- دوشنبه 19 دی 1401 - 18:16
- کد خبر : 4184
- پیشخوان
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با وجود خشکسالی سال های اخیر در سایه اجرای طرح جهش تولید، امسال میزان خرید گندم از سوی شرکت بازرگانی دولتی تا سه برابر افزایش یافت.
به گزارش تبریز گویا، اکبر فتحی روز دوشنبه در جلسه هم اندیشی با موضوع امنیت غذایی در دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی، اظهار کرد: از حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان بخش عمدهای اراضی دیم است و طرح جهش تولید در دیمزارها برای استفاده بیشتر از آنها با استفاده از ارقام مناسب و به زراعی و استفاده بهینه از نزولات جوی طرح شده در استان مورد پیگیری و اجراست.
وی گفت: کل میزان تولیدات کشاورزی استان پنج میلیون تن است که سه میلیون تن آن مربوط به حوزه زراعت، یک میلیون تن مربوط به حوزه باغبانی و یک میلیون تن نیز مربوط به حوزه دام و طیور است.
وی همچنین اظهار کرد: در تولید تخم مرغ، آذربایجان شرقی رتبه سوم کشوری را داراست اما در تولید مرغ تا ۲ سال قبل، بخش عمدهای از نیاز استان از استانهای مجاور تأمین میشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: با سرمایه گذاریهای خوبی که اتفاق افتاده، در حال حاضر میزان تولید و مصرف مرغ استان در شرایط برابر است؛ با کاهش مصرف اتفاق افتاده، در حال حاضر با مازاد تولید مواجه هستیم که توسط شرکت پشتیبانی دام خریداری میشود.
فتحی با اشاره به افزایش تولیدات شیلاتی استان بیان کرد: با توجه به فرصتهای سرمایه گذاری در حوزه شیلات به خصوص در حوضه ارس یا پشت دریاچه سدها، افزایش تولیدات تا ۱۶ هزار تن در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان قرار دارد.
وی در مورد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی نیز افزود: خوشبختانه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی استان در وضعیت خوبی است، هرچند تا رسیدن به وضعیت ایده آل که نوع فرآوری با نوع ذائقه و سلیقه مصرف کننده مطابقت داشته باشد، تلاش بیشتری لازم است.
وی ادامه داد: در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی برای پنج میلیون تن محصول، ظرفیت بسته بندی و نگهداری و فرآوری در قالب صنایع تبدیلی و تکمیلی ایجاد شده است و همچنان نیاز به سرمایه گذاری بیشتر و مشارکت شرکتهای دانش بنیان وجود دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به ساختار ترویجی وزارت جهادکشاورزی ابراز کرد: وزارت جهادکشاورزی باید در روستاها همگام با کشاورزان حضور داشته باشد و نحوه استفاده از دانش جدید را منتقل کند تا عملکرد مناسبی را از سطح بدست آورد.
فتحی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر حوزه دانش بنیان گفت: بخش کشاورزی همواره با علم و دانش عجین است، اما نفوذ کند دانش در این بخش یک واقعیت است.
وی با بیان اینکه دانشگاهها میتوانند در این زمینه کمک بسیار زیادی انجام دهند، گفت: لذا شرکتهای دانش بنیانی که در سطح دانشگاهها شکل میگیرند مورد استقبال متولیان این بخش واقع میشوند.
وی قانون تمرکز وظایف جهادکشاورزی را حوزه فعالیت دیگر دولت سیزدهم در بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: در واقع قانون تنظیم بازار، قانون معطل ماندهای بود که دولت سیزدهم اجرا کرد و به رغم تمام مشقات، تلاش شد بازار از طریق تولید تنظیم شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص فرصتهای فعالیت فارغ التحصیلان دانشگاه در بخش کشاورزی گفت: فارغ التحصیلان در قالب خدمات فنی و مهندسی در مراکز غیردولتی و شرکتهای دانش بنیان و کلینیکهای گیاه پزشکی یا بصورت ورود مستقیم در بخش تولید میتوانند به فعالیت در این بخش بپردازند و یا منابع و امکانات مورد نیاز در اختیار علاقه مندان به فعالیت گذاشته خواهد شد؛ حیطه توسعه گلخانهای نیز میتواند از جمله حوزههای همکاری بین دانشگاه و سازمان باشد.
فتحی قالبهای بهره مندی دانشجویان از فرصتهای حین گذران واحدهای درسی و بعد فارغ التحصیلی در حوزه کشاورزی را متعدد عنوان کرد و خواستار ورود دانشگاهها به تولید محصولات گلخانهای برای درآمدزایی شد.
نظرات