رفتن به بالا

هر آنچه در تبریز و آذربایجان می‌گذرد…

تعداد اخبار امروز : 0 خبر


  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
  • الأحد ۲۰ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Sunday 22 December

سفیر ایران در آنکارا با اشاره به نگاهی که در ترکیه نسبت به تبریز وجود دارد، گفت: این نقش مهم به درستی در ایران منعکس نشده و باید در سطح ملی نقش تبریز در روابط دو کشور برجسته شود.

به گزارش تبریز گویا ، محمد فرازمند روز دوشنبه در ارتباط تصویری با استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ترک‌ها نگاه خاطره انگیز نسبت به تبریز دارند، افزود: بسیاری از آثار معماری در ترکیه از معماری تبریز الهام گرفته شده است و نگاه مثبتی نسبت به تبریز در این کشور وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه در زمینه حمل و نقل می‌توانیم بر روی چند پروژه مشترک با آذربایجان شرقی تمرکز کنیم، ادامه داد: راه‌آهن کنونی رازی- وان پاسخگوی نیازهای حمل‌ونقل ریلی دو کشور نیست و ضروری است توسعه این خط به ویژه پروژه خط‌آهن جلفا- چشمه‌ثریا مورد توجه دو کشور قرار گیرد.

فرازمند در خصوص مسائل بانکی نیز گفت: خوشبختانه ما در ترکیه پول بلوکه‌شده دولتی نداریم و از تمام منابع خود در ترکیه استفاده می‌کنیم و مبالغ ناچیزی در بانک‌های خصوصی این کشور داریم که تلاش می‌کنیم از آن نیز استفاده کنیم.

تحرک دیپلماسی اقتصادی در کشورهای همسایه ضروری است

عابدین خرّم استاندار آذربایجان شرقی هم با اشاره به سیاست دولت سیزدهم و تأکید رئیس جمهور بر استفاده از مزیت و ظرفیت استان‌های مرزی برای گسترش همکاری‌ها با کشورهای همسایه، گفت: از سفرای کشورمان در کشورهای همسایه انتظار داریم تحرک در حوزه دیپلماسی اقتصادی را جزو رویکردها و اولویت‌های خود قرار دهند.

وی اضافه کرد: با توجه به اقدامات انجام‌شده، میزان مبادلات تجاری ایران با ترکیه، نسبت به سال گذشته افزایش یافته است؛ ولی با هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری فاصله نسبتاً زیادی داریم که امیدواریم با تلاش بیشتر، مبادلات را به مرز قابل قبولی برسانیم.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات مرتبط با نقل و انتقال پول و مسائل بانکی ناشی از تحریم‌های ظالمانه، هماهنگی با سیستم بانکی ترکیه برای تهاتر کالاهای صادراتی ایران را خواستار شد.

وی همچنین تبادل هیأت‌های تجاری و اقتصادی دو کشور با محوریت استان‌های مرزی، پیگیری موافقت‌نامه تجارت آزاد و تجارت ترجیحی، توسعه محورهای ارتباطی و جاده‌های دسترسی به ترکیه از جمله آزادراه تبریز- بازرگان، استفاده از ظرفیت بازارچه‌های مرزی برای گسترش مبادلات تجاری، تسهیل تردد خودروهای ترانزیتی از پایانه‌های مرزی و شبانه‌روزی کردن این پایانه‌ها را از جمله اقدامات ضروری برای توسعه روابط با ترکیه برشمرد.

خرّم با اشاره به وجود خط پروازی مستقیم از تبریز به آنکارا و استانبول، گفت: در هفته به صورت میانگین حدود ۶ هزار نفر در این مسیر رفت‌وآمد دارند و لازم است از این ظرفیت در حوزه بازرگانی و اقتصادی بهره‌برداری شود.

اخبار مرتبط



جديدترين خبرها