
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه، بر لزوم تقویت زیرساختها و معرفی ظرفیتهای اقتصادی آذربایجانشرقی به روسیه تأکید کرد و آن را فرصتی برای رشد تجاری، حملونقل و گردشگری در استان دانست.
به گزارش تبریزگویا، علیرضا نوین در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه در ۴۷ ماده، اظهار داشت: این سند که اخیراً توسط آقایان پزشکیان و پوتین به امضاء رسید همکاریهایی را در زمینه نظامی، اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و حتی رسانهای شامل میشود که در مقابله با تحریمها، رفع تهدیدات نظامی و کمک به رشد اقتصادی کشور موثر واقع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در ماده چهاردهم این توافقنامه بر تسهیل گسترش روابط تجاری و اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا تاکید شده و تنها مرز زمینی ایران با این اتحادیه در نوردوز آذربایجانشرقی واقع شده است. پس از عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا و در ۱۰ ماهه سالجاری، تبادلات تجاری کشورمان با اعضاء این اتحادیه حدود ۱۳ درصد رشد داشته است و این حجم از تبادلات رابطه مستقیمی با رشد ترانزیت در آذربایجانشرقی دارد.
عضو کمیسیون عمرانی مجلس شورای اسلامی بر ضرورت توسعه و تقویت هرچه بیشتر امکانات و زیرساختها در پایانه نوردوز آذربایجانشرقی تاکید کرد و متذکر شد: ما برای بهرهمندی از مزیتهای این توافقنامه همزمان با افزایش تبادلات تجاری و همکاریها، ملزم به ارتقاء ظرفیتهای جادهای و خدماتی خود هستیم و خوشبختانه تعریض جاده نوردوز در قالب پروژه کریدور ارس و اتصال جاده ایواوغلی به این کریدور بدون نیاز به ورود کامیونها به داخل شهر جلفا در قالب پروژه جاده بینالمللی اوراسیا از سالهای قبل آغاز شده و با سرعت مطلوبی در دست اجراست.
وی برقراری روابط مستقیم بین استانهای ایرانی و روسی و آشنایی متقابل از ظرفیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری آنها را یکی از مفاد خوب این توافقنامه خواند و تاکید کرد: خوشبختانه در این معاهده از مرکزگرایی اجتناب و به تمامی استانها این فرصت داده شده تا به معرفی ظرفیتهایشان بپردازند و آذربایجانشرقی نیز باید ضمن آمادهسازی معرفینامهای از توانمندیهای صادراتی و حتی نیازمندیهای خود، در ارتباطگیری با استانهای روسیه فعال باشد.
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی با بیان اینکه روسها بهدلیل جنگ اوکراین و برخی تحریمها به شدت نیازمند محصولاتی هستند که تعداد زیادی از آنها در آذربایجانشرقی تولید میگردد، یادآور شد: متاسفانه عدم معرفی محصولات به روسیه باعث شده تجار آنان از کشورهای دیگری نسبت به واردات اقدام کنند و حال این فرصت مهیاست تا با نقشآفرینی اتاق بازرگانی و استانداریها این نقیصه برطرف گردد.
نظرات