربریهایی برای این اراضی تعریف شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، ما با طرحی مواجه هستیم که واگذاریهای آن انجام شده و کاربریهای مشخصی دارد، اما ای کاش فضای سبز نیز بهطور کامل در تفاهمنامه پیشبینی میشد.
هوشیار افزود: در این اراضی، ارتش شمالی کمربندی میانی را به فضای سبز و ارتش جنوبی را به کاربری مسکونی و تجاری اختصاص داده است و شهرداری بههیچعنوان در این اراضی دستکاری نکرده است.
وی تاکید کرد: شهرداری تبریز بر اساس حقوق و مقررات تعریفشده برای مردم، مجوزهای لازم را صادر میکنیم، اما باید به فکر چارهای برای افزایش فضای سبز و حل مشکلات این اراضی باشیم.
شهردار تبریز از پیشرفتهای چشمگیر در حوزه فناوری و هوشمندسازی شهر تبریز سخن گفت و اظهار داشت: در این دوره، اقدامات بزرگی در راستای توسعه فیبر نوری و نصب دوربینهای هوشمند انجام دادهایم.
وی تصریح کرد: تا امروز، ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری در شهر نصب شده و رتبه تبریز در نصب دوربینهای هوشمند از رتبه ۱۸ به رتبه ۳ کشوری ارتقا یافته است.
هوشیار در ادامه از نصب ۶۰۰ دوربین هوشمند دیگر در سطح شهر خبر داد و اضافه کرد: پروژه هوشمندسازی تبریز شامل نصب ۸۲۰ کیلومتر فیبر نوری و خرید تجهیزات پیشرفته است که در آینده نزدیک موجب توسعه تبریر بعنوان شهر هوشمند خواهد شد.
در حوزه فرهنگی، شهردار تبریز از اقدامات صورت گرفته در دو سال گذشته به ویژه در زمینه تئاتر، موسیقی و قرآن سخن گفت و افزود: در دو سال گذشته، پیوست فرهنگی پروژهها را به شورای شهر ارائه کردیم و برنامههای هفتگی فرهنگی بسیاری در حوزه تئاتر، موسیقی، و فعالیتهای قرآنی توسط شهرداری تبریز اجرا شده است.
وی همچنین از توجه ویژه به حوزه کتاب و دیدارهای مستمر با هنرمندان و خانوادههای شهدا خبر داد و گفت: ما هیچگاه در حوزه فرهنگی غفلت نکردیم و گروههای مرجع در تدوین پیوستهای فرهنگی شهرداری حضور خواهند داشت.
در خصوص تعامل با شورای شهر، هوشیار تأکید کرد: ما در این دوره تمام تلاش خود را کردیم که نظرات شورای شهر را رعایت کنیم و به هیچعنوان از برنامههای بودجهای خارج نشدیم. شورا باید نقش نظارتی خود را ایفا کند، اما در نهایت، شهرداری موظف است که بر اساس مصوبات شورا عمل کند.
وی همچنین با اشاره به چالشهای نظارتی در برخی پروژههای عمرانی گفت: گاهی سلایق فردی و اختلاف نظرها در این حوزه به وجود میآید، اما ما همواره در تلاش بودیم که با رعایت اصول قانونی و مشاوره با متخصصین، بهترین تصمیمات را اتخاذ کنیم.
در این نشست، شهردار تبریز از حمایتهای شهرداری از رسانهها صحبت کرد و گفت: ما آگهیهای خود را از شهرداری خارج کردهایم و توزیع آگهیها از طریق ارشاد و به نوبت در نشریات انجام میشود.
وی افزود: ۸۰ درصد حمایت شهرداری از رسانهها مربوط به آگهی است و ۱۵ درصد باقیمانده توسط مناطق تأمین میشود.
شهردار تبریز در ادامه از رسانهها خواست تا بهطور آزادانه انتقادات خود را بیان کنند و اظهار کرد: اگر نیاز به تعریف و تمجید داشتیم، افتتاحیههای پروژهها را برگزار میکردیم. ما خواستار انتقاد سازنده هستیم تا بتوانیم در جهت بهتر شدن خدمات شهری و فرهنگی گام برداریم.
شهردار تبریز در این نشست تاکید کرد: پویایی شهر تبریز در پروژههای عمرانی و فرهنگی به نقطه ایدهآل رسیده است و تلاش داریم تا با همکاری همه نهادها و رسانهها، مشکلات شهری را حل کنیم و شهر تبریز را به شهری مدرن و هوشمند تبدیل کنیم.
نظرات