
مدیر مخابرات منطقه آذربایجانشرقی گفت: سرقت روزانه کابلهای مسی در کشور، زیانی بالغ بر صد میلیارد تومان در ماه به شبکه مخابرات وارد میکند.
به گزارش تبریزگویا، سیاوش شهبازی ظهر روز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی، فیبر نوری را یکی از بسترهای اصلی تحقق تحول دیجیتال عنوان کرد و گفت: اکنون ۱۳ هزار کیلومتر فیبر نوری در استان و ۱۹۰۰ کیلومتر در تبریز فعال است و سه هزار سازمان و نهاد دولتی از خدمات فیبر نوری استفاده میکنند.
وی با اشاره به توسعه FTTH در استان، افزود: حدود ۳۵ هزار مشترک فیبر نوری، ۱۵ هزار نفر VDSL و ۴۰۰ هزار نفر ADSL در استان از خدمات مخابراتی بهرهمند هستند.
شهبازی با بیان اینکه مصرف انرژی در فناوری فیبر نوری بسیار پایینتر از کابلهای مسی است، تصریح کرد: مصرف برق در این شبکهها به حدود یکبیستم کاهش یافته و هزینه تجهیز ساختمانهای جدید به فیبر نوری نیز کمتر از سیمکشی سنتی است.
وی تأکید کرد: فیبر نوری صرفاً یک پروژه فنی نیست، بلکه زیرساختی برای زندگی دیجیتال و توسعه اقتصادی جتماعی است.
وی از اجرای طرح جایگزینی کابلهای مسی با فیبر نوری در مناطقی چون خاوران، کوی استادان و بازار بزرگ تبریز خبر داد و افزود: توسعه این شبکه در شهرکهای صنعتی قدیمی مانند شهید سلیمی نیز با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی در حال انجام است.
مدیر مخابرات آذربایجانشرقی با اشاره به محدودیتها در توسعه زیرساختها، گفت: در بازار قدیمی تبریز به دلیل الزامات میراث فرهنگی نمیتوان دکلهای مخابراتی با ارتفاع بیش از ۱۳ متر نصب کرد، درحالیکه دکلهای استاندارد ما ۴۸ متر ارتفاع دارند. این مسئله سبب اختلال در آن تندهی و پوشش شبکه شده است.
شهبازی از ثبت روزانه سه مورد سرقت کابل مسی در کشور و تحمیل ماهانه ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه به شبکه مخابرات خبر داد و گفت: سهم آذربایجانشرقی از این آمار ۶ تا ۸ درصد است.
وی خاطرنشان کرد: کابلهای فیبر نوری به دلیل نداشتن ارزش اقتصادی برای سارقان، جایگزین مناسبی محسوب میشوند و اجرای این طرح میتواند هزینههای سرسامآور سرقت را کاهش دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته ۲۵ هزار میلیارد ریال در حوزه فیبر نوری، اینترنت خانگی و تقویت زیرساختهای مخابراتی در استان سرمایهگذاری شده است، گفت: مخابرات آذربایجانشرقی برای دومین سال پیاپی از یک شرکت زیانده به مجموعهای سودده تبدیل شده است.
مدیر مخابرات استان همچنین از آغاز پروژه ساخت نیروگاه گازی ۲۵ مگاواتی بهمنظور کاهش تأثیرات قطعی برق در شبکه خبر داد و گفت: در صورت همکاری نهادهای مسئول، سرمایهگذار آماده اجرای این طرح است.
شهبازی با اشاره به چالشهایی مانند کمبود نیروی متخصص و تجهیزات حفاری، خواستار همکاری نهادهایی همچون اداره کل کار، تعاون و فنیوحرفهای برای آموزش نیروی متخصص شد.
وی در پایان تأکید کرد: شعار «تحول دیجیتال برای همه» تنها با سرمایهگذاری، فرهنگسازی، و ارتقا فناوریهای زیرساختی مانند فیبر نوری محقق خواهد شد و مخابرات آذربایجانشرقی این مسیر را با
قدرت دنبال میکند.
نظرات