- شنبه 4 دی 1400 - 07:46
- کد خبر : 2625
- پیشخوان
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: تشکیل کنسرسیوم علمی در بین دانشگاههای آذربایجان شرقی جهت ارائه مشاوره و راهکار به مسئولان اجرایی استان ضروری است.
به گزارش تبریز گویا، مسعود تجریشی در نشست کمیته علمی ستاد احیای دریاچه ارومیه در محل تالار استاد شهریار دانشگاه تبریز، با اشاره به توانمندی دانشگاهها به عنوان بازوان علمی و فکری جهت ارائه مشاوره و راهکار جهت حل مشکلات منطقهای و ملی کشور، افزود: تشکیل کنسرسیوم علمی بین دانشگاهها یکی از راههای همافزایی، تبادل تجربیات و افزایش مشارکت پژوهشگران برای حل مشکلات است.
وی ادامه داد: چنانچه در سالهای اخیر کنسرسیومی متشکل از ۱۳ دانشگاه برتر کشور بررسی و بهبود وضعیت آلودگی هوا در ۹ کلانشهر را به عهده گرفته و همچنین دانشگاهها بررسی مسائل صنایع کشور را در ۲۰ حوزه برعهده گرفتهاند و فرایند اجرایی در برخی از حوزهها پیشرفت مطلوبی دارد.
وی گفت: تاکنون عمده فعالیت دانشگاه تبریز در حوزه پایش، مدلسازی طرح کاهش ۴۰ درصد مصرف آب کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه بوده و با توجه به سیاستهای دولت در حوزه نرمافزاری و اجرای طرح الگوی کشت منطقه (به کاشت) ضروری است تا دانشگاههای استان به ویژه دانشگاه تبریز با همکاری اساتید، پژوهشگران، شرکتهای دانشبنیان به ارائه طرحهای خلاقانه علمی و عملی جهت پیادهسازی پروژههای نرمافزاری نقشآفرینی کنند.
تجریشی ضمن اشاره به انجام ۷۵ درصد از پروژههای سازهای احیای دریاچه و اختصاص ۵۰۵ میلیارد تومان اعتبار برای اتمام پروژههای نیمهتمام در این خصوص، افزود: بر اساس تأکیدات رئیسجمهور باید در ۱۵ روز اخیر اقدامات عملی برای بازنگری، آسیبشناسی و امکانسنجی طرحهای ستاد احیا انجام گیرد و دولت سیزدهم جایگاه و نگاه ویژهای به دانشگاهها در احیای دریاچه ارومیه دارد.
وی گفت: لازم است تا دانشگاه تبریز نیز به ارائه مدلی که صرفاً پایش و انجام مطالعه نباشد بلکه قابلیت اجرایی و عملیاتی شدن داشته باشد را به دولت ارائه دهد تا بعد از تصویب دستگاههای اجرایی آن را عملیاتی کنند و این درخواست من از همه دانشگاهیان است.
نظرات