رفتن به بالا

هر آنچه در تبریز و آذربایجان می‌گذرد…

تعداد اخبار امروز : 4 خبر


  • شنبه ۱ دی ۱۴۰۳
  • السبت ۱۹ جماد ثاني ۱۴۴۶
  • 2024 Saturday 21 December

یادداشت

اختصاصی تبریزگویا؛

حُسنِ حَسَن

انتظار همیشه سخت است. این واژه زمانی بیشتر معنا پیدا می‌کند که مادری ۳۴ سال چشم انتظار فرزند خود روزگار می‌گذراند تا شاید روزی فرزندش را در آغوش بگیرد.



یادداشت اختصاصی؛

چرایی ترس غرب از حجاب زنان

دشمنان اسلام و انقلاب از هر فرصتی برای ضربه زدن به اسلام و ایران استفاده می کنند و بعد از ناامیدی از عرصه جنگ و تهدید سخت نظامی ، تلاش خود را برای ضربه زدن و استحاله از درون منعطف کرده اند.البته این مطلب با نگاهی به واقعه تاریخی اندلس بسیار روشن تر و واضح تر قابل توضیح می باشد.


یادداشت؛

انقلاب اسلامی و کارآمدی سیاست “نه شرقی، نه غربی”

در این یادداشت، نویسنده در پی آن است تا با توجه به تحول همه جانبه ای که انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) در دنیا به وجود آورده و این باور را در اذهان جهانیان ایجاد کرده که اسلام به عنوان یک مکتب آسمانی می تواند مهم ترین تحولات جهانی را رقم بزند، سیاست نه شرقی و نه غربی را تحلیل و بررسی نماید و موضع گیری های متعدد این سیاست را در قانون اساسی بازگو کرده و عملکرد آن را در مواجهه با ناملایمات بین المللی و سیاست خارجی بسنجد.


یادداشت اختصاصی؛

سیدی که تنهاست

این روزها در حالی که آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور مردمی جمهوری اسلامی ایران با شعار «عدالت، اقتصاد و اخلاق» وارد کارزارشده و در پی حل مشکلات اساسی کشور یکی پس از دیگری است، متاسفانه وجود برخی شواهد نشان از تنها ماندن وی برای پیشبرد اهداف خود در بهبود وضعیت کشور دارد.


یادداشت؛

انفجار بی‌تدبیری در تبریز

موانع موجود در ورودی‌ محلات قدیمی و بافت فرسوده شهری تبریز باید به گونه‌ای رفع شود تا در مواقع بحرانی و حوادث احتمالی، تردد خودروهای امدادی دچار مشکل نشود.




یادداشت؛

صفر تا ۱۰۰ مناقشه سند خودرو؛ ضرورت ورود مجلس به موضوع

خرید خودرو همه آن راهی نیست که برای داشتن خودرو مورد علاقه‌مان طی می‌کنیم. تنها زمانی می‌توانیم مدعی باشیم صاحب یک خودرو هستیم که سند خودرو را در دست داشته باشیم. اما اصلاً منظور از سند خودرو چیست؟ آیا سند رسمی خودرو همان برگ سبز خودرو است؟ برای تنظیم سند خودرو یا انتقال آن باید به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کرد؟


یادداشت؛

تولید از حمایت تا رفع موانع

حمایت از تولید و رفع موانع آن دو کلید واژه ای هستند که اگر امسال هم دولت و هم ملت خود را متعهد و ملزم به اجرای آن کنند می توان جهش تولید و به تبع آن شکوفایی اقتصادی کشور را در سال آغاز قرن جدید جشن گرفت.


همه عناوین خبرها

یادداشت ویژه

اختصاصی تبریزگویا؛

حُسنِ حَسَن

تبریزگویا- سعید رنجبر پرنیاء؛ آسمان ایثار و شهادت استان آذربایجان شرقی مملو از درخشش ستارگان نامداری است که هر کدام در دفاع مقدس نامی ماندگار از خود به یاد گذاشتند اما امروز کمتر از آنها یاد می‌شود. شهید حسن جنگجو یکی از شهدای ماندگاری است که خیلی‌ها فقط با عکسش می شناسند؛ عکسی که تا آن طرف مرزهای کشورمان هم رفته بود، تصویری ساده از جوانی اسلحه به دست که سینه خیز در گل و لای جلو می رفت؛ محل عکس مسجد سلیمان بود و زمانش اسفند ۱۳۵۹. این عکس در روزهای نخست جنگ ایران و عراق توسط آلفرد یعقوب‌ زاده گرفته شده و در خیلی جاها به عنوان نمادی از مقاومت جوانان ایران و شهیدان کم سن و سال به کار می‌ رود. شهید حسن جنگجو در سال ۱۳۳۹ در محله «باغمیشه» تبریز متولد شد. وی با آغاز جنگ تحمیلی به‌همراه چند تن از دوستانش عازم دزفول شد؛ اما بعد از طی دوره آموزشی، مسئولین مربوطه به علت کوچک بودن جثه و قد وی، به تصور اینکه سن پایینی دارد، از اعزام او به خط مقدم جبهه خودداری کردند؛ ولی او این آتش اشتیاق را تاب نیاورد و حضور در خط مقدم را بر اقامت در تبریز ترجیح داد . شهید جنگجو از اولین روز حضورش در جبهه با شهید «چمران» آشنا شده بود و با ضمانت چمران از آشپزخانه به خط مقدم راه پیدا کرده بود. بعد هم که در رکاب شهید چمران به گروه جنگ‌های نامنظم ملحق شد و در سایه ی فرماندهی ایشان در عملیات‌های فتح المبین، والفجر۴ و خیبر حضور داشت. جنگجو خیلی به شهید چمران علاقه داشت و همیشه گوش به فرمان این فرمانده جان بر کف بود و در زمان شهادت شهید چمران در مرخصی بود که به محض شنیدن این خبر دوباره به جبهه برگشت و تنها پیامش به خانواده اطاعت از امام امت و ولایت فقیه و حضور در تمام صحنه‌ ها بود.حسن در عملیات «مسلم بن عقیل» از ناحیه صورت و در عملیات «والفجر ۴ »از ناحیه پا و برخی قسمت‌های بدن زخمی شده بود و هنوز کاملا بهبود نیافته بود که باز عازم جبهه شد.در موقع اعزام از او خواستند تا خوب شدن پایش صبر کند اما او چنین فریاد برآورد:«پای برهنه با دشمن خواهم جنگید.»اما پیش از رفتن از خانواده خواست تا اگر شهید شد و پیکرش بازنگشت؛ سیاه نپوشند و ناله و زاری نکنند؛ بلکه هر وقت دلشان تنگ او شد؛ به مزار شهدا بروند و آنان را زیارت کنند.مدتی بعد بود که پدر و مادر حسن در یک شب، خوابی مشترک دیدند. آنان در خواب دیده بودند که حسن به درجه رفیع شهادت نائل شده است و چندی بعد خبر رسید که حسن جنگجو در عملیات خیبر و پس از یک مقاومت کم نظیر، مفقود الاثر شده است؛ سال ۱۳۶۲. پیکر این شهید جوان دفاع مقدس در سال ۱۳۹۶ و پس از ۳۴ سال، به میهن عزیز بازگشت تا در خاک وطن آرام گیرد و شاهد مراسم ...